Päiväopiskelu

 • aloituspaikkoja 25
 • opiskelupaikka Kotka
 • opintojen kesto 4 vuotta
 • seuraava hakuaika 18.3.-1.4.2020

Oletko haaveillut oman pelin toteuttamisesta?

Xamkissa sinulle on tarjolla pelien lumoavaan maailmaan tarkasti osuva peliohjelmoinnin insinöörikoulutus

Xamkissa alkaa syksyllä 2019 kokonaan uudistettu peliohjelmoinnin insinöörikoulutus. Koulutuksen sisältö on päivitetty tiiviissä yhteistyössä peliteollisuuden ja siellä toimivien yritysten ja ammattilaisten kanssa. Koulutuksen aikana saat hankittua kattavan pelialan ammattitaidon, joka on suoraan hyödynnettävissä myös missä tahansa ohjelmistokehityksessä.

Peliohjelmoinnin opinnot suoritettuasi osaat suunnitella, testata ja toteuttaa pelin. Kansainväliset tapahtumat ja verkostoituminen ovat tärkeä osa pelialan kulttuuria ja opintojesi aikana sinulla on mahdollisuus osallistua useisiin pelialan tapahtumiin ja verkostoitua alan ammattilaisiin.

Peliteollisuuden sekä ohjelmistoalan yritysten kanssa tehdään jatkuvaa yhteistyötä ja sinun on mahdollista työskennellä yrityksissä ja julkaista kaupallisia pelituotteita jo koulutuksesi aikana.

Koulutuksen ydin on vahva yhteistyö alueemme tärkeiden sidosryhmien kanssa, jolloin jo opiskeluaikana pystyt rakentamaan pelialalla erittäin tärkeät verkostot.

Peliohjelmoinnin koulutus järjestetään suomen kielellä, mutta peliala on lähtökohtaisesti globaali, joten saat myös paljon harjoitusta englannin kielen taitoosi.

 ICT | koodaus | pelituotanto | ohjelmistosuunnittelu | ohjelmointi | peliala | peliohjelmointi | pelitestaus

Opintojen sisältö

Peliohjelmoinnin opinnot suoritettuasi osaat suunnitella, testata ja toteuttaa pelin. Sinulla on hyvät yleisohjelmoinnin taidot ja osaat käsitellä erilaisia tietokantoja, suunnitella ja toteuttaa dynaamisia verkkosivustoja sekä -sovelluksia. Suunnittelet ja mallinnat sekä peli-, että hyötyohjelmistoja mallinnustyökaluilla. Hallitset myös peliprojektien erityispiirteet.

Opetus tapahtuu Xamkin GameLab -ympäristössä. Peliohjelmoinnin GameLab on mukana useissa peliteollisuuden verkostoissa, mm. Neogames sekä IGDA Finland Kotka Hub.

Lisäksi peliohjelmoinnin koulutus on mukansa Playa Hub Kaakkois-Suomen pelialan verkostossa, jossa toimii yli kymmenen pelialan yritystä sekä useita julkisia toimijoita. Jatkuvaa yhteistyötä tehdään peliteollisuuden sekä ohjelmistoalan yritysten kanssa.

Läheisyys paikallisten peli- ja ohjelmistoyritysten kanssa tarjoaa hyvät mahdollisuudet työelämälähtöisiin projekteihin, työharjoitteluun sekä toiminnallisiin opinnäytetöihin.

Pelialan opinnot avaavat sinulle lähtökohtaisesti ovet kansainvälisille erittäin mielenkiintoisille ja haastaville toimintakentille. Kansainvälisyyttä voit myös lisätä opintoihisi esimerkiksi lähtemällä opiskelijavaihtoon ulkomaisiin yhteistyöoppilaitoksiin tai suorittaa harjoittelujaksosi ulkomailla.

BYOD – Bring Your Own Device

Xamkin opiskelijoilta edellytetään omien päätelaitteiden käyttöä (esim. kannettavia tietokoneita). Lisätietoja löydät Xamkin nettisivulta.

Peliohjelmoinnin koulutuksessa käytetään pääsääntöisesti GameLab-oppimisympäristön tietokoneita, joten suosittelemme panostamaan riittävän tehokkaaseen pöytäkoneeseen kotona. Muiden oppiaineiden kursseilla pärjää hyvin perustason kannettavalla tai mobiililaitteella.

Mahdollisuus jatko-opintoihin Aalto-yliopistossa

Sinulla on hyvä mahdollisuus hakeutua jatkamaan opintojasi Aalto-yliopistossa tekniikan 2-vuotisessa maisteriohjelmassa.

Opinto-opas

Tutustu tarkemmin opintojen sisältöön opinto-oppaassa

Lue lisää

Valintaperusteet

Tutustu valintaperusteisiin, pääsykokeisiin ja hakukelpoisuusvaatimuksiin Opintopolussa

Lue lisää

GameLab 360°

Uramahdollisuudet

Sinun työllistymisesi on meille erittäin tärkeä asia. Sinun on mahdollista työllistyä jo opintojesi aikana, voit työskennellä yrityksissä ja julkaista kaupallisia pelituotteita jo koulutuksen aikana.

Xamkin GameLab -oppimisympäristö mahdollistaa erityisen hyvin työn opinnollistamisen. Tämä tarkoittaa sitä, että voit työskennellä normaalisti pelialalla ja saada opintosuorituksia yhdessä yrityksen kanssa sovituista työtehtävistä.

Yrittäjyys pelialalla

Mikäli näet itsesi uutena pelialan yrittäjänä, pystyt jo opinnoissasi edistämään yrittäjyyttäsi. Voit jo opintojen aikana osallistua alueen kehittämisyhtiön tarjoamiin kiihdyttämöihin ja saada opintoja siten suoritettua.

Digitaalisiin jakelukanaviin siirtyminen on mahdollistanut yhä matalamman kynnyksen toimia kansainvälisenä yrittäjänä pelialla. Monet yritykset ovat pieniä ja myös asiantuntijatasolla yrittäjähenkisyys ja pelialan ymmärtäminen liiketoimintaosaamisen näkökulmasta on tärkeää. Kotkassa toimiva LevelUp-yrityskiihdyttämö tarjoaa hyvän väylän pelialan startup-yrittäjyyteen ja myös paikallinen pelikehittäjäyhteisö tukee yritysten välistä yhteistyötä.

Peliohjelmointi-insinöörin tutkinnon suoritettuasi voit työskennellä peli- ja ohjelmistotaloissa sekä ICT-alan palveluyrityksissä. Työtehtäviä ovat erilaiset ICT-alan asiantuntijatehtävät kuten:

 • Peliohjelmoija
 • Ohjelmoija
 • Sovellusasiantuntija
 • Tietokantasuunnittelija
 • Pelisuunnittelija
 • Ohjelmistosuunnittelija
 • Web-suunnittelija
 • Backend guru
 • Frontend guru
 • Koodari
 • Full stack developer
 • Pelialan yrittäjä
 • Startup yrittäjyys

5 syytä valita Xamk

 1.  Meiltä saat koulutuksen, jota työelämä arvostaa.
 2. Joustavat, ajasta ja paikasta riippumattomat opiskelutavat. Voit valita oman oppimisväyläsi ja yhdistellä erilaisia tapoja opiskella.
 3. Rento ja yhteisöllinen opiskeluympäristö, viihtyisät kampukset.
 4. Toimivat opiskelijan tukipalvelut – meillä saat tukea ja apua sekä ohjausta. Et jää huolinesi yksin.
 5. Mahdollisuus lähteä opiskelu- tai harjoitteluvaihtoon ympäri maailmaa.

Parasta opiskelussa ovat ammattitaitoiset opettajat ja yksilöllinen huomioiminen. Se, että opettajat muistavat ja morjestavat käytävällä on ihan huippua. Meistä opiskelijoista välitetään ja meihin panostetaan ihan oikeasti.

Tutustu Xamkiin

Kotkan kampus

Tutustu kampukseen

Millaista on opiskelu Xamkissa?

Lue lisää

Opiskelijat äänessä

Lue lisää

Jatko-opintomahdollisuuksia

Sinulla on mahdollinen polku Xamkista Aalto-yliopiston maisteriohjelmaan!

Kun suoritat tekniikan ammattikorkeakoulututkinnon hyvin arvosanoin, ja valinnaisina opintoina syvennät erityisesti matemaattis-luonnontieteellistä osaamistasi, sinulla on hyvä mahdollisuus hakeutua jatkamaan opintojasi Aalto-yliopistossa tekniikan 2-vuotisessa maisteriohjelmassa. Valinnat yliopiston maisteriohjelmiin ovat kilpailullisia ja perustuvat pääsääntöisesti aiempien opintojen perusteella saatuun näyttöön. Pääsykokeita ei järjestetä.

Lue lisää.

Mahdollisuus hakeutua tekniikan jatko-opintoihin Aalto-yliopiston maisterikoulutukseen.

Kaikki AMK-tutkinnot

Katso tästä

Polkuopinnoilla kohti tutkintoa

Avoin amk

Kysy lisää koulutuksesta

Opiskelijapalveluneuvoja Päivi Martin
paivi.martin@xamk.fi
puh. 044 702 8442

Kysy lisää hakemisesta

hakijapalvelut
hakijapalvelut@xamk.fi
044 702 8891 tai 040 585 6610

Jaa sivu