Koulutamme vastuullisia muutoksentekijöitä. Kotkan kampuksellamme opiskelee noin 2900 tekniikan, sosiaali- ja terveysalan tulevaisuuden osaajaa ja tradenomia. Kotkan kantasatamaan valmistuu uusi kampus vuonna 2024. Uuden kampuksen tilat on suunniteltu muunneltaviksi, ja niillä pääsemme hyödyntämään entistä paremmin erilaisia simulaatioympäristöjä ja laboratorioita.

Tutkimus- ja kehitystoimintamme on monialaista ja vaikuttavaa. Kotkan kampuksella keskitymme esimerkiksi hallittavaan, turvalliseen ja käyttäjäystävälliseen kyberturvallisuuteen. Olemme kouluttava edelläkävijä myös öljyntorjunnassa.

Kotka on puistoistaan, vilkkaasta kulttuurielämästään ja Meripäivistä tunnettu reilun meiningin meri- ja satamakaupunki.

Opiskele Kotkassa!

Kokeile, oivalla ja opi. Tulevaisuuden ammatit luodaan Xamkissa jo tänään. Valmistu osaajaksi ja työelämän uudistajaksi.

Matkailu- ja ravitsemisala

Merenkulku ja logistiikka

Ylemmät AMK-tutkinnot

Peliala ja ICT

Seuraavat hakuajat

Kevään haku, amk-tutkinnot

Kevään haku on käynnissä 15.-30.3.2023

Tutustu koulutuksiin

Kevään haku, yamk-tutkinnot

Tutustu kevään haussa oleviin yamk-tutkintoihin!

Lue lisää

Rakennamme Kotkaan uutta kampusta!

Tutustu Kotkan uuteen kampukseen

Uusi kampus rakentuu parhaillaan Kotkansaarelle Kantasatamaan, jonne koko toiminta on siirtynyt syyslukukauden 2024 alkaessa.

Lue lisää uudesta kampuksesta

Seuraa rakentamista

Katso kamerasta kuinka rakentaminen edistyy.

Katso kuvaa kampukselta

Kotka on merikaupunki kauneimmillaan

Kotka sijaitsee Suomenlahden rannikolla noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, asukkaita on 55 000. 

Kotkassa on loistavat mahdollisuudet nauttia luonnosta: erityisesti saaristosta ja merestä.  Kotkasta löytyy myös muita hienoja luontokohteita ja erityisen ylpeitä kotkalaiset ovat puistoistaan: noin viiden kilometrin kävelyllä tarjolla on peräti 9 hyvin hoidettua puistoa.

Kotkassa yksi hienoimpia asioita on sen pitkä historia merimieskaupunkina – opiskelijat ovat tervetulleita luomaan siitä omia sovelluksiaan. Kotkansaari on kompakti urbaani keskusta – sieltä löytyy monenlaista: possokahveille kutsuva kauppatori, Kauppakeskus Pasaati, erikoisliikkeitä, ravintoloita, kahviloita, elokuvateattereita, kaupunginteatteri, valokuvakeskus, konsertteja ja ravintolakeikkoja, keilausta, akvaariotalo Maretarium, Merikeskus Vellamo museoineen ja tapahtumineen, uimahalli ja maauimala, urheilukeskus, rantoja ja Suomen suurin ulkogalleria, Kotkan veistospromenadi.

Kotkan suuri urheiluseura- ja järjestömäärä antaa paljon harrastusmahdollisuuksia. Kärkiurheiluseurat KTP Basket ja Peli-Karhut miesten ja naisten koripallon pääsarjatasolla sekä FC KTP futiksen ykkösessä luovat urheilun tunnelmaa. Kotkan opisto ja Kotkan seudun musiikkiopisto antavat mahdollisuudet opiskeluun vapaa-ajalla.

Kymi Sinfonietta, Kotkan kaupunginteatteri ja Kotkan valokuvakeskus samoin kuin muut konsertit, näyttelyt ja tapahtumat tarjoavat kulttuurielämyksiä. Kotkassa ollaan ylpeitä myös Santalahden viiden tähden leirintäalueesta ja sen viereisestä upeasta Kotkan golfkentästä.

