Jokainen korkeakoulussa tutkinnon suorittanut on alumni. Alumnitoiminnalla tarkoitetaan ammattikorkeakoulun ja sen kasvattien välistä pitkäaikaista yhteistyötä.

Alumninamme olet meille tärkeä Xamk-lähettiläs Suomessa ja maailmalla, ja haluamme tuoda lisäarvoa myös sinulle. Tältä sivulta löydät edut, työkalut ja kanavat Xamkin alumnitoiminnan hyödyntämiseksi. 

Xamkin alumneja ovat kaikki Kymenlaakson-, Mikkelin- ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluista valmistuneet. Vuodesta 2020 lähtien, kaikki Xamkista valmistuvat liitetään automaattisesti alumnirekisterimme jäseniksi. Mikäli olet valmistunut ennen vuotta 2020, yhteystietosi matkan varrella muuttuvat tai haluat pitää meidät ajan tasalla työtilanteestasi alumnitoimintaa varten, pyydämme sinua päivittämään tietojasi Xamkin alumniportaalissa. 

Löydä sinulle sopivin alumnitoiminnan muoto, aktivoidu yli 30 000 alumnin verkostossamme ja inspiroidu yhteistyöstä!

Alumniportaali mahdollistaa yhteistyön 

Xamkin alumnina voit tehdä kanssamme yhteistyötä juuri sinulle parhaiten sopivalla tavalla.

Kerro meille portaalissa toistaiseksi voimassa olevat alumnitoiminnan toiveesi ja tarpeesi. Portaalissa voit mainita, jos olet kiinnostunut esimerkiksi seuraavista aiheista: 

luennointi Xamkissa
yritysvierailut työpaikallesi
alumnitarinasi jakaminen
alumnimentorina toimiminen
alumnitoiminnan yhdistäminen työelämääsi jollakin muulla tavalla
Xamkin alumnitoiminnan kehittäminen 

Lehtorimme käyttävät tietojasi apunaan opintojaksojen alumni- ja työelämäyhteistyötä suunnitellessaan, ja sinuun voidaan olla yhteydessä joko opetuksen tai alumnikoordinaattorin toimesta. 

Saat portaalin kautta myös sähköisen alumniuutiskirjeen, johon nostamme kuukausittain alumneillemme suunnattuja palveluja, tapahtumakutsuja ja muita aiheita. Voit perua uutiskirjeen koska tahansa, eikä sen tilaaminen ole edellytys muulle portaaliin merkattavalle yhteistyölle. 

Mikäli haluat tutustua tarkemmin oppilaitosyhteistyön eri muotoihin, löydät lisätietoa tältä sivulta kohdasta oppilaitosyhteistyö Xamkin kanssa. 

Xamk on arvostettu yhteistyökumppani alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Tulet aina olemaan yksi meistä, ja toivomme kuulevamme sinusta myös valmistumisesi jälkeen! 

LinkedIn
Lisää profiilissasi ”Education”-kohtaan Xamk – South-Eastern Finland University of Applied Sciences sekä valmistumisajankohtasi, ja käy seuraamassa sivuamme. 

Instagram
Seuraa meitä myös Instagramissa: Xamkfi, jossa julkaisemme aktiivisesti alumneillekin kohdistettua sisältöä. 

Merkitse meidät rohkeasti julkaisuihin, joissa koet yhteyden entiseen opinahjoosi; Xamk reagoi mielellään alumniensa päivityksiin, joissa saamme kunnian olla mukana. 

Alumniportaali

Yhteystietojesi ajan tasalla pitäminen on tärkeää vuorovaikutteisuuden takaamiseksi Xamkin ja sinun välilläsi.
Alumniportaalissa voit päivittää yhteystietosi Xamkin alumnirekisteriin onnistunutta yhteistyötä varten. Samalla voit kertoa toiveesi alumnitoiminnan toteutumisesta juuri sinun kohdallasi.

Luo tili / kirjaudu alumniportaaliin

Kirjasto

Alumni, olet tervetullut käyttämään kirjastomme palveluita! Käytössäsi ovat kaikki painetut aineistot ja suurin osa kampuskirjastojen tiloista. Voit käyttää Xamkin kirjastoja myös omatoimiaikana.

Tervetuloa kirjastoon!

Xamk Pulse

Kehitä osaamistasi Suomen suurimmassa avoimessa ammattikorkeakoulussa!
Xamkista 1.1.2021 jälkeen valmistuneet tutkinto-opiskelijat: Xamkin alumnina sinulla on maksuton jatkuvan oppimisen opinto-oikeus kahden vuoden ajan valmistumisesta. Tutustu yksityiskohtiin Pulsen sivuilta.

Tutustu koulutuskalenteriin ja ilmoittaudu

Oppilaitosyhteistyö Xamkin kanssa

Tarvitseeko yrityksesi apua muuttuvassa työelämässä?
Yhteistyössä Xamkin kanssa saat uutta näkökulmaa ja oikeat työkalut paremman huomisen rakentamiseen.

Yhteistyömuotomme jakautuvat neljään laajaan kokonaisuuteen:
Opiskelijayhteistyö
Palvelutoiminta
Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta
Täydennyskoulutukset

Tutustu oppilaitosyhteistyöhön

Vuoden alumni

Xamkissa on valittu vuoden alumni vuodesta 2018 lähtien. Kunniamaininnan saajat ovat tehneet aktiivista alumniyhteistyötä Xamkin kanssa. Vuoden alumni julkistetaan aina joulukuun valmistumisjuhlan yhteydessä.

Vuoden alumnit: Insinööri Harto Kuukka vuoden alumni 2023, Terveydenhoitaja Riikka Peni vuoden alumni 2022, ensihoitaja Inka Häkkinen vuoden alumni 2021, tradenomi Roosa-Maria Laitinen vuoden alumni 2020, muotoilija Tiina Heikari vuoden alumni 2019, tradenomi Satu Temonen vuoden alumni 2018.

Vuoden alumnia voi ehdottaa kuka tahansa, lomakkeelle pääset linkistä.

Ehdota 2024 Vuoden Alumnia

Töihin Xamkiin

Xamkissa pääset kehittämään Kymenlaakson ja Etelä-Savon elinvoimaa yhdessä työelämän ja muiden kumppaneidemme kanssa.

Tutustu avoimiin työpaikkoihin

Lisää Xamkista

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on korkeakoulu, joka keskittyy vastuulliseen hyvinvointiin, teknologiaan ja luoviin aloihin.

Lue lisää

Alumnitarinat

"Uralla eteneminen vaatii osaamisen kehittämistä"

Anne Ruohoniemi on yksi Xamkin alumneista. Opinnot Xamkissa ovat tukeneet häntä työuralla Stora Ensolla. Lue Annen tarina ja vinkit opiskelijoille.

Annen tarina

Mikkelistä ja maailmalta saadut eväät uralle veivät töihin Nasaan.

Ensimmäiset opiskelijat lähtivät ammattikorkeakoulusta vaihtoon ulkomaille noin 30 vuotta sitten. Yksi heistä oli ainutlaatuisen uran Yhdysvalloissa Nasassa tehnyt Kimmo Nieminen.

Kimmon uratarina

"Koen, että Xamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu. Tiedän, että joustetaan ja opintoja voi suorittaa töiden ohella"

Nita Ahola on valmistunut Xamkin Mikkelin kampukselta yhteisöpedagogiksi vuonna 2019.

Nitan tarina ja vinkit opiskalijoille

Lue lisää Xamkin alumien uratarinoita

Tutustu kaikkiin alumnitarinoihin tästä

Alumniedut

Hae yrityskummia Suomen Yrityskummit ry Kymenlaaksosta tai Etelä-Savosta

”Yrityskummit pienyrittäjän onnistumisen tukena.”

Xamk tekee yhteistyötä Suomen Yrityskummit ry:n kanssa rakentaakseen ja kehittääkseen yrittäjyyden yhteisöjä. Yrityskummit sparraavat ja mentoroivat Xamkin opiskelijoita ja alumneja maksutta liiketoiminnan kehittämisessä. Kampusmaakuntien lisäksi voit alumnina hyödyntää myös yrityskummien valtakunnallista asiantuntijaverkostoa.

Tutustu toimintaan ja hae oma yrityskummisi

Varaa työskentelypisteitä lyhytaikaiseen käyttöön Kohoa Synergiakeskuksesta Kouvolasta

”Kohoa Synergiakeskus on yhteistyön, yrittäjyyden ja koulutuksen alusta sekä yhteisöjensä jäsenten potentiaalin moninkertaistaja.”

Xamkin ja Kohoan yhteistyön yhtenä tavoitteena on luoda yhteisöllinen yrittäjyyden ja yrittäjämäisen toiminnan keskittymä Kouvolaan.

Xamkin alumnina voit varata alumnikoordinaattorin kautta työskentelypisteitä Kohoan Xamkin tiloista.
Työskentelypisteet sijaitsevat yhteiskäyttötiloissa. Pisteet sisältävät korkeussäädettävän pöydän, näytön ja pistorasian. Lisäksi alumnit voivat järjestää esim. työhön liittyviä tapaamisia virka-aikana tiloissa erikseen sovittuna aikoina.

Varaa työskentelypiste Xamkin alumni- ja työelämäkoordinaattori Laura Häkkisen kautta sähköpostitse. Sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@xamk.fi.

Lisätietoa Kohoa Synergiakeskuksesta

Uraseuranta

Kansallisesti merkittävällä uraseurantakyselyllä kerätään ajantasaista tietoa amk- ja yamk-tutkinnon suorittaneiden valmistumisen jälkeisestä työurasta ja osaamisen vastaavuudesta työelämän tarpeisiin. Kysely lähetetään vuosittain kunkin ammattikorkeakoulun aina 5 vuotta aiemmin valmistuneille alumneille.

Juuri sinun vastauksesi on meille äärettömän tärkeä, sillä jokainen puuttuva vastaus estää meitä muodostamasta kokonaiskuvaa siitä, miten olemme toiminnassamme onnistuneet, ja mitä voisimme kehittää. 

Heikki Saastamoinen
toimitusjohtaja ja rehtori, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Xamk

Vuoden 2022 uraseurantakyselyn tulokset

Lisätietoja kyselystä Xamkissa antaa hallinto- ja talousjohtaja Tero Tallinen, etunimi.sukunimi@xamk.fi, puh. 044 702 8220.

 

Ajankohtaista