Hae englanninkieliseen koulutukseen tammikuussa

Kevään 1. haussa voit hakea englanninkielisiin AMK- ja YAMK-koulutuksiin.

Hakuaika on 8.-22.1.2020. Haku päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00

Valintojen tulokset ilmoitetaan viimeistään 5.6. ja opiskelupaikka on vastaanotettava viimeistään 10.7. klo 15.00.

Opinnot alkavat elokuussa 2020.

 

5 syytä valita Xamk

1. Meiltä saat koulutuksen, jota työelämä arvostaa.

2. Joustavat, ajasta ja paikasta riippumattomat opiskelutavat.

3. Rento ja yhteisöllinen opiskeluympäristö, viihtyisät kampukset.

4. Toimivat opiskelijan tukipalvelut – meillä saat tukea, apua sekä ohjausta. Et jää huolinesi yksin.

5. Mahdollisuus lähteä opiskelu- tai harjoitteluvaihtoon ympäri maailmaa.

AMK-tutkintoon johtava koulutus

Xamkissa kannustetaan edelläkävijyyteen, innostetaan uteliaisuuteen, uuden oppimiseen ja tutkimiseen.

Oppimisympäristöjä on erilaisia: kampusten tilat, digitaaliset ympäristöt ja oppiminen työelämässä kasvattavat osaamista jokainen omalla tavallaan.  Erityinen piirre Xamkissa on tutkimus- ja kehittämistyö, joka on ammattikorkeakouluista Suomen laajinta.  Siinä ovat mukana myös opiskelijat.

Koulutusaloja on 9 ja hakukohteita AMK-koulutuksiin noin 70. Monialaisuutta kannattaa hyödyntää opintojen aikana. Eri aloihin tutustuminen, vaikka yhteisissä projekteissa, auttaa tulevaisuuden työelämässä.

Tärkeä osa amk-opiskelua on oppiminen työelämässä, joka kuuluu osana jokaiseen tutkintoon. Työelämään voi tutustua myös muualla kuin Suomessa, vaikka harjoittelujaksoilla.

 

 

Opetuksessa on todella hyvä, että asiat puhutaan ihmisen kielellä, ei jää mitään epäselvää. Lähdin hakemaan käytännönläheistä opetusta ja AMK-koulutus on vastannut erittäin hyvin odotuksia.

Henri Suutari, metsätalouden opiskelija

Tutustu aloihin ja AMK-koulutuksiin

Peli- ja ICT-ala

Kiinnostaako sinua kyberturvallisuus, peliohjelmointi, sovelluskehitys, tietokoneet ja tietoverkot?

Kulttuuri

Xamkissa koulutetaan muotoiljoita ja artenomeja.

Liiketalous

Tradenomin tutkinto on hyvä sinulle, jos olet kiinnostunut markkinoinnista, taloudesta, yrittäjyydestä, liike-elämästä tai juridiikasta ja henkilöstöasioista.

Merenkulku

Merenkulussa korostuvat ihmisten, aluksen ja ympäristön turvallisuudesta huolehtiminen. Xamkissa voit opiskella merikapteenin tai merenkulun insinöörin tutkinnon.

Metsätalous

Metsätalousinsinöörin koulutuksessa opiskelet mm. metsänhoitoa, puunhankintaa, metsäsuunnittelua, metsätalouden liiketoimintaa ja metsäomaisuuden hoitoa.

Nuorisokasvatus

Yhteisöpedagogin tutkinnon suoritettuasi olet nuorten kasvatuksen ja ohjauksen asiantuntija sekä hyvinvoinnin kehittäjä.

Matkailu- ja ravitsemisala

Haluatko työskennellä elämyksellisten ja kestävästi tuotettujen matkailu- ja ravintolapalveluiden parissa? Jos vastasit kyllä, hakeudu restonomiopintoihin!

Sosiaali- ja terveysala

Sosiaali- ja terveysalalla tehdään käytännönläheistä työtä ihmisten parissa, edistetään terveyttä ja ehkäistään sairauksia ja syrjäytymistä.

Tekniikka

Haluatko tutkia, mitata, ja vertailla asioita? Haluatko kehittää uusia ja parempia vaihtoehtoja nykyisten tilalle? Oletko hyvä ratkaisemaan ongelmia? Sinussa on insinööriainesta!

YAMK-koulutukset

Kaipaatko uusia näköaloja työelämään? Opiskele ylempi AMK-tutkinto Xamkissa.

Valmistumisen jälkeen voit työskennellä monipuolisissa johto-, kehittämis- ja asiantuntijatehtävissä. Monelle tutkinto on väylä vastuullisempiin ja vaativimpiin tehtäviin. Koulutuksessa saat eväitä myös yrittäjäksi ryhtymiseen.

