MiniMikkeli-tapahtuma alakoulujen kuudesluokkalaisille 16.3. - 22.3.

Mikkelin kaupunki ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu toteuttavat yhteistyössä alakoulujen kuudesluokkalaisille MiniMikkeli-tapahtuman maaliskuun lopulla.

MiniMikkeli on kuudesluokkalaisille suunnattu oppimiskokemus siitä, kuinka Mikkeli toimii. Erityinen painopiste on yrittämisessä. Oppilaat pääsevät kokeilemaan MiniMikkelissä, millaista on perustaa yritys sekä työskentelemään jo olemassa olevissa yrityksissä ja julkisen sektorin työpaikoissa.

Tapahtumassa kierretään MiniMikkeliä suorittaen annettuja tehtäviä pelinomaisesti Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ohjauksessa. MiniMikkelin tuottaa Xamk yhteistyössä Mikkelin kaupungin kanssa. Tapahtuman kehittäminen ja toteuttaminen on myös osa Xamkin opiskelijoiden opintoja. MiniMinikkeli tarjoaa myös opiskelijoille harjoittelupaikkoja sekä muita opintoihin sidottuja kehittämistehtäviä. MiniMikkelin tapahtumapaikkana on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun oppimisympäristö Xinno, jonne rakentuu Mikkelin kaupunki pienoiskoossa.

MiniMikkeli on mukana valtioneuvoston kanslian koko maan kattava Kokeileva Suomi -kiertueella. Kiertue käynnistyy marraskuussa ammattikorkeakouluverkoston ja valtioneuvoston kanslian yhteisponnistuksena. Kiertue kattaa kaikkiaan 19 tilaisuutta kaikissa Suomen maakunnissa.

Lisätietoja kiertueesta: Kokeileva Suomi -kiertue

Tapahtumapaikan osoite: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xinno, Prikaatinkatu 3, MLI

Lisätietoja: Pekka Pulkkinen, TKI-asiantuntija, 040 630 0341, pekka.pulkkinen(at)xamk.fi

JÄRJESTÄJÄT

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Suur-Savon Osuuspankki

Etelä-Savon Energia Oy

RL-huolinta Oy

Terveystalo

Suur-Savon Osuuskauppa

 

Verohallinto

Etelä-Savon pelastuslaitos

Mikkelin teatteri

Radio Mikkeli

Mikkelin Yliopistokeskus

Share This