Mies katsoo kattoterassilla kaupunkimaisemaa, tivaalla näkyy myös sateenkaari.

Vastuullisesti vaikuttava

Kehitämme Xamkissa kestäviä ratkaisuja, luomme uutta tietoa ja tarjoamme tulevaisuuden osaajia työelämään. Teemme aktiivisesti työtä vaikuttaaksemme positiivisesti alueemme ja koko Suomen menestykseen. Toimintamme vaikutukset ulottuvat yhä laajemmalle, sillä kansainvälistymme tavoitteellisesti tukeaksemme alueidemme elinvoimaa.

Keskeinen periaatteemme on olla hyvä, vastuullinen ja haluttu työ- ja opiskelupaikka.   

Teemme työtä vastuullisesti paremman huomisen hyväksi.

Kuinka voimme palvella?

Haluaisitko tietää aluevaikuttavuuden työstämme?
Tarvitsetko lisätietoa työmme tuloksista?
Haluatko lukea inspiroivia tarinoita ja kokemuksia?
Etsitkö konkreettisia työkaluja aluekehittämiseen?

Menestys syntyy yhdessä

Ammattikorkeakouluna yksi ydintehtävistämme on edistää alueemme elinvoimaisuutta – toimintamme on oltava vaikuttavaa. Kukoistaakseen alueet tarvitsevat riittävästi osaavaa työvoimaa, menestyviä yrityksiä ja innovaatioita ja näihin tarpeisiin vastaamme koulutuksen ja tutkimus- ja kehitystyön avulla. Vaikuttavuuden edellytyksenä on tavoitteellinen ja tiivis yhteistyö Etelä-Savon ja Kymenlaakson työ- ja elinkeinoelämän kanssa.

Tällä sivustolla kerromme, miten edistämme alueidemme menestystä ja miten olemme onnistuneet. Tuloksemme ovat hyviä: olemme jo viidettä vuotta peräkkäin Suomen paras ammattikorkeakoulu opetus- ja kulttuuriministeriön mittareilla mitattuna. Teemme jatkossakin tavoitteellisesti työtä varmistaaksemme, että hyvät tuloksemme auttavat synnyttämään menestystä maakuntiimme ja koko Suomeen.

Merkittävää työtä myös lukujen valossa

Investointeja ja osaajia maakuntiimme

Suoria elinvoimavaikutuksiamme ovat esimerkiksi alueelle kohdistuvat investoinnit, joita vuonna 2023 oli 7,2 miljoonaa euroa. Aluekehitykseen saimme ulkoista rahoitusta noin 19,3 miljoonaa.

Xamkista valmistui lähes 2 000 eri alojen osaajaa työelämään. Heistä asettui maakuntiimme asumaan yli puolet.

Xamkilaisia on noin 13 000: opiskelijoita 12 000 ja henkilöstöä 1 000. Olemme vaikuttava joukko asiantuntijoita ja tulevia osaajia.

Näin vaikutamme

Alueellinen vaikuttavuus

Osaaminen, innovaatiot ja yhdessä kehittäminen lisäävät alueen elinvoimaisuutta

Ammattikorkeakouluna aluevaikuttavuus on yksi keskeisistä tavoitteistamme. Teemme tiivistä yhteistyötä alueidemme elinvoimaisuuden edistämiseksi kumppaniverkostomme kanssa. Käy tutustumassa tuloksiimme!

Vaikuttava tutkimus- ja kehitystyö

Olemme vahva kehittäjäkumppani

Tutkimus- ja kehitystyömme vauhdittaa yrityksiä menestymään, synnyttää uutta yrittäjyyttä ja vastaa niin alueemme kuin globaaleihinkin haasteisiin. TKI-työn kulmakiviä ovat ympäristö ja kestävyys, ihminen ja käyttäjälähtöisyys sekä yrittäjyys ja korkea lisäarvo.

Edistämme kestävää tulevaisuutta

Teemme työtä huomisen hyväksi

Otamme vastuullisuuden ja kestävän kehityksen huomioon kaikessa toiminnassamme. Xamkilla on oma vastuullisuusohjelma ja olemme sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Luomme osaavaa työvoimaa

Osaajia tulevaisuuden työelämään

Xamk on nostanut Etelä-Savon ja Kymenlaakson koulutustasoa. Korkea-asteen tutkinnon suorittaneiden osuus on noussut 4,5 % vuodesta 2010.

Tuemme yrityksiä ja yrittäjyyttä

Koulutusta ja palveluja yritysten tarpeisiin

Jatkuvasti muuttuva elinkeinoelämä tarvitsee uusia yrityksiä ja yrittäjämäistä ajattelua, jota edistämme tarjoamalla erilaisia asiantuntijapalveluita ja koulutusta.

Olemme suunnannäyttäjiä kansainvälisyydessä

Kansainvälistä osaamista maakuntiimme

Kansainvälinen toimintamme tuo Etelä-Savoon ja Kymenlaakson osaamista, kansainvälistä työvoimaa sekä uusia yhteistyö- ja liiketoimintamahdollisuuksia. 

Vaikutamme yhteiskuntaan

Olemme yhteiskunnallinen toimija

Osallistumme aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun edistääksemme ammattikorkeakoulun toimintaedellytyksiä ja Kaakkois-Suomen elinvoimaa.

Ajankohtaista aluevaikuttamisen työssä

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

Puhelin
+358505777017
Sähköposti
Niilo.Nissinen@xamk.fi
Yksikkö
Viestintä- ja markkinointipalvelut

Yhteiskunnallisen vaikuttamisen asiantuntija.

Vastuualueina Xamkin vaikuttamis- ja päättäjäviestintä.

Niilo Nissinen
Yhteiskunnallisen vaikuttamise
+358505777017
Niilo.Nissinen@xamk.fi
Puhelin
+358447028424
Sähköposti
Vappu.Kunnaala-Hyrkki@xamk.fi
Yksikkö
Opetuksen palvelut
Vappu Kunnaala-Hyrkki
Vastuullisuuskoordinaattori
+358447028424
Vappu.Kunnaala-Hyrkki@xamk.fi

Kiinnostaako yhteistyö?

Haluatko kehittää innovaatioita, vahvistaa henkilöstösi osaamista tai tehdä yhteistyötä opiskelijoidemme kanssa? Me voimme auttaa! Täytä verkkolomakkeemme ja ota ensimmäinen askel kohti yhteistyötä!