Ylempään AMK-tutkintoon voit hakea, jos sinulla on AMK- tai muu soveltuva korkeakoulututkinto. Joihinkin YAMK-koulutuksiin voi hakea myös vastaavan opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon suorittaneet. Lisäksi kaikkiin YAMK-koulutuksiin vaaditaan kahden vuoden alan työkokemus.

Tutkinto antaa saman kelpoisuuden kuin yliopiston maisteritutkinto.

Master School

Opiskelu Master Schoolissa auttaa sinua rakentamaan urapolkuasi mielenkiintosi ja tavoitteidesi mukaan. Valmistumisen jälkeen voit työskennellä monipuolisissa johto-, kehittämis- ja asiantuntijatehtävissä.

Kaikki YAMK-koulutukset

Tutustu Xamkin YAMK-koulutuksiin

Miten Xamkiin haetaan?

Hakuohjeet

Täältä löydät kaikki tärkeät hakemiseen liittyvät tiedot

Lue lisää hakemisesta

Opiskelijavalinta

Vuodesta 2020 alkaen opiskelijavalinta tehdään suurelta osin todistusvalinnan ja valtakunnallisen AMK-valintakokeen perusteella.

Lue lisää valinnasta

Hakijapalvelut

Jos hakemiseen liittyvään asiaan ei löydy vastausta verkkosivuilta, hakijapalvelut auttavat sinua.

Hakijapalveluiden yhteystiedot

Vaihtoehtona avoin AMK

Avoimen AMK:n kautta voit opiskella amk-opintoja monin eri tavoin: toisen asteen opintojen kanssa yhtä aikaa tai polkuopintoina, joiden tavoitteena on tutkinto-opiskelu.

Lue lisää avoimesta AMK:sta

Kampukset ja kaupungit

Xamkin neljä kampusta sijaitsevat kaupunkien keskustassa tai lähellä sitä.

Kampukset on suunniteltu niin, että opiskelu on sujuvaa ja palveluja on riittävästi. Tilat ja laitteet ovat moderneja ja käytännön taitoja pääset harjoittelemaan laboratoriossa ja simulaatiotiloissa. Jotta arki ei olisi pelkkää ahertamista, vapaa-ajalla voi harrastaa monipuolisesti.

Kouvola: Repoveden kansallispuisto ja kalliokiipeilypaikat, Taideruukin näyttelyt ja keikat, KooKoon, KPL:n & Kouvojen kotikatsomot, monipuolinen leffa- ja keikkatarjonta

Kotka: KTP-Basketin & KTP:n kotiareenat, meren rannat ja saaristo, Merikeskus Vellamon museo, näyttelyt ja tapahtumat, Katariinan uimahalli ja maauimala

Mikkeli: Liikunta- ja tapahtumapaikka Saimaa Stadiumi, Kamppailuareena, frisbeegolfradat, Jukurien kotikatsomo, Mikkelin teatteri, mainiot pyöräilymaastot, improvisaatio- ja harrastajateatteriskene

Savonlinna: Retkiluistelu, melonta kaupungin liepeillä, lenkkeily mahtavissa maastoissa, vaellusratsastus islanninhevosilla, jääkiekko ja SaPKon kotikatsomo, beachvolley, tanssi, soutu ja veneily, kalastus, tennis

 

Tutustu Kotkan kampukseen

Tutustu Kouvolan kampukseen

Tutustu Mikkelin kampukseen

Tutustu Savonlinnan kampukseen

Tutustu kampuksiin virtuaalisesti

Edullista asumista kampuskaupungeissa

Opiskelijan rahoista suurin osa hupenee asumiseen. Xamkin kampuskaupungeissa asut edullisemmin kuin monissa muissa Suomen suurissa kaupungeissa. Sinulla jää siis rahaa muuhun elämiseen!

Esimerkiksi 30 neliön yksiöstä maksat Kouvolassa vuokraa kuukaudessa 360 euroa. Helsingissä maksaisit vastaavasta asunnosta 673 euroa. Kun lasketaan vuokrahinnat  4 vuoden ajalta ja huomioidaan asumistuki, asuminen Kouvolassa säästää neljässä vuodessa 12 699 euroa. Se on 256 euroa joka kuukausi – merkittävä summa muuhun elämään käytettäväksi.

 

Kuvassa on esitetty yksiön vuokrakustannukset neljän vuoden aikana alueen keskivertohinnoin. Summasta on vähennetty yleinen asumistuki.

Lähteet: Kela, Tilastokeskus ja Savonlinnan osalta Asuntojen hintatiedot.fi -palvelu.

Opiskelijahyvinvointi

Xamkissa tuetaan opiskelijoiden hyvinvointia monin eri tavoin. Hyvinvointisi eteen tekevät töitä korkeakoulun oma henkilökunta, opiskelijaterveydenhuollon työntekijät, paikallisten seurakuntien oppilaitospastorit, tuutorit, sekä opiskelijakunta Kaakko.

Lue lisää hyvinvoinnin palveluista
Jaa sivu