MiniMikkeli-tapahtuma alakoulujen kuudesluokkalaisille 15.3. - 21.3.2018

Mikkelin kaupunki ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu toteuttavat yhteistyössä alakoulujen kuudesluokkalaisille MiniMikkeli-tapahtuman maaliskuussa

MiniMikkeli on Mikkelin kuudesluokkalaisille suunnattu pelillinen oppimiskokemus yrittäjyydestä ja yhteiskunnasta.

Tapahtuman tarkoituksena on näyttää käytännönomaisesti, kuinka Mikkeli toimii. Oppilaat pääsevät kokeilemaan MiniMikkelissä, millaista on perustaa yritys sekä työskentelemään jo olemassa olevissa yrityksissä ja julkisen sektorin työpaikoissa.

Tapahtumassa kierretään MiniMikkeliä suorittaen annettuja tehtäviä pelinomaisesti Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ohjauksessa. MiniMikkelin tuottaa Xamk yhteistyössä Mikkelin kaupungin kanssa. Tapahtuman kehittäminen ja toteuttaminen on myös osa Xamkin opiskelijoiden opintoja. MiniMinikkeli tarjoaa myös opiskelijoille harjoittelupaikkoja sekä muita opintoihin sidottuja kehittämistehtäviä. MiniMikkelin tapahtumapaikkana on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun oppimisympäristö Xinno, jonne rakentuu Mikkelin kaupunki pienoiskoossa.

 

Vuonna 2017 MiniMikkeli sai valtioneuvoston kanslian tunnustuksen hyvästä työstä kokeilukulttuurin edistämiseksi. MiniMikkeli  on mukana myös Marraskuussa 2017 järjestettävän EAPRIL -konferenssin Best Research and Practice Project –kilpailun kolmen parhaan joukossa.

 

Tapahtumapaikan osoite: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xinno, Prikaatinkatu 3, MLI

Lisätietoja: Pekka Pulkkinen, TKI-asiantuntija, 040 630 0341, pekka.pulkkinen(at)xamk.fi

 

JÄRJESTÄJÄT

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Suur-Savon Osuuspankki

Etelä-Savon Energia Oy

RL-huolinta Oy

Terveystalo

Suur-Savon Osuuskauppa

 

Verohallinto

Etelä-Savon pelastuslaitos

Mikkelin teatteri

Radio Mikkeli

Mikkelin Yliopistokeskus

Share This