XaMBA Koulutusohjelman aikana opit suoraan ammattilaisilta, jotka edustavat yhtä maailman arvostetuinta tieteen, taiteen ja liiketoiminnan ekosysteemiä – Cambridgea. Puhujat ja opettajat ovat menestyneitä yrittäjiä, yritysjohtajia, professoreita, tutkijoita ja asiantuntijoita muun muassa liiketoiminnan, viennin, kasvun ja kansainvälistymisen sekä teknologian sektoreilta. Moni heistä on rakentanut menestyvän liiketoiminnan, ja he jakavat palavalla halulla oppejaan sekä avaavat verkostojaan kasvuhakuisille osallistujille. Opettajat valitaan osallistujan tarpeiden mukaan räätälöidysti, jotta opiskeluista saadaan mahdollisimman paljon käytännön hyötyä.

XaMBAn arvostettuja kouluttajia

Tohtori Greg O’Shea

Tri. O’Shea työskentelee tutkijatohtorina LUT-yliopistossa Lappeenrannassa. Aiemmin hän on toiminut asiantuntijavieraana Helsingin Aalto-yliopistossa.

Vuodesta 2010 lähtien Greg on toiminut MBA- ja eMBA-opiskelijoiden opettajana kaikissa näissä instituutioissa sekätyöskennellyt vanhempana tutkijatohtorina Institute for International Management Practice -laitoksella Anglia Ruskin -yliopistossa Cambridgessa, vierailevana professorina Acharya-instituutissa Bangaloressa, Berlin School of Business and Law:ssa, Iranian Business Schoolissa Teheranissa, Uongozi Institute for leadership Dar es Salaamissa, aSSIST Business Schoolissa Soulissa sekä Aalto Executive Educationissa Helsingissä.

Gregin laaja kokemus ja asiantuntijuus konsultoinnin ja yritysrahoituksen parissa on auttanut monia suuria pohjoismaisia ja globaaleja yrityksiä. Yrittäjänä hän on perustanut ja johtanut yli 10 yritystä vuodesta 1998 lähtien. Gregin tutkimusaiheet keskittyvät yrittäjyyden ja kestävyyteen liittyvien ekosysteemien käytäntöjen kehittämiseen sekä alueellisen kiertotalouden edistämiseen.

Tri. O’Shean viimeisimmät tutkimushankkeet ovat olleet:

  • Opiskelijoiden aloittamien yritysten kehittäminen Cambridgessa (UK)
  • Yrittäjäekosysteemien kehittäminen Middelburgissa (Alankomaat), Pas de Calais’ssa (Ranska), Cambridgessa (UK) ja Bruggessa (Belgia)
  • Sellumateriaalien perustuvan ekosysteemin kehittäminen Suomessa
  • Mikkelin yrittäjäekosysteemin kehittäminen

Professori Alan Barrell

Alan on työskennellyt terveydenhuollon ja lääketieteellisten tutkimuksien parissa toimien suurten monikansallisten yritysten ja pienempien teknologiayritysten puheenjohtajana ja toimitusjohtajana. Hän opettaa Yhdistyneen kuningaskunnan, Euroopan, Pohjois-Amerikan ja Aasian yliopistoissa, ja hänellä on professorin arvo sekä eurooppalaisissa että kiinalaisissa oppilaitoksissa. Hän on perustanut ja johtanut riskipääomarahastoa, toiminut liikkeenjohdon- enkelisijoittajana ja hyväntekeväisyysjärjestöjen hallituksen jäsenenä. Hänet on palkittu kunnia-arvolla The Queen’s Award for Enterprise Promotion -palkinnolla Isossa-Britanniassa. Suomessa hänelle on myönnetty Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan ensimmäisen luokan ritarin kunnia-arvo palveluistaan koulutuksen parissa.

Hänen nykyinen työnsä keskittyy tutkimuksen kaupallistamiseen, teknologiayritysten perustamiseen, innovaatiotekojen ja -ekosysteemien ymmärtämiseen erityisesti tiedepuistojen ja innovaatiokeskusten näkökulmasta sekä Iso-Britannian ja Kiinan välisen kaupan ja suhteiden kehittämiseen. Alan edistää visiota ”Maailma ilman rajoja”. Hänen mittava kokemuksensa on antanut hänelle valmiudet toimia MedCity Londonin neuvonantokomiteassa jäsenenä.

Professori Stuart Wall

Liiketoiminnan ja Taloustieteen professorina Professori Wall on ollut mukana kehittämässä ja luomassa materiaaleja MBA-kursseille yliopistoissa Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Euroopassa, Afrikassa ja Aasiassa. Uuden käytännönläheisen XaMBA-ohjelman puitteissa hän kertoo keskittyvänsä soveltamaan periaatteita ja käytäntöjä niille operatiivisten kontekstien tasoille, joissa ylimmät johtajat ja managerit toimivat.

Hän tarkoituksena on jakaa ja hyödyntää omia kokemuksia liiketoiminnan parissa yritysten perustamisesta ja kehittämisestä, sekä vuorovaikutuksen oppeja kansainvälisten päättäjien kanssa. Stuart toimii konsulttina OECD:n tiede-, teknologia- ja teollisuusjohtokunnassa, johtaen merkittävää projektia ”Information Economy”. Lisäksi hänet on rekrytoitu maailmanlaajuisen konglomeraatin Kaplanin toimesta valvomaan sen markkinoille tuloa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Hän on kirjoittanut liiketoiminta- ja johtamiskirjoja useilla eri kielillä, joista viisi erillistä kirjaa on käännetty ja julkaistu kiinaksi. Yksi teoksista valittiin Tsinghuan yliopiston, Time Magazine mukaan ”Kiinan Harvardin” toimesta osaksi pientä valittua valikoimaa huomionarvoisista liiketoiminta- ja johtamiskirjoja. Kokoelmaan kuuluu muun muassa yksi entisen Yhdysvaltain keskuspankin puheenjohtajan ja vuoden 2022 Nobelin taloustieteen palkinnon saajan Ben Bernanken kirjoittama kirja.

Professori Wall kertoo olevansa Professori Barrelin tapaan aktiivisesti mukana strategisissa kumppanuuksissa nopeasti kasvavassa Cambridgen innovaatioekosysteemissä ja toivoo tämän inspiroivan tulevia XaMBA-opiskelijoita tässä ohjelmassa.

XaMBA Koulutusjohtajat

Dr. Jan Storgårds Xamba Akateeminen johtaja

Dr. Jan Storgårds on XaMBAn Akateeminen Ohjelmajohtaja, yrittäjä, CADGI:n (Cambridge Academy of Games and Innovation) ja Cambridge Gamechanger ltd:n toimitusjohtaja. Hänellä on yli 25 vuoden kokemus työskentelystä IT-alalla ja korkeakouluissa, korkean teknologian yritysten kanssa ja teknologiaklusterien kehittämisessä, mukaan lukien videopelit ja pelillistäminen. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden tohtori tietojärjestelmätieteessä, väitellen tietokonepelien kehittämisestä Aalto-yliopistossa. Ennen nykyisiä tehtäviään hän oli digitaalisten ja luovien alojen ohjelmajohtaja Anglia Ruskin Universityllä Cambridgessa ja vieraileva tutkija Cambridgen yliopiston Judge Business Schoolissa, jossa hän tällä hetkellä mentoroi start-up ja varhaisen vaiheen teknologiayrityksiä.

Ulrika Silversabel Xamba Koulutusjohtaja

Ulrika Silversabel on toiminut liike-elämän, johtamisen ja näihin liittyvän koulutuksen ja muun kehittämisen parissa erilaisten organisaatioiden kanssa eri näkökulmista yli 24 vuotta. Ulrika on toiminut erilaisissa suomalaisissa ja kansainvälisissä organisaatioissa ja verkostoissa liike-elämän, johtajuuden, yrittäjyyden ja toimintaedellytysten kehittämisen parissa. Hän on myös toiminut yrittäjänä, kouluttajana, konsulttina ja koulutusohjelman johtajana sekä kansainvälisen naisyrittäjyyden edistämisen ACT4Growth ryhmän Suomen osaston perustajajäsenenä.