Alumnitoiminta

Jokainen korkeakoulussamme tutkinnon suorittanut on alumni. Alumnitoiminnalla tarkoitetaan ammattikorkeakoulun ja sen kasvattien välistä pitkäaikaista yhteistyötä.

Alumnina olet osa kattavaa verkostoa, josta on hyötyä ja iloa sekä ammatinharjoittamisen että vapaa-ajan vietonkin kannalta.

Rekisteriin kuuluminen tarjoaa sinulle nopeimman tavan saada tietoa alumnitoiminnasta. Esimerkiksi alumnitapahtumista ja muista alumnieduista tiedotamme sähköpostiin lähetettävillä uutiskirjeillä. Rekisteriin liittyminen ja kuuluminen on maksutonta.

Xamkin uudessa alumniportaalissa voit liittyä alumnirekisteriin ja päivittää omia tietojasi. Rekisteri on tarkoitettu kaikille Kymenlaakson, Mikkelin ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluista eli Kyamkista, Mamkista ja Xamkista valmistuneille. Vaikka olisit liittynyt alumnirekisteriin jo aiemmin, sinun täytyy luoda käyttäjätili, kun vierailet ensimmäistä kertaa alumniportaalissa. Käy tutustumassa ja laita samalla omat tietosi ajan tasalle, niin saat varmasti tiedotteemme oikeaan osoitteeseen!

Tästä pääset alumniportaaliin (avautuu uuteen välilehteen)

 

Lisäksi kaikki Xamkista, Kyamkista ja Mamkista valmistuneet voivat liittyä Facebook-ryhmään, jossa keskustellaan ja tiedotetaan ajankohtaisista asioista.

Olethan huomannut, että Xamk löytyy myös LinkedInistä.

Tervetuloa mukaan!

Alumnitoiminnasta voit kysyä lisää Xamkin alumni- ja työelämäkoordinaattori Lauralta, laura.hakkinen@xamk.fi.

***

1.1.2020 alkaen kaikkien Xamkista valmistuvien tiedot on siirretty Xamkin alumnirekisteriin.

Alumnirekisterissä olevia tietoja voidaan käyttää mm. tutkimus- ja tilastointitarkoituksiin sekä alumniviestintään ja -markkinointiin.

Alumnirekisterin tietosuojaseloste

Päivitä tietosi alumniportaalissa!

Portaaliin pääset tästä

Tutustu Xamkilainen-blogissa julkaistuihin alumnitarinoihin!

 

Xamkin kirjastopalvelut ovat myös alumnien käytössä

Kaikki korkeakoulukirjastot ovat avoimia kirjastoja, joten olet tervetullut käyttämään kirjastomme palveluita myös valmistumisesi jälkeen. Valmistumisen kynnyksellä kannattaakin olla yhteydessä kirjastoon, ja kertoa halukkuudesta jatkaa asiakkuutta, jolloin kirjaston käyttö voi jatkua ilman katkoksia.

Käytössäsi ovat kaikki painetut aineistot ja suurin osa kirjaston tiloista. Voit käyttää kirjastoa myös omatoimiaikana. E-aineistojen (tietokannat, e-kirjat tms.) käyttö on rajattu vain Xamkin opiskelijoille ja henkilökunnalle. Lue lisää palveluista Kaakkurista. Tervetuloa kirjastoon!

Opiskele maksutta Avoimessa AMK:ssa!

Xamkista 1.1.2021 jälkeen valmistuneet tutkinto-opiskelijat: maksuton jatkuvan oppimisen opinto-oikeus on voimassa kahden vuoden ajan valmistumisesta. Tämän jälkeen opinnot muuttuvat maksullisiksi, vaikka ne olisivat alkaneet maksuttoman opiskeluoikeuden aikana. Liitä tutkintotodistus ilmoittautumisen yhteyteen. Etuus ei koske yhteistyössä muiden korkeakoulujen kanssa tuotettuja opintoja.

Tutustu koulutuskalenteriin ja ilmoittaudu!

Töihin Xamkiin?

Xamkissa on jatkuvasti avoinna monenlaisia työpaikkoja! Xamkissa pääset kehittämään Kymenlaakson ja Etelä-Savon elinvoimaa yhdessä työelämän ja muiden kumppaneidemme kanssa.  Henkilökohtaiseen ammatilliseen kehittymiseen ja työyhteisön kehittämiseen tarjoamme  koulutuksia, kehittämispäiviä ja ilmaisia opintoja Xamkin avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Henkilöstöllä on käytössä laajennettu työterveyshuolto, johon sisältyy mm. erikoislääkäripalveluita työterveyshuollon toimintasuunnitelman mukaisesti. Työfysioterapeutin palvelut ja kuntosalit ovat myös henkilöstön käytössä. Tuemme työntekijöiden liikunta- ja kulttuuriharrastuksia.

Lue lisää avoimista työpaikoista

Pidetään yhteyttä!

Opiskelijat apunasi

Xamkissa on lähes 11 500 opiskelijaa, joiden osaamista myös alumnit voivat hyödyntää monin eri tavoin työpaikoillaan. Opiskelijamme voivat olla mukana erilaisissa projekteissa, toteuttaa opinnäytetyön tai suorittaa harjoittelun. Lue lisää Opiskelijat työelämää kehittämässä -sivulta!

Liity Xamkin alumniverkostoon LinkedInissä!

Lisää profiilissasi ”Education”-kohtaan Xamk – South-Eastern Finland University of Applied Sciences sekä valmistumisajankohtasi ja käy seuraamassa sivuamme, niin pysyt kartalla siitä, mitä meillä tapahtuu.

Xamk – South-Eastern Finland University of Applied Sciences

Xamkin vuoden alumneiksi valitut kohtasivat Emma Gaalassa! 

Xamkissa on valittu vuoden alumni vuodesta 2018 lähtien, ja nyt saimme kutsua heidät kaikki yhteen – tapaamaan toisiaan ja juhlimaan suomalaista musiikkia. Illan aikana keskusteltiin myös ajankohtaisista aiheista liittyen koulutukseen ja yritysten ja oppilaitosten yhteistyöhön.

Vuoden alumni on kunniamaininta, jonka saa vuosittain yksi ansioitunut alumni. Vuoden alumnia voivat ehdottaa toiset alumnit, Xamkin henkilökunta sekä opiskelijat ja lopullisen valinnan tekee Xamkin rehtori. Kunniamaininnan saajat ovat tehneet aktiivista yhteistyötä Xamkin kanssa myös valmistumisensa jälkeen esimerkiksi toimimalla työssään harjoittelunohjaajina.

Seuraava vuoden alumnia voi ehdottaa taas syksyllä – tästä lisää myöhemmin!

Vuoden alumnit Emma Gaalassa
Kuvassa Vuoden alumneiksi valitut. Vasemmalta: Terveydenhoitaja Riikka Peni vuoden alumni 2022, ensihoitaja Inka Häkkinen vuoden alumni 2021, tradenomi Satu Temonen vuoden alumni 2018,  tradenomi Roosa-Maria Laitinen vuoden alumni 2020, muotoilija Tiina Heikari vuoden alumni 2019.

Uraseurantakysely

​Uraseurantakyselyllä kerätään ajantasaista tietoa amk- ja yamk-tutkinnon suorittaneiden valmistumisen jälkeisestä työurasta ja osaamisen vastaavuudesta työelämän tarpeisiin.

Kyselyssä on kysymyksiä muun muassa:

  • työuran kokonaisuudesta
  • kouluttautumisesta valmistumisen jälkeen
  • työtilanteesta valmistumis- ja nykyhetkellä
  • ammattikorkeakoulussa saadusta osaamisesta ja sen vastaavuudesta työhön ja työelämän tarpeisiin.

Kysely on valtakunnallinen ja se toteutetaan vuosittain. Kohderyhmänä ovat aina viisi vuotta aiemmin valmistuneet. Vastaukset ovat aina anonyymeja, ja kysely toteutetaan verkossa.

Kyselyn kautta saatava tieto on hyödyksi mm. koulutuksen, uraohjauksen ja alumnitoiminnan kehittämisessä. Kyselyn kautta saatavaa tietoa siitä, millaisissa tehtävissä ammattikorkeakouluissa opiskelleet työskentelevät,  kyselyn tulokset julkaistaan töissä.fi – sivustolla.

Kiitämme jo etukäteen ajastasi ja vastauksestasi – ne ovat meille mittaamattoman tärkeitä.

Lisätietoja kyselystä Xamkissa antaa laatupäällikkö Marjaana Kivelä, etunimi.sukunimi@xamk.fi, puh. 040 826 6070    

 

Kerro työstäsi Xamkin Instagramin Storyssa tai Xamkilainen-blogissa

Xamkin Instagramin Storyssa halutaan kertoa mahdollisimman monipuolisesti, millaista opiskelu Xamkissa on ja millaisiin työtehtäviin Xamkin koulutuksista voi valmistua.

Xamkin opiskelijat ovat voineet jo pitkään ottaa Xamkin Instagramin Storyn haltuun, mutta nyt toivomme mukaan myös alumneja, sillä opiskelupaikkaa miettiviä kiinnostaa, millaisiin tehtäviin eri koulutuksista voi valmistua.

Sillä ei ole väliä, oletko valmistunut vuosi sitten vai 20 vuotta sitten tai mitä teet työksesi – kaikki ovat tervetulleita mukaan. Voit siis hyvin olla valmistunut myös aikoinaan Mamkista tai Kyamkista.

Ja vielä selvennykseksi: tässä ei haeta ainutlaatuisia menestystarinoita, vaan ihan tavallisten ihmisten tarinoita siitä, mitä he ovat opiskelleet ja tehneet sen jälkeen työkseen. Sinun ei myöskään tarvitse tuottaa mitään virallisen kuuloista sisältöä, vaan saat tuoda oman persoonasi esiin. Sisältö saa olla hauskaa ja monipuolista, eikä sen tarvitse olla yksinpuhelua, vaan voit pyytää mukaan esim. työkavereita. Tarvitset vain älypuhelimen, muita välineitä ei tarvita.

Malli opiskelijan tekemästä IG Storysta (jos Story ei aukea tästä niin käy katsomassa Instagramista Xamkin Storyn kohokohdista).

Miten mukaan?

Homma lähtee käyntiin sopimalla itsellesi sopivat päivät (1-2 päivää) Xamkin Instagram Storyn tekemiseen Xamkin yhteisömanagereiden kanssa. Lue tästä take-overin ohje.

  • Aki Ilmanen, aki.ilmanen@xamk.fi, 040 508 1498
  • Helena Hämäläinen, helena.hamalainen@xamk.fi, 040 570 3711

 

Vai haluatko kirjoittaa urastasi Xamkin blogiin Xamkilaiseen?

Jos Instagram Storyn tekeminen ei ole sinun juttusi, otamme sinut mielellään kirjoittamaan urastasi Xamkin blogiin Xamkilaiseen.

Lue: Xamkilainen-blogin ohje

Lisää opintoja?

Haluaisitko täydentää osaamistasi? Se onnistuu muun  muassa avoimessa ammattikorkeakoulussa tai täydennyskoulutuksessa!

Ajankohtaista