Matkustaminen

Paikallis- ja seutuliikenteen busseilla pääsee eri kaupunginosiin ja lähikuntiin. Helsinkiin bussit kulkevat noin tunnin välein ja taajamajuna Kouvolaan useita kertoja päivässä. Lähisaaristoon pääsee kesäisin Sapokan venesatamasta.

Tutustu tarkemmin Kotkaan:

Asuminen

Opiskelija-asuntoja Kotkasta löytyy moneen makuun, kampuksen vierestä tai keskustasta. Opiskelija-asuntoja Kotkassa tarjoaa Kotkan Opiskelija-asunnot Oy. Kotkassa opiskelija-asunnossakin voi olla merimaisema! 

Tutustu Kotkan opiskelija-asuntojen sijaintiin  kartalla (avautuu uuteen ikkunaan)

Kotkan kampus

Kotkassa on monen eri alan koulutusta ja opiskelijoita kampuksella on noin 2900.

Kaikki tarvittavat palvelut ravintolasta ja kirjastosta terveydenhoitajaan ja psykologiin löytyvät kätevästi saman katon alta.

Kahvila- ja ravintolapalveluita Kotkan kampuksella tarjoaa ammattikorkeakoulun oma Ravintola Junnu. Se palvelee opiskelijoiden ja henkilökunnan lisäksi myös ulkopuolisia lounasasiakkaita.

  • Liikuntapalvelut (liikuntasali)
  • Terveydenhoitaja
  • Opintopsykologi
  • Oppilaitospastori
  • Kirjasto
  • Opiskelijapalvelut
  • Opiskelijakunta Kaakko
  • Kansainvälistymispalvelut

Xamkin Kotkan kampus sijaitsee toistaiseksi Metsolan kaupunginosassa, mutta parin vuoden sisällä kampus muuttaa aivan keskustan tuntumaan, meren rantaan. Kotkan Kantasatamaan nousee Xamkin kampuksen lisäksi monipuolinen tapahtumakeskus, joten opiskelijoita hemmotellaan tulevaisuudessa ainutlaatuisella kampuksella.

Nykyisenkin kampuksen palvelut ja oppimisympäristöt ovat monipuolisia: kampukselta löytyvät niin kyberlaboratorio, minisairaala kuin ainulaatuinen ambulanssisimulaattorikin. Kyseessä on Suomen ensimmäinen ja Euroopassa ainutlaatuinen opetuskäytössä oleva ambulanssisimulaattori. Sen avulla  opiskelijat voivat harjoitella hätätilanteita varten jo opintojensa aikana, ennen todellisiin ensihoidon tilanteisiin joutumista.

Kampuksella tehdään myös laajaa laajaa tutkimus- ja kehittämistyötä. Erityisen vahvaa TKI-osaamista Kotkassa on logistiikassa ja merenkulussa, jossa työtä on tehty jo pitkään erityisesti öljyntorjunnassa.

Kokous Kotkassa

Kaikissa kampuksen kokoustiloissa on langaton verkkoyhteys ja monipuolinen av-välineistö valmiina. Kampuksella on suuri ilmainen pysäköintialue. Kahvila- ja ravintolapalveluita Kotkan kampuksella tarjoaa ammattikorkeakoulun oma Ravintola Junnu.

Ravintola Junnu

Ravintola Junnu on viihtyisä lounasravintola ja kahvila, josta voi tilata myös tilausravintolapalveluita ryhmille. Voit myös napata take away -tuotteita mukaan!

Tutustu Junnuun

Kirjasto

Kotkan kampuskirjasto on avoin kaikille asiakkaille. Kirjastossa voi myös asioida omatoimisesti, perinteisten aukiolo- ja palveluaikojen ulkopuolella.

Tutustu kirjastoon

Osoitteet, ajo-ohjeet ja kartat

Kampuksen käyntiosoite: Pääskysentie 1, Kotka

Täältä löydät Kotkan kampuksen yhteystiedot ja kartat