Tuohta tarinoista
Tuohta tarinoista -hanke tuo ruokakulttuurin liittyvät tarinat lisäarvoa ja kannattavuutta edistäväksi toiminnaksi ruokapalvelu- ja matkailuyrityksiin. Hankkeen tavoitteena on lisätä osaamista tarinallisten ruokamatkailutuotteiden tuotteistamiseen ja markkinointiin ja tuottaa uusia elämyksellisiä palveluja ruokamatkailuun. Nuorten kiinnostusta ruokakulttuuriin ja -alan tuntemusta vahvistetaan tapahtumien, pelien ja pelillisyyden avulla, joissa tarinoilla on myös rooli.
Saimaan alueen ruokakulttuuri tutuksi lapsille ja nuorille sekä hyötykäyttöön liiketoiminnassa!
Saimaan ruokakulttuuri esille
Hankkeen tavoitteena on Saimaan alueen ruokakulttuuritarinoiden esille nostaminen, osaamisen lisääminen tarinallisten ruokamatkailutuotteiden tuotteistamisen ja markkinointiin, uusien elämyksellisten palvelujen syntyminen ruokamatkailuun sekä nuorten kiinnostuksen lisääminen ruokakulttuuriin ja alan tuntemuksen vahvistaminen.
Yhdessä kohti yhteistä hyvää
Hanke on yhteishanke, joka liittyy Saimaan seudun ruokaa ja ruokamatkailua näyttävästi esille tuovaan European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoteen.
Koordinaattorina hankkeessa on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajana ProAgria Itä-Suomi/ Maa- ja kotitalousnaiset.
Hankkeen keskeiset toimenpiteet
Toimenpiteet:
- Alueen ruokakulttuuriin liittyviä tarinoita kerätään ja käsikirjoitetaan niiden tuotteistamiseksi
- Yrittäjiä valmennetaan tarinallistamisen menetelmän ja tarinoiden käyttöön
- Tuotetaan opastus ruokakulttuuritarinoiden käytöstä liiketoiminnassa, joka jää käyttöön myös hankkeen jälkeen
- Nuorille järjestetään Challenge 2024 –kilpailu ruokakulttuuriin ja ruokajärjestelmän kestävyyteen liittyvien ideoiden esiin tuomiseksi
- Paikallista ruokajärjestelmää ja -kulttuuria tuodaan näkyväksi nuorille pelillistämisen keinoin (peli/ pelillinen tapahtuma)
- Ruokakansalaisuusviikon järjestäminen peruskouluissa
Tulokset:
- Uutta osaamista alueellisesta ruokakulttuurista
- Käyttökelpoisia malleja ruokakulttuurin hyödyntämiseen liiketoiminnassa
- Tuotteistettuja uusia ruokamatkailutuotteita/ -tapahtumia
- Yrittäjien yhteistyö on lisääntynyt
- Uusien ruokamatkailutuotteiden ja toteutettujen ruokatapahtumien myötä lisätään Saimaan seudun ruokakulttuurin ja ruokamatkailun näkyvyyttä
- Nuorten tietämys Saimaan ruoka-alasta ja alan vetovoima on lisääntynyt
.
.
Tuohta tarinoista -tapahtumat
Tuohta tarinoista -webinaari
Avoin kutsu kouluille!
Etsimme Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan alueilta peruskouluja mukaan yhteistyöhön innostamaan lapsia ja nuoria alueen ruoasta, ruokakulttuurista ja ruokajärjestelmästä.
Kuva: Maaseutuverkosto, Jyrki Vesa
Ota yhteyttä
Hankkeen tiedot
Tuohta tarinoista
Tiedot
Budjetti
ProAgrian osuus kokonaisbudjetista: 46 704 € Yritys-/yksityisrahoitus: 5 000 €