Alumnitoiminta

Jokainen korkeakoulussamme tutkinnon suorittanut on alumni. Alumnitoiminnalla tarkoitetaan ammattikorkeakoulun ja sen kasvattien välistä pitkäaikaista yhteistyötä.

Alumnina olet osa kattavaa verkostoa, josta on hyötyä ja iloa sekä ammatinharjoittamisen että vapaa-ajan vietonkin kannalta.

Rekisteriin kuuluminen tarjoaa sinulle nopeimman tavan saada tietoa alumnitoiminnasta. Esimerkiksi alumnitapahtumista ja muista alumnieduista tiedotamme sähköpostiin lähetettävillä uutiskirjeillä. Rekisteriin liittyminen ja kuuluminen on maksutonta.

Xamkin uudessa alumniportaalissa voit liittyä alumnirekisteriin ja päivittää omia tietojasi. Rekisteri on tarkoitettu kaikille Kymenlaakson, Mikkelin ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluista eli Kyamkista, Mamkista ja Xamkista valmistuneille. Rekisteriin liittyminen ja kuuluminen on maksutonta.Vaikka olisit liittynyt alumnirekisteriin jo aiemmin, sinun täytyy luoda käyttäjätili, kun vierailet ensimmäistä kertaa alumniportaalissa. Käy tutustumassa ja laita samalla omat tietosi ajan tasalle, niin saat varmasti tiedotteemme oikeaan osoitteeseen!

Tästä pääset alumniportaaliin (avautuu uuteen välilehteen)

Lisäksi kaikki Xamkista, Kyamkista ja Mamkista valmistuneet voivat liittyä Facebook-ryhmään, jossa keskustellaan ja tiedotetaan ajankohtaisista asioista.

Olethan huomannut, että Xamk löytyy myös LinkedInistä.

Tervetuloa mukaan!

Alumnitoiminnasta voit kysyä lisää osoitteesta alumni@xamk.fi.

***

1.1.2020 alkaen kaikkien Xamkista valmistuvien tiedot on siirretty Xamkin alumnirekisteriin.

Alumnirekisterissä olevia tietoja voidaan käyttää mm. tutkimus- ja tilastointitarkoituksiin sekä alumniviestintään ja -markkinointiin.

Alumnirekisterin tietosuojaseloste

Tutustu alumniportaaliin ja päivitä tietosi!

Portaaliin pääset tästä

Tutustu Xamkilainen-blogissa julkaistuihin alumnitarinoihin!

 

Xamkin kirjastopalvelut ovat myös alumnien käytössä

Kaikki korkeakoulukirjastot ovat avoimia kirjastoja, joten olet tervetullut käyttämään kirjastomme palveluita myös valmistumisesi jälkeen. Valmistumisen kynnyksellä kannattaakin olla yhteydessä kirjastoon, ja kertoa halukkuudesta jatkaa asiakkuutta, jolloin kirjaston käyttö voi jatkua ilman katkoksia.

Käytössäsi ovat kaikki painetut aineistot ja suurin osa kirjaston tiloista. Voit käyttää kirjastoa myös omatoimiaikana. E-aineistojen (tietokannat, e-kirjat tms.) käyttö on rajattu vain Xamkin opiskelijoille ja henkilökunnalle. Lue lisää palveluista Kaakkurista. Tervetuloa kirjastoon!

Opiskele maksutta Avoimessa AMK:ssa!

Xamkin avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ovat maksuttomia kahden vuoden ajan 1.1.2021 jälkeen Xamkista valmistuneille.

Tutustu koulutuskalenteriin ja ilmoittaudu!

Töihin Xamkiin?

Xamkissa on jatkuvasti avoinna monenlaisia työpaikkoja! Xamkissa pääset kehittämään Kymenlaakson ja Etelä-Savon elinvoimaa yhdessä työelämän ja muiden kumppaneidemme kanssa.  Henkilökohtaiseen ammatilliseen kehittymiseen ja työyhteisön kehittämiseen tarjoamme  koulutuksia, kehittämispäiviä ja ilmaisia opintoja Xamkin avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Henkilöstöllä on käytössä laajennettu työterveyshuolto, johon sisältyy mm. erikoislääkäripalveluita työterveyshuollon toimintasuunnitelman mukaisesti. Työfysioterapeutin palvelut ja kuntosalit ovat myös henkilöstön käytössä. Tuemme työntekijöiden liikunta- ja kulttuuriharrastuksia.

Lue lisää avoimista työpaikoista

Uraseurantakysely

​Uraseurantakyselyllä kerätään ajantasaista tietoa amk- ja yamk-tutkinnon suorittaneiden valmistumisen jälkeisestä työurasta ja osaamisen vastaavuudesta työelämän tarpeisiin:

  • työuran kokonaisuudesta
  • kouluttautumisesta valmistumisen jälkeen
  • työtilanteesta valmistumis- ja nykyhetkellä
  • ammattikorkeakoulussa saadusta osaamisesta ja sen vastaavuudesta työhön ja työelämän tarpeisiin.

Kysely on valtakunnallinen ja se toteutetaan vuosittain. Kohderyhmänä ovat aina viisi vuotta aiemmin valmistuneet, eli syksyllä 2020 kysely lähetettiin vuonna 2015 valmistuneille. Kyselyn toimittamisesta kohderyhmään kuuluville vastaajille vastaa CSC.

Kyselyyn vastataan aina verkossa ja vastaukset ovat anonyymeja.

Kyselyn kautta saatava tieto on hyödyksi mm. koulutuksen, uraohjauksen ja alumnitoiminnan kehittämisessä.

Kiitämme jo etukäteen vastauksestasi!

Lisätietoja kyselystä Xamkissa antaa laatupäällikkö Marjaana Kivelä, etunimi.sukunimi@xamk.fi, puh. 040 826 6070    

Aiempia tuloksia:

Vuonna 2014 valmistuneiden tulokset

Vuonna 2013 valmistuneiden tulokset

Xamk goes Emma with alumni

Järjestimme jälleen eri alojen alumnien yhteisen kokoontumisen Emma Gaalan yhteydessä Helsingissä helmikuussa 2020.

Kokoonnuimme ensin yksityistilaisuuteen, jonka jälkeen siirryimme kaikki yhdessä Hartwall Areenalle seuraamaan Emma Gaalaa.

Kuvia tilaisuudesta on nähtävillä Xamk alumni -ryhmässä Facebookissa.

Kiitos kaikille osallistujille!

Kerro työstäsi Xamkin Instagramin Storyssa tai Xamkilainen-blogissa

Xamkin Instagramin Storyssa halutaan kertoa mahdollisimman monipuolisesti, millaista opiskelu Xamkissa on ja millaisiin työtehtäviin Xamkin koulutuksista voi valmistua.

Xamkin opiskelijat ovat voineet jo pitkään ottaa Xamkin Instagramin Storyn haltuun, mutta nyt toivomme mukaan myös alumneja, sillä opiskelupaikkaa miettiviä kiinnostaa, millaisiin tehtäviin eri koulutuksista voi valmistua.

Sillä ei ole väliä, oletko valmistunut vuosi sitten vai 20 vuotta sitten tai mitä teet työksesi – kaikki ovat tervetulleita mukaan. Voit siis hyvin olla valmistunut myös aikoinaan Mamkista tai Kyamkista.

Ja vielä selvennykseksi: tässä ei haeta ainutlaatuisia menestystarinoita, vaan ihan tavallisten ihmisten tarinoita siitä, mitä he ovat opiskelleet ja tehneet sen jälkeen työkseen. Sinun ei myöskään tarvitse tuottaa mitään virallisen kuuloista sisältöä, vaan saat tuoda oman persoonasi esiin. Sisältö saa olla hauskaa ja monipuolista, eikä sen tarvitse olla yksinpuhelua, vaan voit pyytää mukaan esim. työkavereita. Tarvitset vain älypuhelimen, muita välineitä ei tarvita.

Malli opiskelijan tekemästä IG Storysta (jos Story ei aukea tästä niin käy katsomassa Instagramista Xamkin Storyn kohokohdista).

Miten mukaan?

Homma lähtee käyntiin sopimalla itsellesi sopivat päivät (1-2 päivää) Xamkin Instagram Storyn tekemiseen Xamkin yhteisömanagereiden kanssa.

  • Aki Ilmanen, aki.ilmanen@xamk.fi, 040 508 1498
  • Helena Hämäläinen, helena.hamalainen@xamk.fi, 040 570 3711

ALUMNI-TAKE-OVER-OHJE

Vai haluatko kirjoittaa urastasi Xamkin blogiin Xamkilaiseen

Jos Instagram Storyn tekeminen ei ole sinun juttusi, otamme sinut mielellään kirjoittamaan urastasi Xamkin blogiin Xamkilaiseen.

Tarkempia ohjeita blogin kirjoittamiseen: ALUMNITARINA

Yhteyksiä opiskelijoihin

Xamkissa on 9300 opiskelijaa, joiden osaamista myös alumnit voivat hyödyntää monin eri tavoin työpaikoillaan. Opiskelijamme voivat olla mukana erilaisissa projekteissa, toteuttaa opinnäytetyön tai suorittaa harjoittelun. Lue lisää Opiskelijat työelämää kehittämässä -sivulta!

Lisää opintoja?

Haluaisitko täydentää osaamistasi? Se onnistuu muun  muassa avoimessa ammattikorkeakoulussa tai täydennyskoulutuksessa!

Ajankohtaista