Peliala ja ICT

Kiinnostuksen kohteena kyberturvallisuus, ohjelmistotekniikka, peliohjelmointi, sovelluskehitys tai tietoverkot? Opiskele insinööriksi tai tradenomiksi peli- ja ICT-alan koulutuksissa! Tarjolla on koulutuksia suomeksi tai englanniksi.

Alan ylempi AMK-tutkinto vie sinua eteenpäin työelämässä. Voit omien tarpeidesi mukaan syventää tai laajentaa ICT-alan osaamistasi. YAMK-tutkinto antaa myös valmiuksia johtamiseen ja esihenkilötyöhön.

Tutkintonimikkeet

Bachelor of Culture and Arts | Bachelor of Engineering
Insinööri (AMK) | Tradenomi (AMK)

Tradenomi (ylempi AMK) | Insinööri (ylempi AMK)

Tunne huominen

Oletko hankkimassa ensimmäistä korkeakoulututkintoa?
Tavoitteletko ylempää korkeakoulututkintoa?
Haluatko täydentää osaamistasi avoimessa AMK:ssa?
Haluatko lukea muiden kokemuksia opiskelusta?

Opiskele ICT- ja pelialaa

ICT:tä tarvitaan jokaisella yhteiskunnan osa-alueella. Kyberturvallisuuden merkitys kasvaa koko ajan, laitteiden älykkyys lisääntyy, IoT ei ole enää hypeä vaan todellisuutta. Tekoälyn kehittäminen etenee huimaa vauhtia.

Ohjelmointitaitoisten kysyntä kasvaa koko ajan, niin perinteisen sovellusohjelmoinnin kuin peliohjelmoinninkin osalta.

Alalle tarvitaan monipuolisia ammattilaisia, jotka pitävät yllä osaamistaan jatkuvasti kehittyvällä alalla. Valmistuttuasi voit työllistyä hyvin monenlaisiin esimies-, asiantuntija-, tuotanto- ja palvelutehtäviin sekä yritysmaailmassa että julkisella sektorilla.

Pelialan asiantuntijana voit työskennellä esimerkiksi peli- ja ohjelmistotaloissa sekä ICT-alan palveluyrityksissä. Voit myös toimia yrittäjänä pelialalla.

Xamkissa suomenkielisiä ICT- ja pelialan koulutuksia on viisi ja voit valmistua insinööriksi (AMK) tai tradenomiksi (AMK).

Englanninkielisiä koulutuksia on kolme. Game Design -koulutuksesta saat Bachelor of Culture and Arts -tutkinnon ja Information Technology – sekä Game Technology -koulutuksista Bachelor of Engineering -tutkinnon.

4 syytä opiskella peli- ja ICT-alaa

Terveisiä työelämästä

Ohita upotus:
Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Näkisin, että tulevaisuudessa substanssiosaaminen on yhä isommassa roolissa. Teknologia tulee auttamaan toteutuksessa, mutta siihen tarvitaan edelleen ihmistä tekemään päätökset. Tehdään oikeanlaisia hahmoja, jotka resonoivat meidän kohdeyleisöllemme.”

-Tatu Jessen, Art Director, Rovio

Peli- ja ICT-alan AMK-koulutukset

Näin meillä opiskellaan peli- ja ICT-alaa

Syvennä oppimaasi ylemmällä korkeakoulututkinnolla

Nouse maisteritasolle ja etene urallasi. Tradenomi ja insinööri (ylempi AMK) -tutkinto opiskellaan Xamkin Master Schoolissa. Se on yhteisö, jossa syvennät osaamistasi ja laajennat verkostoasi.

YAMK-opinnoissa hankit ICT-alan asiantuntijuuden, jota tarvitaan alan johto-, kehittämis- ja asiantuntijatehtävissä. Käytännönläheisissä ja työelämään kytkeytyvissä opinnoissa verkostoidut eri alojen ammattilaisten kanssa.

Opiskelu Master Schoolissa auttaa sinua rakentamaan urapolkuasi mielenkiintosi ja tavoitteidesi mukaan. Monelle ylempi AMK-tutkinto on väylä vastuullisempiin ja vaativimpiin tehtäviin. Koulutuksessa saat eväitä myös yrittäjäksi ryhtymiseen.

Tarjolla on kyberturvallisuuden sekä tiedonhallinnan ja sähköisen arkistoinnin koulutukset. Voit myös opiskella monialaista palvelumuotoilua.

Verkostot mukaan työelämään

YAMK-opinnot ovat monialaisia ja opintojen aikana tutustut eri alojen ammattilaisiin. He – yhdessä opettajien kanssa – haastavat sinua tarvittaessa kriittiseen ajatteluun ja argumentointiin. Saat siis uusia näkemyksiä omaan alaasi ja kehität samalla muita aloja.

Opiskelun aikana saatu monen eri alan asiantuntijaverkosto kantaa hedelmää myös opintojen jälkeen. Tätä ylemmän AMK-tutkinnon suorittaneet pitävät yhtenä Master Schoolin tärkeimmistä asioista.

Jos suunnittelet urasi kansainvälistymistä, antaa Master School myös mahdollisuuden kansainväliseen vaihtoon partnerikouluissa.

Tarjolla kehittävä ote työhön

Master Schoolissa opit hankkimaan ja käsittelemään oman alasi tutkimustietoa ja soveltamaan sitä työssäsi. Oppiminen on tutkivaa, kehittävää ja innovaatioita edistävää.

Voit halutessasi tehdä kehittämistöitä ja muita tehtäviä Xamkin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (TKI) hankkeissa.

TKI-asiantuntijat ovatkin tärkeä osa Xamkin Master Schoolia, joista rakentuu hyvä verkosto myös työelämään. Xamkissa on Suomen ammattikorkeakoulujen laajin TKI-toiminta, hankkeita on vuositasolla käynnissä noin 300.

Nainen ja mies katsovat tietokonetta kahvikuppien äärellä.

ICT-alan YAMK-koulutukset

Opiskele alaa Xamk Pulsessa

Voit opiskella ICT- ja pelialaa myös avoimessa ammattikorkeakoulussa. Polkuopintojen kautta voit opiskella tutkintoon asti, mutta alaa voi opiskella myös yksittäisten opintojaksojen verran.

Xamk Pulse avoin AMK tarjoaa myös isompia kokonaisuuksia, joiden avulla voit täydentää tai syventää osaamistasi. Suurin osa opinnoista on verkossa, joten voit opiskella missä ja milloin itse haluat, myös työn ohella.

Kokemuksia opiskelusta Xamkissa

.

Ota yhteyttä hakijapalveluihin

Xamkin hakijapalvelut palvelee ensisijaisesti tutkinto-opiskeluun hakemiseen liittyvissä asioissa. Voit ottaa meihin yhteyttä soittamalla tai verkkolomakkeellamme.

Puhelinpalvelu heinäkuussa:

  • mape klo 1013

Suomenkielinen tutkintokoulutus:

  • 044 702 8891 
  • 040 585 6610

Englanninkielinen tutkintokoulutus:

  • 040 585 6610

Yhteydenottopyyntö verkkolomakkeella: