Hanke selvittää mahdollisuuksia kaupallisen laivareitin muodostamiseksi Kotka – Kunda – Sillamäe -välille.

Toimivat ja turvalliset logistiikkapalvelut ovat elintärkeitä ulkomaankaupalle ja teollisuudelle. Helsingin ja Tallinnan välinen yhteys on tärkein yksikköliikenteen reitti Suomenlahden yli, mutta Itämeren alueen turvallisuusympäristön muuttumisen myötä turvallisten merikuljetusten varmistaminen ja huoltovarmuuden ylläpitäminen ovat nousseet Suomen logistisen aseman takia entistäkin tärkeämpään asemaan.

Hankkeessa päivitetään Suomenlahden ylittävän rahti- ja matkustajapotentiaalin tilannekuva vastaamaan tämän päivän turvallisuuspoliittista ympäristöä sekä markkinatilannetta. Haastatteluiden ja kyselytutkimusten avulla selvitetään, miten tarpeellinen laivayhteys olisi, ja ketkä voisivat olla potentiaalisia asiakkaita laivayhteydelle.

Lisäksi selvitetään yhteyden kannattavuutta, turvallisuutta ja merkitystä huoltovarmuuden kannalta. Kiristyvän ympäristösääntelyn vaikutukset huomioidaan, samoin kuin satamien tulevaisuuden energiaratkaisujen tarjoaman mahdollisen kilpailuedun reitin kannattavuudelle.

Kotka-Sillamäe laivayhteyspotentiaali – Selvitystyön yrityskysely

Tällä kyselyllä selvitetään Itä-Suomen yrityksiltä Kotka – Sillamäe (Itä-Viro) laivareitin käyttöpotentiaalia Suomesta ja Suomeen suuntautuvalle liikenteelle Virosta. Kyselyyn vastaaminen kestää vain muutaman minuutin. Vastauksenne on erittäin tärkeä laivayhteyspotentiaalin tarkasteluissa. Vastaajille toimitetaan yhteenveto kyselyn tuloksista.

Vastaa kyselyyn tästä linkistä tai alla olevasta QR-koodista

Vastauksia käsitellään anonyymisti eikä lomakkeen lopussa antamianne yhteystietoja välitetä eteenpäin eikä yhdistetä antamiinne vastauksiin.

Lisätietoja

projektipäällikkö Arto Ahlberg
050 5933 170
arto.ahlberg@xamk.f

 

 

Hankkeen tietosuojaseloste

Faktat

Kotka – Sillamäe -yhteyspotentiaali

09.10.2023 – 30.06.2024

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 58 570 €

Xamkin osuus kokonaisbudjetista: 58 570 €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Kymenlaakson liitto, Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE)