Edistämme kestävää tulevaisuutta

Vastuullisuus on strateginen valintamme. Otamme vastuullisuuden ja kestävän kehityksen huomioon opetuksessa, tutkimus- ja kehitystoiminnassa, hankinnoissa, arjessa kampuksilla – kaikessa toiminnassamme. Parempaa huomista rakennamme yhdessä opiskelijoidemme, henkilöstömme ja kumppaneidemme kanssa.

Teemme työtä paremman huomisen hyväksi vastuullisesti.

Kehitämme vastuullisuutta yhdessä

Vastuullisuuden vaatimukset kasvavat jatkuvasti. Kehitämmekin toimintaamme pitkäjänteisesti oman vastuullisuusohjelmamme sekä ammattikorkeakoulujen yhteisen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman ohjaamina.

Olemme sitoutuneet myös YK:n Global Compact -yritysvastuualoitteeseen, jonka tavoitteena on edistää vastuullista ja kestävää liiketoimintaa kaikkialla maailmassa. Samalla olemme tehneet lupauksen vastuullisuudesta työntekijöillemme, opiskelijoillemme ja sidosryhmillemme.

Vastuullisuutemme periaatteet

Tavoitteenamme on olla hyvä ja haluttu työ- ja opiskelupaikka. Kannamme sosiaalista vastuuta huolehtimalla xamkilaisten hyvinvoinnista, terveydestä, turvallisuudesta, yhdenvertaisuudesta ja inklusiivisuudesta.

Ympäristövastuuseemme kuuluu omien ympäristövaikutusten tunnistaminen ja negatiivisten ympäristövaikutusten minimointi. Esimerkiksi ravintoloillamme on Joutsenmerkki ja ne suosivat lähi- ja luomuruokaa, kiinnittävät huomiota jätteiden lajitteluun ja käyttävät ympäristömerkittyjä pesuaineita ja kemikaaleja.

Taloudellisesta kestävyydestä huolehdimme pitämällä yllä toiminnan vakautta ja kannattavuutta sekä varmistamalla muun muassa hankintojen ja sijoitusten vastuullisuuden.

Tutkimus ja kehitys

Ympäristö ja kestävyys on yksi tutkimus- ja kehitystyömme vaikuttavuuden kulmakivistä, aiommekin olla Etelä-Savon ja Kymenlaakson yritysten tärkein kumppani kestävyysloikassa. Olemme osaltamme vaikuttamassa siihen, että alueellamme hyödynnetään luonnonvaroja kestävästi ja että asukkaat ja vierailijat arvostavat puhdasta luontoamme.

Tutkimus- ja kehitystyömme etsii ratkaisuja vihreän siirtymän, kestävän hyvinvoinnin ja datatalouden haasteisin. Alueellamme on vahvaa kysyntää osaamiselle, tutkimusinfrastruktuurille ja verkostoille näistä teemoista ja me voimme vastata tähän tarpeeseen.

Maailman muuttuessa olemme vahvasti hakemassa Kaakkois-Suomelle uusia kasvun eväitä. Teemme tutkimus- ja kehitystyötä pääasiassa ulkopuolisella rahoituksella hankkeissa, joiden kestävän kehityksen vaikutukset arvioidaan jo suunniteluvaiheessa.

Tulevaisuuskestävä koulutus

Vastuullisuus ja kestävä kehitys on sisällytetty koulutuksiimme kunkin alan edellyttämällä tavalla. Valittavana on myös vastuullisuuden eri teemoihin liittyviä opintojaksoja ja jotkin koulutuksemme ovat kokonaisuudessaan kestävää kehitystä edistäviä, esimerkiksi ekologinen muotoilu, Engineering, Water technology and Sustainability ja kehittyvä elintarviketekniikka. Opiskelijamme ovat tervetulleita myös vastuullisuuden työryhmiin, tapahtumiin ja kehittämistyöhön.

Tulevaisuuskestävä koulutus merkitsee myös osaamista, joka vastaa työelämän tarpeita nyt ja tulevaisuudessa. Siksi uudistamme pitkäjänteisesti pedagogiikkaa, koulutustarjontaa ja osaamiskokonaisuuksia tiiviissä yhteistyössä työelämän ja muiden korkeakoulujen kanssa. Olemme mukana myös kansallisessa korkeakouluopetuksen kehityshankkeessa, ja eurooppalaista korkeakoulutusta kehitämme Eurooppa-yliopisto INGENIUMissa.

Menestys edellyttää myös osaamisen jatkuvaa uudistamista. Tähän tarpeeseen tarjoamme sekä työntekijöille että työpaikoille erilaisia jatkuvan oppimisen mahdollisuuksia.

Haluatko lisätietoja Xamkin vastuullisuudesta?

Puhelin
+358447028424
Sähköposti
Vappu.Kunnaala-Hyrkki@xamk.fi
Yksikkö
Opetuksen palvelut
Vappu Kunnaala-Hyrkki
Vastuullisuuskoordinaattori
+358447028424
Vappu.Kunnaala-Hyrkki@xamk.fi

Kiinnostaako yhteistyö?

Haluatko kehittää innovaatioita, vahvistaa henkilöstösi osaamista tai tehdä yhteistyötä opiskelijoidemme kanssa? Me voimme auttaa! Täytä verkkolomakkeemme ja ota ensimmäinen askel kohti yhteistyötä!