Humanistinen ja kasvatusala

Yhteisöpedagogin AMK-tutkinto sopii sinulle, jos olet kiinnostunut ihmisläheisestä työstä. Valmistuttuasi olet kasvatuksen, ohjauksen ja vaikuttamisen ammattilainen sekä osallisuuden ja yhteisöllisyyden kehittäjä.

Ylempi AMK-tutkinto vie sinua eteenpäin työelämässä. Voit vahvistaa nuorisokasvatuksen osaamistasi ja oppia kehittämään omaa työtäsi ja työyhteisöäsi.

Tutkintonimikkeet

Yhteisöpedagogi (AMK)

Yhteisöpedagogi (ylempi AMK)

Tunne huominen

Oletko hankkimassa ensimmäistä korkeakoulututkintoa?
Tavoitteletko ylempää korkeakoulututkintoa?
Haluatko täydentää osaamistasi avoimessa AMK:ssa?
Haluatko lukea muiden kokemuksia opiskelusta?

Yhteisöpedagogi tekee monipuolista ja merkittävää työtä

Yhteisöpedagogikoulutus antaa sinulle valmiudet toimia asiantuntijatehtävissä nuorisotyön, vapaa-aikatoiminnan ja järjestötyön kentillä. Näitä valmiuksia voit hyödyntää myös toimiessasi eri ikäisten ihmisten kanssa. 

Yhteisöpedagogina työskentely sopii erityisesti henkilöille, jotka ovat sosiaalisia ja vuorovaikutustaitoisia.

Jos pidät ihmisten kanssa työskentelystä ja osaat kuunnella, ymmärtää sekä ohjata erilaisista taustoista tulevia ihmisiä, haluat tukea ja auttaa muita heidän elämänsä eri vaiheissa ja haasteissa, uskot yhteisön voimaan ja haluat edistää ihmisten osallisuutta ja aktiivista osallistumista yhteiskunnassa ja pystyt toimimaan muuttuvissa tilanteissa ja ympäristöissä, ja olet valmis oppimaan jatkuvasti uutta, voi yhteisöpedagogin koulutus sopia sinulle!

Yhteisöpedagogit voivat työskennellä monenlaisissa tehtävissä, esimerkiksi kunnallisessa nuorisotyössä, järjestöissä kouluissa ja oppilaitoksissa, erityisnuorisotyössä, etsivässä nuorisotyössä, nuorten matalan kynnyksen palveluissa, nuorten työpajoilla, lastensuojelussa, digitaalisessa nuorisotyössä, kansainvälisissä järjestö- ja nuorisotyön organisaatioissa, kulttuurisessa nuorisotyössä, monikulttuurisissa tehtävissä tai ympäristökasvatuksen kehittämisessä.

  4 syytä opiskella yhteisöpedagogiksi

  Yhteisöpedagogit työelämässä

  Ohita upotus:
  Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

  Humanistisen ja kasvatusalan AMK-koulutukset

  Syvennä oppimaasi ylemmällä korkeakoulututkinnolla

  Nouse maisteritasolle ja etene urallasi. Yhteisöpedagogi (ylempi AMK) -tutkinto opiskellaan Xamkin Master Schoolissa. Se on yhteisö, jossa syvennät osaamistasi ja laajennat verkostoasi.

  Koulutuksessa perehdyt nuorisokasvatuksen erilaisten toimintaympäristöjen ajankohtaisiin työelämäkysymyksiin, johtamiseen ja esihenkilötyöhön sekä tutkimukseen ja kehittämiseen.

  Tavoitteena on, että yhteisöpedagogi (yamk) -tutkinnon suoritettuasi pystyt toimimaan nuorisokasvatuksen ja nuorten toimintaympäristöjen erilaisissa asiantuntijatehtävissä paikallisella, valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla.

  Opiskelu Master Schoolissa auttaa sinua rakentamaan urapolkuasi mielenkiintosi ja tavoitteidesi mukaan. Monelle ylempi AMK-tutkinto on väylä vastuullisempiin ja vaativimpiin tehtäviin. Koulutuksessa saat eväitä myös yrittäjäksi ryhtymiseen.

  Verkostot mukaan työelämään

  YAMK-opinnot ovat monialaisia ja opintojen aikana tutustut eri alojen ammattilaisiin. He – yhdessä opettajien kanssa – haastavat sinua tarvittaessa kriittiseen ajatteluun ja argumentointiin. Saat siis uusia näkemyksiä omaan alaasi ja kehität samalla muita aloja.

  Opiskelun aikana saatu monen eri alan asiantuntijaverkosto kantaa hedelmää myös opintojen jälkeen. Tätä ylemmän AMK-tutkinnon suorittaneet pitävät yhtenä Master Schoolin tärkeimmistä asioista.

  Jos suunnittelet urasi kansainvälistymistä, antaa Master School myös mahdollisuuden kansainväliseen vaihtoon partnerikouluissa.

  Tarjolla kehittävä ote työhön

  Master Schoolissa opit hankkimaan ja käsittelemään oman alasi tutkimustietoa ja soveltamaan sitä työssäsi. Oppiminen on tutkivaa, kehittävää ja innovaatioita edistävää.

  Voit halutessasi tehdä kehittämistöitä ja muita tehtäviä Xamkin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (TKI) hankkeissa.

  TKI-asiantuntijat ovatkin tärkeä osa Xamkin Master Schoolia, joista rakentuu hyvä verkosto myös työelämään. Xamkissa on Suomen ammattikorkeakoulujen laajin TKI-toiminta, hankkeita on vuositasolla käynnissä noin 300.

  Nainen ja mies katsovat tietokonetta kahvikuppien äärellä.

  Humanistisen ja kasvatusalan YAMK-koulutukset

  Opiskele humanistista ja kasvatusalaa Xamk Pulsessa

  Voit opiskella humanistista ja kasvatusalaa avoimessa ammattikorkeakoulussa. Polkuopintojen kautta voit opiskella tutkintoon asti, mutta alaa voi opiskella myös yksittäisten opintojaksojen verran.

  Xamk Pulse avoin AMK tarjoaa myös isompia kokonaisuuksia, joiden avulla voit täydentää tai syventää osaamistasi. Suurin osa opinnoista on verkossa, joten voit opiskella missä ja milloin itse haluat, myös työn ohella.

  Kokemuksia humanistisen ja kasvatusalan opiskelusta Xamkissa

  .

  Usein kysyttyjä kysmyksiä humanistisen ja kasvatusalan koulutuksista

  • Nuorisokasvatuksen ja nuorisotyön koulutuksen voit opiskella kokonaan verkossa tai päivätoteutuksena Mikkelissä
  • Ympäristökasvatuksen a yhteisöjen kehittäjän koulutuksen voit opiskella monimuotototeutuksena Kouvolassa

  YAMK-tutkinnot on suunniteltu niin, että ne on mahdollista suorittaa työn ohessa.

  Nuorisokasvatuksen johtamisen ja kehittämisen YAMK -tutkinnon voit opiskella kokonaan verkossa.

  Ota yhteyttä hakijapalveluihin

  Xamkin hakijapalvelut palvelee ensisijaisesti tutkinto-opiskeluun hakemiseen liittyvissä asioissa. Voit ottaa meihin yhteyttä soittamalla tai verkkolomakkeellamme.

  Puhelinpalvelu heinäkuussa:

  • mape klo 1013

  Suomenkielinen tutkintokoulutus:

  • 044 702 8891 
  • 040 585 6610

  Englanninkielinen tutkintokoulutus:

  • 040 585 6610

  Yhteydenottopyyntö verkkolomakkeella: