Hae Xamkiin!

Seuraava haku on 17.-31.3.2021, jolloin haetaan suomenkielisiin amk- ja yamk-koulutuksiin.  

Opiskele tänään huomisen ammatti, ja valmistu tekijäksi, jota työelämä tulevaisuudessa tarvitsee.  

 

Rakenna tulevaisuuden työelämää yhdessä tämän päivän osaajien kanssa.

Oletko uuden edessä?

Onko aika hankkia ammatti – ensimmäinen tai uusi? Vaihtoehtoja Xamkissa on runsaasti, koulutusaloja on useita ja hakukohteita amk-koulutuksiin noin 70. Voit itse myös vaikuttaa siihen, miten opiskelet: päivällä, illalla, etänä, kampuksella tai verkossa.

Valitsitpa minkä alan tahansa, saat koulutuksen, jota työelämä arvostaa. Opinnoissa saatu teoriatieto ja hyvä käytännön kokemus kantavat pitkälle. Mutta koska maailma muuttuu koko ajan, on tärkeää myös oppia mukautumaan tulevaisuuteen. Uusia ammatteja syntyy jatkuvasti.

Menestyt huomisen työelämässä olemalla utelias. Opettele myös kykyä viedä ideat ja innovaatiot käytäntöön asti. Uskalla ottaa uusia askeleita, epäonnistumisen uhallakin.  Ja kun vielä suhtaudut vastuullisesti muihin ihmisiin, maailmaan ja itseesi, olet vahvoilla työelämässä myös tulevaisuudessa.

Xamk – kampuksena koko maailma.

Tutustu Xamkiin virtuaalisessa kampustapahtumassa!

Vajaan tunnin mittainen virtuaalinen kampustapahtuma palvelee juuri sinua, jos mietit Xamkiin hakemista!

Kampustapahtumassa pääset tutustumaan Xamkiin, ammattikorkeakouluopintoihin ja koulutuksiimme.

Puheenvuoron saavat opiskelijat, henkilökunta ja alumnit, lisäksi kuullaan työelämäterveisiä. Mukana tunnelmia usealta eri koulutusalalta.

Tilaisuuden juontaa tradenomiopiskelija Iina Hoteila.

Istu siis mukavasti ja sukella tunniksi Xamkiin!

Kuuntele Tunne huominen -podcastia

Oman alan löytäminen ei ole aina itsestäänselvyys. Työelämän tulevaisuus herättää myös paljon kysymyksiä. Mitä siitä kannattaa tietää ennen kuin päättää mitä opiskelee?

Tunne huominen -podcastia juontaa Ilona ja ääneen pääsevät eri alojen asiantuntijat – Xamkin opettajat, tutkijat sekä tietysti opiskelijat.

Tutustu podcastiin

5 syytä valita Xamk

  1.  Meiltä saat koulutuksen, jota työelämä arvostaa.
  2. Joustavat, ajasta ja paikasta riippumattomat opiskelutavat. Voit valita oman oppimisväyläsi ja yhdistellä erilaisia tapoja opiskella.
  3. Rento ja yhteisöllinen opiskeluympäristö, viihtyisät kampukset.
  4. Toimivat opiskelijan tukipalvelut – meillä saat tukea ja apua sekä ohjausta. Et jää huolinesi yksin.
  5. Mahdollisuus lähteä opiskelu- tai harjoitteluvaihtoon ympäri maailmaa.

Parasta opiskelussa ovat ammattitaitoiset opettajat ja yksilöllinen huomioiminen. Se, että opettajat muistavat ja morjestavat käytävällä on ihan huippua. Meistä opiskelijoista välitetään ja meihin panostetaan ihan oikeasti.

Valitse oma alasi

Opintopsykologi Mari HäkkiläXamkin opintopsykologi Mari Häkkilä on kerännyt vinkkejä oman alan valintaan. Vaikka koulutusta valittaessa on hyvä pohtia asiaa monelta eri kantilta, ei asiasta kannata tehdä liian vaikeaa.

Mieti kouluttautumista ammatillisena polkuna ennemmin kuin yhtenä ainutkertaisena valintana. Samoihin työtehtäviin voi usein päätyä erilaisten koulutuspolkujen kautta. Valintoja voit tehdä useampia ammatillisen polkusi aikana. Heti ei tarvitse päätyä ”unelma-ammattiin”, etenkin jos ovet eivät haaveiden koulutukseen ensimmäisellä kerralla avaudukaan.

Lue tarkemmat vinkit koulutuksen valintaan. 

Liiketalous ja turvallisuus

Tradenomin tutkinto on hyvä sinulle, jos olet kiinnostunut markkinoinnista, taloudesta, yrittäjyydestä, liike-elämästä tai juridiikasta ja henkilöstöasioista.

Matkailu- ja ravitsemisala

Haluatko työskennellä elämyksellisten ja kestävästi tuotettujen matkailu- ja ravintolapalveluiden parissa? Jos vastasit kyllä, hakeudu restonomiopintoihin!

Merenkulku ja logistiikka

Merenkulussa korostuvat ihmisten, aluksen ja ympäristön turvallisuudesta huolehtiminen. Xamkissa voit opiskella merikapteenin tai merenkulun insinöörin tutkinnon.

Muotoilu ja restaurointi

Muotoilualan tavoitteena on tuottaa tarkoituksenmukaisempia palveluja ja tuotteita sekä parantaa ympäristön toimivuutta ja viihtyisyyttä. Restauroinnin koulutuksessa suojellaan ja säilytetään vanhaa kulttuuriomaisuutta.

Peliala ja ICT

Kiinnostaako sinua kyberturvallisuus, peliohjelmointi, sovelluskehitys, tietokoneet ja tietoverkot?

Sosiaaliala ja nuorisokasvatus

Sosiaalialan ja nuorisokasvatuksen koulutuksissa saat osaamista, jolla on merkitystä koko yhteiskunnalle.

Tekniikka ja metsätalous

Haluatko tutkia, mitata, ja vertailla asioita? Haluatko kehittää uusia ja parempia vaihtoehtoja nykyisten tilalle? Oletko hyvä ratkaisemaan ongelmia? Sinussa on insinööriainesta!

Terveys, kuntoutus ja liikunta

Haluaisitko työssäsi parantaa ja auttaa ihmisiä pitämään huolta omasta hyvinvoinnistaan ja toimintakyvystään? Opiskelupaikkasi löytyy terveys-, kuntoutus- ja liikunta-alalta!

Millaista opiskelu Xamkissa on?

Lue Xamkin opiskelijoiden tarinoita opiskelusta ja oman alan löytymisestä.

Miten Xamkiin haetaan?

Hakuohjeet

Täältä löydät kaikki tärkeät hakemiseen liittyvät tiedot

Lue lisää hakemisesta

Opiskelijavalinta

Vuodesta 2020 alkaen opiskelijavalinta tehdään suurelta osin todistusvalinnan ja valtakunnallisen AMK-valintakokeen perusteella.

Lue lisää valinnasta

Hakijapalvelut

Jos hakemiseen liittyvään asiaan ei löydy vastausta verkkosivuilta, hakijapalvelut auttavat sinua.

Hakijapalveluiden yhteystiedot

Vaihtoehtona avoin AMK

Avoimen AMK:n kautta voit opiskella amk-opintoja monin eri tavoin: toisen asteen opintojen kanssa yhtä aikaa tai polkuopintoina, joiden tavoitteena on tutkinto-opiskelu.

Lue lisää avoimesta AMK:sta

Tulevaisuuden työelämää rakentamassa

Xamkin opiskelijat tekevät työelämän kanssa paljon yhteistyötä: perinteisiä harjoitteluja, projekteja ja erilaisia yritysten toimeksiantoja. Kokonainen opintojaksokin voi rakentua toimeksiantajan antamalle caselle, jossa pyritään ratkaisemaan jokin yrityksen ongelma tai haaste. Toimeksiannot voivat kestää päivistä jopa kuukausiin – vaihetoehtoja riittää.

Opiskelijana pääset mukaan kehittämään yritysten toimintaa, pääset kokemaan ja kokeilemaan sekä tietysti oppimaan uutta työelämässä. Lue tarinoita, katso videoita ja tutustu työelämän tarjoamiin mahdollisuuksiin Xamkissa.

Lue lisää työelämätarinoita

Joustavat opiskelumahdollisuudet

Hannariikka Hannola opiskelee Xamkissa Kouvolan kampuksella liiketalouden tradenomiksi. Hän on maatalousyrittäjänä pystynyt hyödyntämään monipuolisesti opintojaan, sillä 250-päisen karjatilan ylläpitämisessä tarvitaan myös osaamista liiketaloudesta.

Ison tilan hoidossa kannattaa hyödyntää digitaalisuus ja Hannola onkin ottanut käyttöön mm. CRM-asiakashallinta ohjelmiston.

Xamkin Kouvolan kampus oli looginen vaihtoehto paitsi sen maantieteellisen sijainnin myös joustavien verkko-opintojen ja monimuotokoulutuksen vuoksi.

 

Lue lisää Hannariikan mielenkiintoisesta työstä ja digitaalisen liiketoiminnan opiskelusta.

 

Henna-Riikka Hannola opiskelee liiketalouden tradenomiksi

Simo Arola on suorittanut Myynnin ja markkinoinnin tradenomi-tutkinnon Xamkissa. 2016 syksyllä opintonsa aloittanut Simo koki opintojensa aikana yhtä jos toista ikimuistoista.

Opinnot veivät hänet muun muassa suorittamaan puoleksi vuodeksi opintoja Espanjan Valenciaan vaihto-opiskelijaksi. Myöhemmin hän  vielä viiden kuukauden ajaksi suorittamaan syventävää työharjoittelua Espanjan auringon alle.

Kyllä tässä on saanut oppia niin paljon eri kulttuureista ja muista ihmisistä, mutta myös itsestään.

Lue lisää Simon opinnoista Suomessa ja Espanjassa. 

Positiivista energiaa huokuva Sonja Peltola, 28, saa arkipäivänsä aikana olla niin äiti, työntekijä finanssialalla kuin opiskelijakin. Järjestelmällisellä aikatauluttamisella ja positiivisella asenteella elämän kolme eri osa-aluetta sulautuvat yhteen yllättävänkin mutkattomasti.

Parasta monimuoto-opinnoissa onkin juuri se, että ne eivät sido sinua tiettyyn paikkaan, vaan matkustelua rakastavana perheenä tämä on todella mahdollista opinnoista huolimatta.

Lue lisää Sonjan opiskelusta ja elämästä.

Opiskelija, yrittäjä ja äiti yhtä aikaa

Kampukset ja kaupungit

Xamkin neljä kampusta sijaitsevat kaupunkien keskustassa tai lähellä sitä.

Kampukset on suunniteltu niin, että opiskelu on sujuvaa ja palveluja on riittävästi. Tilat ja laitteet ovat moderneja ja käytännön taitoja pääset harjoittelemaan laboratoriossa ja simulaatiotiloissa.

Jokaisella kampuksella on oma kirjasto. Lounaan voi ostaa edullisesti opiskelijahintaan Xamkin omista ravintoloista ja kahviloista. Opiskeluhyvinvoinnin palvelut ovat myös kaikille tarjolla.

Jotta arki ei olisi pelkkää ahertamista, vapaa-ajalla voi harrastaa monipuolisesti: kuntosalilla, koriskentällä, bänditilassa tai frisbeegolfradalla!

 

 

Opiskelijoiden määrä Xamkin kampuksilla

Kotka

Kampuksella kaikki tarvittavat palvelut ravintolasta ja kirjastosta terveydenhoitajaan ja psykologiin löytyvät kätevästi saman katon alta.

Kahvila- ja ravintolapalveluita Kotkan kampuksella tarjoaa ammattikorkeakoulun oma Ravintola Junnu. Se palvelee opiskelijoiden ja henkilökunnan lisäksi myös ulkopuolisia lounasasiakkaita.

Kotkassa koulutetaan  ensihoitajia, insinöörejä. sairaanhoitajia, terveydenhoitajia, merikapteeneja, naprapaatteja, restonomeja, sosionomeja sekä tradenomeja. Tarjolla on myös koulutusta ylempään amk-tutkintoon.  Kampuksella tehdään myös tutkimus- ja kehittämistyötä.

Merikaupunki Kotkassa on paljon tekemistä:  KTP-Basketin & KTP:n kotiareenat, meren rannat ja saaristo, Merikeskus Vellamon museo, näyttelyt ja tapahtumat, Katariinan uimahalli ja maauimala.

Lue lisää Kotkan kampuksesta. 

 

Kouvola

Kouvolan kampus sijaitsee kilometrin päässä Kouvolan keskustasta, historiallisella varuskunta-alueella. Kampukselta löytyvät kaikki tarvittavat palvelut ravintoloista kirjastoon. Kampuksen palveluihin kuuluvat myös terveydenhoitajan ja opintopsykologin vastaanotot.

Kampuksen kaksi ravintolaa palvelevat opiskelijoita ja koko alueen lounasasiakkaita.

Kouvolassa voit opiskella artenomiksi, geronomiksi, muotoilijaksi, terveydenhoitajaksi, tradenomiksi tai yhteisöpedagogiksi. Englanniksi on tarjolla Bachelor of Business Administration ja Bachelor of Culture and Arts -tutkinnot.

Tarjolla on myös koulutusta ylempään amk-tutkintoon.  Kampuksella tehdään myös tutkimus- ja kehittämistyötä.

Kouvolassa on tekemistä joka lähtöön: Repoveden kansallispuisto ja kalliokiipeilypaikat, Taideruukin näyttelyt ja keikat, KooKoon, KLP:n & Kouvojen kotikatsomot, monipuolinen leffa- ja keikkatarjonta.

Lue lisää Kouvolan kampuksesta

Mikkeli

Mikkelin kampus sijaitsee vanhalla kasarmialueella noin 10 minuutin kävelymatkan päässä torilta – kampukselle on helppo kulkea joko jalkaisin tai polkupyörällä.

Kampuksella on monipuoliset palvelut opiskelijoille sekä muille kaupunkilaisille.  ravintolat, ulkoliikuntapaikat ja kirjasto ovat avoinna kaikille kävijöille.

Mikkelissä voit opiskella insinööriksi, metsätalousinsinööriksi, restonomiksi, sairaanhoitajaksi, sosionomiksi, terveydenhoitajaksi, tradenomiksi tai yhteisöpedagogiksi. Englanninkielisiä koulutuksia on neljä. Lisäksi tarjolla on useita ylempään amk-tutkintoon johtavia koulutuksia. Kampuksella tehdään myös paljon tutkimus- ja kehittämistyötä.

Mikkelin kampuksen lisäksi Xamkilla on toimintaa ja palveluita myös monitoimiareena Saimaa Stadiumilla Kalevankankaalla.  Sieltä löytyy myös hyvinvointialan tutkimuskeskus Active Life Lab.

Mikkelin harrastuspaikkoja Saimaa Stadiumin lisäksi ovat mm: Kamppailuareena, frisbeegolfradat, Jukurien ja Kamppareiden kotikatsomot, Mikkelin teatteri, mainiot pyöräilymaastot kesällä ja talvella, improvisaatio- ja harrastajateatteriskene.

Lue lisää Mikkelin kampuksesta.

Savonlinna

Savonlinnan kampuksella panostetaan yksilölliseen opintojen ohjaukseen, korkealaatuiseen opetukseen, toimiviin tiloihin ja hyvään yhteistyöhön. Savonlinnassa koulutetaan sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan, tekniikan ja turvallisuusalan ammattilaisia.

Mukavan kokoisella kampuksella on helppo lähestyä henkilökuntaa ja saada tukea ja neuvoja omiin opintoihinsa. Kun opinnot alkavat, ryhmästä tulee tiivis yhteisö, johon myös OVA eli ryhmän vastuuopettaja kuuluu. Ryhmäytyminen näkyy sekä opinnoissa että vapaa-ajalla.

Opiskelijayhdistys Sohva ry tarjoaa monenlaisia opiskelijaetuja, auttaa, opastaa ja palvelee opiskelijoita sekä järjestää vapaa-ajanohjelmaa.

Savonlinnassa on tilaa harrastaa: retkiluistelu, melonta, veneily ja lenkkeily mahtavissa Saimaan maisemissa, vaellusratsastus, Sapkon kotikatsomo, beachvolley, tanssi.

Lue lisää Savonlinnasta. 

Savonlinna

Edullista asumista kampuskaupungeissa

Opiskelijan rahoista suurin osa hupenee asumiseen. Xamkin kampuskaupungeissa asut edullisemmin kuin monissa muissa Suomen suurissa kaupungeissa. Sinulla jää siis rahaa muuhun elämiseen!

Esimerkiksi 30 neliön yksiöstä maksat Kouvolassa vuokraa kuukaudessa 360 euroa. Helsingissä maksaisit vastaavasta asunnosta 673 euroa. Kun lasketaan vuokrahinnat  4 vuoden ajalta ja huomioidaan asumistuki, asuminen Kouvolassa säästää neljässä vuodessa 12 699 euroa. Se on 256 euroa joka kuukausi – merkittävä summa muuhun elämään käytettäväksi.

 

Kuvassa on esitetty yksiön vuokrakustannukset neljän vuoden aikana alueen keskivertohinnoin. Summasta on vähennetty yleinen asumistuki.

Lähteet: Kela, Tilastokeskus ja Savonlinnan osalta Asuntojen hintatiedot.fi -palvelu.

Asuminen Xamk-kaupungeissa

Opiskelijahyvinvointi

Xamkissa tuetaan opiskelijoiden hyvinvointia monin eri tavoin. Hyvinvointisi eteen tekevät töitä korkeakoulun oma henkilökunta, opiskelijaterveydenhuollon työntekijät, paikallisten seurakuntien oppilaitospastorit, tuutorit, sekä opiskelijakunta Kaakko.

Lue lisää hyvinvoinnin palveluista