Naishenkilö tarkkailee taideteosta

Opiskele Kouvolassa

Kouvolan kampus sijaitsee kilometrin päässä Kouvolan keskustasta, historiallisella varuskunta-alueella.

Kokeile, oivalla ja opi Kouvolassa

Aloita opinnot Kouvolassa

Kampuksen historiallinen miljöö on entisöity vastaamaan tämän päivän tarpeita – opiskelijat, henkilökunnan jäsenet ja muut kampuksen toimijat muodostavat alueelle yhteisön, joka tuottaa positiivista synergiaa ja mahdollisuuden uuden tiedon luomiseen.

Opiskelijoita kampuksella on noin 2600. Kouvolassa voit opiskella monipuolisesti muotoilua, restaurointia, tekniikkaa, sosiaali- ja terveysalaa, nuorisoalaa sekä liiketaloutta suomeksi tai englanniksi. Lisäksi kampuksella voit opiskella avoimessa AMK:ssa ja  täydentää osaamistasi täydennyskoulutuksella.

Kampusalueen keskus on Paraatikenttä, jonka ympäriltä löytyvät kaikki tarvittavat palvelut ravintoloista kirjastoon. Kampuksen palveluihin kuuluvat myös terveydenhoitajan ja opintopsykologin vastaanotot.

Tarinoita opiskelusta Kouvolasta

Kouvola on mukava opiskelijakaupunki

Kouvolassa luonto on lähellä ja harrastaminen helppoa kesät talvet. Asukkaita kaupungissa on noin 86 000. Kouvolaan on nopea tulla vaikka kauempaakin sujuvien kulkuyhteyksien vuoksi. Kaupungin sisällä liikut kätevästi bussilla tai polkupyörällä.  Opiskelija-asuntoja löytyy moneen makuun, lähimmät löytyvät kampusalueelta.

Kouvola on aktiivinen opiskelijakaupunki. Ravintoloita ja kauppoja on joka lähtöön, suurimpana niistä on Kaakkois-Suomen suurin kauppakeskus Veturi. Kaupungista löytyy hyvin tarjontaa liikunnasta kiinnostuneelle. Ulkoilumaastot ovat hyvässä kunnossa, uimahalleja ja kuntosaleja on useita ja liikuntahalleissa kokoontuu erilaisia peli- ja jumpparyhmiä.

Kaupungissa toimii satoja liikuntaseuroja, joiden ohjattuun toimintaan pääsee osallistumaan pikkurahalla. Kampuksesta vajaan viiden kilometrin päässä oleva Mielakan Rinnekeskus järjestää tapahtumia ympäri vuoden.

Kulttuuria ja tapahtumia on tarjolla läpi vuoden ja Kouvolan ravintoloissa ja baareissa vierailee ahkerasti huippubändejä ja artisteja.

Luontokin on lähellä, Repoveden kansallispuisto ja maailman perintökohteisiin kuuluva Verla ovat tutustumisen arvoisia nähtävyyksiä. Tykkimäen huvipuisto, jossa on leirintäalue ja Aquapark lisäävät Kouvolan vetovoimaa.

Tutustu tarkemmin Kouvolaan:

Tutustu Kouvolan Asuntojen opiskelija-asuntojen sijaintiin kartalla (avautuu uuteen ikkunaan)

Näin Kouvolassa opiskellaan

AMK-tutkintomahdollisuuksia Kouvolassa

YAMK-tutkintomahdollisuuksia Kouvolassa

Pohditko vielä mikä ala kiinnostaa sinua?

Xamk tarjoaa monipuolisia koulutusvaihtoehtoja eri aloilla, kuten liiketalous ja turvallisuus, sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala, peliala ja ICT, muotoilu ja restaurointi, tekniikka ja metsätalous, merenkulku ja logistiikka, humanistiset ja kasvatusalat sekä matkailu ja ravitsemisala.

Tutustu eri aloihin ja löydä sinulle sopivin!

Avoin AMK tarjoaa monia mahdollisuuksia Kouvolassa

Xamk Pulse avoin ammattikorkeakoulu on kaikille avoin, iästä tai pohjakoulutuksesta riippumatta. Suomen suurin avoin AMK tarjoaa satoja opintojaksoja, joista suurimman osan voit opiskella verkossa, mutta opiskeltavaa on myös Kouvolassa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä opiskelusta Kouvolassa

Kouvolassa voi opiskella muotoilijaksi useissa eri koulutuksista, artenomiksi, insinööriksi, tradenomiksi, terveydenhoitajaksi, geronomiksi sekä yhteisöpedagogiksi. Lisäksi tarjolla on englanninkieliset Game Design ja Digital International Business -koulutukset.

Kouvolassa voi opiskella kulttuurihyvinvoinnin, hyvinvoinnin edistämisen sekä palvelumuotoilun YAMK-koulutuksista. Lisäksi tarjolla on englanninkielinen liiketalouden maisteritason koulutus, International Business Management.

Ota yhteyttä hakijapalveluihin

Xamkin hakijapalvelut palvelee ensisijaisesti tutkinto-opiskeluun hakemiseen liittyvissä asioissa. Voit ottaa meihin yhteyttä soittamalla tai verkkolomakkeellamme.

Puhelinpalvelu heinäkuussa:

  • mape klo 1013

Suomenkielinen tutkintokoulutus:

  • 044 702 8891 
  • 040 585 6610

Englanninkielinen tutkintokoulutus:

  • 040 585 6610

Yhteydenottopyyntö verkkolomakkeella: