Vastuullisuusraportti 2019

Tutustu Xamkin vastuullisuuden tuloksiin!

Vastuullisuus on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun strateginen valinta. Profiloidumme hyvinvoinnin, teknologian ja luovan talouden korkeakouluksi, joka kantaa kaikessa toiminnassaan vastuun sosiaalisesta, taloudellisesta, kultturisesta ja ekologisesta kestävyydestä.

Vastuullisuusohjelma ja -raportointi

Xamkille on laadittu vuonna 2018 vastuullisuusohjelma, jonka pohjalta Xamk raportoi vuosittain vastuullisuuden tuoksistaan. Xamkin vastuullisuutta kehittää opetuksen palvelujohtaja Olli Ervaalan vetämä työryhmä.

Tukena vastuullisuuden kehittämisessä on yritysvastuuverkosto FIBSin jäsenyys vuodesta 2015. FIBS on riippumaton ja voittoa tavoittelematon yritysvastuuverkosto, johon kuuluu Suomen suurimpia yrityksiä sekä monia korkeakouluja. Lue lisää FIBSistä: www.fibsry.fi.

Green Office -sertifikaatti kaikilla kampuksilla

Osa Xamkin vastuullisuutta on Green Office -ympäristöohjelma. Kaikki Xamkin kampukset − Kotka, Kouvola, Mikkelija ja Savonlinna − ovat saaneet WWF Green Office -sertifikaatin. Jokaiselle kampukselle on perustettu omat Green Office -tiiminsä, jotka ovat avoimia kaikille työtekijöille ja opiskelijoille.

Kaikille kampuksille yhteisenä tavoitteena on vähentää jätteen määrää sekä sähkön, lämmön ja veden kulutusta. Kampuksilla innostetaan kierrätykseen ja tarjotaan siihen erilaisia mahdollisuuksia. Neljällä kampuksella toimivalla korkeakoululla kiinnitetään erityisesti huomiota kestävämpään työmatkaliikkumiseen. Lisäksi henkilökunnalle ja opiskelijoille on tarjolla tietoa, lyhytkoulutuksia ja tempauksia, jotka antavat ideoita ympäristöystävällisempien valintojen tekemiseen arjessa.

Linkkejä lisätietoon

Vastuullisuusraportit

 

Jaa sivu