Liiketalous ja turvallisuus

Tradenomin AMK-tutkinto on hyvä sinulle, jos olet kiinnostunut markkinoinnista, taloudesta, yrittäjyydestä, liike-elämästä, turvallisuudesta tai juridiikasta ja henkilöstöasioista. Tradenomin tutkinto avaa ovia monipuolisiin työtehtäviin eri aloilla.

Ylempi AMK-tutkinto vie sinua eteenpäin työelämässä. Voit omien tarpeidesi mukaan syventää tai laajentaa liiketalouden osaamistasi. YAMK-tutkinto antaa myös valmiuksia johtamiseen ja esihenkilötyöhön.

Tutkintonimikkeet

Tradenomi (AMK)

Tradenomi (ylempi AMK)

Tunne huominen

Oletko hankkimassa ensimmäistä korkeakoulututkintoa?
Tavoitteletko ylempää korkeakoulututkintoa?
Haluatko täydentää osaamistasi avoimessa AMK:ssa?
Haluatko lukea muiden kokemuksia opiskelusta?

Tradenomikoulutus avaa ovet monipuolisiin tehtäviin

Tradenomikoulutus avaa ovet monipuolisiin ja vaihteleviin uramahdollisuuksiin. Valmistuttuasi voit työskennellä esimerkiksi markkinoinnin, myynnin, taloushallinnon, henkilöstöhallinnon, turvallisuuden tai logistiikan asiantuntijatehtävissä.

Tradenomit ovat haluttuja osaajia sekä yksityisellä että julkisella sektorilla, ja heitä tarvitaan niin suurissa kansainvälisissä yrityksissä kuin pienissä ja keskisuurissa organisaatioissakin. Lisäksi koulutus antaa valmiudet yrittäjyyteen, joten voit halutessasi perustaa myös oman yrityksen.

Tradenomin laaja osaaminen ja käytännönläheinen lähestymistapa takaavat hyvät työllistymismahdollisuudet nopeasti muuttuvilla työmarkkinoilla.

Liiketalouden alalla työskentely sopii oma-aloitteiselle ja myyntihenkiselle tiimityöskentelijälle. Työssä tarvitaan vuorovaikutustaitoja , asiakaslähtöistä ajattelua ja tietojärjestelmien käytön hallintaa.

4 syytä opiskella tradenomiksi

Työelämä tarvitsee tradenomeja

Ohita upotus:
Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.
Ohita upotus:
Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Liiketalouden ja turvallisuuden AMK-koulutukset

Näin meillä opiskellaan liiketaloutta ja turvallisuutta

Syvennä oppimaasi ylemmällä korkeakoulututkinnolla

Nouse maisteritasolle ja etene urallasi. Tradenomi (ylempi AMK) -tutkinto opiskellaan Xamkin Master Schoolissa. Se on yhteisö, jossa syvennät osaamistasi ja laajennat verkostoasi.

Tradenomin YAMK-opinnoissa hankit monipuolisen liiketalouden asiantuntijuuden, jota tarvitaan alan johto-, kehittämis- ja asiantuntijatehtävissä. Käytännönläheisissä ja työelämään kytkeytyvissä opinnoissa verkostoidut eri alojen ammattilaisten kanssa.

Opiskelu Master Schoolissa auttaa sinua rakentamaan urapolkuasi mielenkiintosi ja tavoitteidesi mukaan. Monelle ylempi AMK-tutkinto on väylä vastuullisempiin ja vaativimpiin tehtäviin. Koulutuksessa saat eväitä myös yrittäjäksi ryhtymiseen.

Tarjolla on monipuolisia liiketalouteen, johtamiseen ja markkinointiin liittyviä koulutuksia, myös englanniksi.

Verkostot mukaan työelämään

YAMK-opinnot ovat monialaisia ja opintojen aikana tutustut eri alojen ammattilaisiin. He – yhdessä opettajien kanssa – haastavat sinua tarvittaessa kriittiseen ajatteluun ja argumentointiin. Saat siis uusia näkemyksiä omaan alaasi ja kehität samalla muita aloja.

