• Artikkeli
  • Henkilöjuttu
  • Kokemus
  • Uutinen
Artikkeli
Henkilöjuttu
Kokemus
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli miljoona euroa Xamkin tutkimus-,kehitys- ja innovaatiotoiminnalle

Opetus ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkille 1 041 000 euroa valtionrahoitusta tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan (TKI) vahvistamiseen.

Xamkin saama rahoitus myönnettiin osana opetus- ja kulttuuriministeriön kymmenen miljoonan euron suuruista harkinnanvaraisen rahoituksen kokonaisuutta. Se on tarkoitettu ammattikorkeakoulujen TKI-toiminnan vahvistamiseen, strategiseen suunnitteluun ja johtamiseen. Erityisrahoitusta myönnettiin 22 ammattikorkeakouluille. Xamkin saama rahoitus on euromääräisesti kaikkein suurin.

Xamk on jo pitkään panostanut TKI-toimintaan, ja se on ulkopuolisella rahoituksella mitattuna Suomen suurin TKI-ammattikorkeakoulu. Tämä työ palkitaan nyt myös saamassamme erillisrahoituksessa, kertoo kehitysjohtaja, vararehtori Kalevi Niemi.

10 miljoonan potin jakoperusteena oli määrän lisäksi toiminnan laatu, jota mitattiin tohtorityöpanoksen osuudella tutkimus- ja kehittämistyössä, painottaa Niemi.

Erillisraha tullaan käyttämään valituilla tutkimusaloilla uuteen tutkimusinfraan, kansainvälistymiseen ja osaamispohjan vahvistamiseen.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun TKI-toiminta tähtää etenkin Etelä-Savon ja Kymenlaakson elinvoiman vahvistamiseen ja etsii ratkaisuja pienten ja keskisuurten yritysten sekä työelämän haasteisiin. Xamkin TKI-toiminnan vahvuusalat ovat digitaalinen talous, kestävä hyvinvointi, merenkulku ja logistiikka sekä metsä, ympäristö ja energia.

Lisätietoja

Kehitysjohtaja, vararehtori Kalevi Niemi, p. 040 569 8901, kalevi.niemi@xamk.fi

Tutustu myös näihin artikkeleihin