Opiskelun aikana saatu monen eri alan asiantuntijaverkosto kantaa hedelmää myös opintojen jälkeen. Tätä ylemmän AMK-tutkinnon suorittaneet pitävät yhtenä Master Schoolin tärkeimmistä asioista.

Jos suunnittelet urasi kansainvälistymistä, antaa Master School myös mahdollisuuden kansainväliseen vaihtoon partnerikouluissa.

Tarjolla kehittävä ote työhön

Master Schoolissa opit hankkimaan ja käsittelemään oman alasi tutkimustietoa ja soveltamaan sitä työssäsi. Oppiminen on tutkivaa, kehittävää ja innovaatioita edistävää.

Voit halutessasi tehdä kehittämistöitä ja muita tehtäviä Xamkin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (TKI) hankkeissa.

TKI-asiantuntijat ovatkin tärkeä osa Xamkin Master Schoolia, joista rakentuu hyvä verkosto myös työelämään. Xamkissa on Suomen ammattikorkeakoulujen laajin TKI-toiminta, hankkeita on vuositasolla käynnissä noin 300.

Nainen ja mies katsovat tietokonetta kahvikuppien äärellä.

Liiketalouden YAMK-koulutukset

Opiskele liiketaloutta Xamk Pulsessa

Voit opiskella liiketaloutta ja turvallisuusalaa avoimessa ammattikorkeakoulussa. Polkuopintojen kautta voit opiskella tutkintoon asti, mutta alaa voi opiskella myös yksittäisten opintojaksojen verran.

Xamk Pulse avoin AMK tarjoaa myös isompia kokonaisuuksia, joiden avulla voit täydentää tai syventää osaamistasi. Suurin osa opinnoista on verkossa, joten voit opiskella missä ja milloin itse haluat, myös työn ohella.

Kokemuksia liiketalouden ja turvallisuuden opiskelusta Xamkissa

.

Usein kysyttyjä kysymyksiä liiketalouden ja turvallisuuden koulutuksista

 • Kouvolan kampuksella voit opiskella liiketaloutta suomeksi ja englanniksi.
 • Savonlinnan kampuksella voit opiskella turvallisuusalan tradenomiksi.
 • Mikkelin kampuksella voit opiskella hyvinvointiliiketoiminnan johtamisen sekä liiketalouden tradenomikoulutuksissa. Hyvinvointiliiketoiminnan johtamisen -koulutuksessa hyödynnetään myös Mikkelin Saimaa Stadiumilla sijaitsevaa ainutlaatuista Active Life Lab ympäristöä.
 • Liiketalouden, logistiikan ja data-analytiikan tradenomiksi voit opiskella kokonaan verkossa!

YAMK-tutkinnot on suunniteltu niin, että ne on mahdollista suorittaa työn ohessa.

 • Digimarkkinoinnin johtaminen, HR, viestintä ja johtaminen sekä Kestävän liiketoiminnan kehittäjä ovat kokonaan verkkokoulutuksia
 • Dataperustaisten hyvinvointipalvelujen kehittäminen monimuotototeutus, jonka lähiopetus on Mikkelissä
 • International Business Management sekä Palvelumuotoilu ovat monimuotototeutuksia, joiden lähiopetus on Kouvolassa.

Ota yhteyttä hakijapalveluihin

Xamkin hakijapalvelut palvelee ensisijaisesti tutkinto-opiskeluun hakemiseen liittyvissä asioissa. Voit ottaa meihin yhteyttä soittamalla tai verkkolomakkeellamme.

Puhelinpalvelu heinäkuussa:

 • mape klo 1013

Suomenkielinen tutkintokoulutus:

 • 044 702 8891 
 • 040 585 6610

Englanninkielinen tutkintokoulutus:

 • 040 585 6610

Yhteydenottopyyntö verkkolomakkeella: