Erotu osaajana

Kokeile, oivalla ja opi.

Tulevaisuuden ammatit luodaan Xamkissa jo tänään.

5 syytä valita Xamk

 1. Käytännönläheinen koulutus, jota työelämä arvostaa.
 2. Hyvä ja kannustava ilmapiiri​ sekä monipuoliset tukipalvelut.
 3. Viihtyisät ja toimivat kampukset.
 4. Joustavat opiskelutavat, verkossa tai kampuksella.
 5. Mahdollisuus lähteä opiskelu- tai harjoitteluvaihtoon ympäri maailmaa.

Kevään 2023 yhteishaut

Kevään ensimmäinen yhteishaku

 • englanninkieliset amk- ja yamk-koulutukset
 • hakuaika 4.-18.1.2023

  • haku päättyy 18.1.2023 klo 15.00
  • opinnot alkavat elokuussa 2023

Kevään toinen yhteishaku

 • suomenkieliset amk- ja yamk-koulutukset
 • hakuaika 15.-30.3.2023

  • haku päättyy 30.3.2023 klo 15.00
  • opinnot alkavat elokuussa 2023

Opi työelämässä!

”Meidän yhteistyö Xamkin kanssa on ollut pääasiassa sitä, että me ollaan saatu sieltä todella hyviä työntekijöitä. Useampi on tehnyt myös opinnäytetyönsä Roviolle. Me ollaan saatu Xamkista paljon sellaisia erittäin valmiita paketteja. Henkilöitä joilla on valmis osaamistausta – tekemään työtä mitä me tarvitaan.”

Tatu Jenssen
Art Director, Rovio

 

Xamkin opiskelijat tekevät työelämän kanssa paljon erilaista yhteistyötä.

Opiskelijana pääset mukaan kehittämään yritysten toimintaa, kokemaan ja kokeilemaan sekä tietysti oppimaan uutta työelämässä.

Työelämäyhteistyö voi olla niin perinteisiä harjoitteluja, projekteja kuin erilaisia yritysten toimeksiantoja.

Xamkissa pääset oppimaan työelämässä jo opintojesi aikana ja tekemään oppimisesta ja osaamisestasi itsesi näköistä!

Lue lisää työelämäyhteistyöstä!

”Meille tulee kaikkien sote-alojen opiskelijoita työharjoitteluun, xamkilaiset ovat etusijalla paikkoja jaettaessa. Sen lisäksi tehdään opinnäytetöissä yhteistyötä. Yhteistyö on meille ihan äärimmäisen tärkeää. Sen kautta saadaan antaa heille paras osaamisemme opiksi ja sitä kautta saadaan tulevaisuudessa hyviä työntekijöitä tänne meille.”

Pirkko Liljegren
teho- ja valvontaosaston osastonhoitaja,
Essote

Monipuolinen koulutustarjonta

Xamkilla on kampukset Kotkassa, Kouvolassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa. Kampusten lisäksi voit opiskella laajasti myös verkossa.

Koulutamme osaavaa työvoimaa tulevaisuuden tarpeisiin, edistämme yrittäjyyttä, kansainvälisyyttä sekä elinkeinoelämää uudistavia ratkaisuja. Tarjolla on yli 40 amk-koulutusta ja yli 30 yamk-koulutusta. Voit suorittaa tutkinnon joko päivä- tai monimuotototeutuksina ja osan koulutuksista kokonaan verkossa.

Tutustu laajaan opintotarjontaan ja löydä omasi. Tervetuloa Xamkiin!

Liiketalous ja turvallisuus

Tradenomin tutkinto on hyvä sinulle, jos olet kiinnostunut markkinoinnista, taloudesta, yrittäjyydestä, liike-elämästä tai juridiikasta ja henkilöstöasioista.

Matkailu- ja ravitsemisala

Haluatko työskennellä elämyksellisten ja kestävästi tuotettujen matkailu- ja ravintolapalveluiden parissa? Jos vastasit kyllä, hakeudu restonomiopintoihin!

Merenkulku ja logistiikka

Merenkulussa korostuvat ihmisten, aluksen ja ympäristön turvallisuudesta huolehtiminen. Xamkissa voit opiskella merikapteenin tai merenkulun insinöörin tutkinnon.

Muotoilu ja restaurointi

Muotoilualan tavoitteena on tuottaa tarkoituksenmukaisempia palveluja ja tuotteita sekä parantaa ympäristön toimivuutta ja viihtyisyyttä. Restauroinnin koulutuksessa suojellaan ja säilytetään vanhaa kulttuuriomaisuutta.

Peliala ja ICT

Kiinnostaako sinua kyberturvallisuus, peliohjelmointi, sovelluskehitys, peliteknologiat, ohjelmistotekniikat ja tietoverkot?

Sosiaaliala ja nuorisokasvatus

Sosionomi- ja yhteisöpedagogikoulutuksissa saat osaamista, jolla on merkitystä koko yhteiskunnalle.

Tekniikka ja metsätalous

Haluatko tutkia, mitata, ja vertailla asioita? Haluatko kehittää uusia ja parempia vaihtoehtoja nykyisten tilalle? Oletko hyvä ratkaisemaan ongelmia? Sinussa on insinööriainesta!

Terveys, kuntoutus ja liikunta

Haluaisitko työssäsi parantaa ja auttaa ihmisiä pitämään huolta omasta hyvinvoinnistaan ja toimintakyvystään? Opiskelupaikkasi löytyy terveys-, kuntoutus- ja liikunta-alalta!

Millaista opiskelu Xamkissa on?

Lue Xamkin opiskelijoiden tarinoita opiskelusta ja oman alan löytymisestä.

Xamkissa on tyytyväisiä opiskelijoita

Opiskelijamme ovat tyytyväisiä opiskeluun ja opetukseen. 

Valtakunnallinen opiskelijakysely kertoo, että Xamkissa opiskelevat ovat  tyytyväisiä saamaansa opetukseen: kokonaistulokset ovat yli maan keskiarvon.  Erityisen tyytyväisiä ovat IT-alan opiskelijat, jotka pitävät Xamkin IT-alan koulutusta Suomen parhaana. Myös metsäalan, muotoilun ja restauroinnin opiskelijat olivat erityisen tyytyväisiä.

Valtakunnalliseen AVOP-kyselyyn sekä muihin palautekyselyihin voit tutustua tarkemmin laatuasioiden sivuilla. 

FAQ - Opintopsykologit Saure & Häkkilä

Kuuntele parhaat vinkit opiskeluun ja opiskelijaelämään!

Xamkin opintopsykologit Karoliina Saure ja Mari Häkkilä keskustelevat podcast-sarjassaan erilaisista opiskelijoita mietityttävistä aiheista.

Podi-jaksoissa paneudutaan yleisimpiin opiskeluun, oppimiseen ja hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin, jotka mietityttävät opiskelijoita.

Tutustu Xamkiin virtuaalisesti

Kampustapahtuma

Virtuaalinen kampustapahtuma on napakka paketti Xamkista.

Pääset kurkistamaan mm. harvinaiseen ambulanssisimulaattoriin, Kuitulaboratorioon ja Xamkin kampuksille. Mukana tunnelmia usealta eri koulutusalalta, niin Suomesta kuin ulkomailta.

Virtuaalisella kierroksella sinua opastavat Viveka ja Iina.

 

 

 

Xamk 360

Koe Xamkin kampukset kokonaisvaltaisesti 360-kierroksilla!

Tutustu Pajan metalli-, puu- ja tekstiilipajoihin, kurkista jalkaterapiaklinikka Elixiiriin, ihmettele energiatekniikan laboratoriota, pyörähdä minisairaalassa, vieraile 3K-tehtaalla, ihaile ambulanssisimulaattoria ja hypi seinille Saimaa Stadiumilla.

Klikkaa itsesi kierrokselle!

Opiskelijatarinoita

Hyvinvointialan yrittäjäksi

Lue Henriettan opiskelijatarina
Miesopiskelija teknisten laitteiden vieressä.

Ammattiopistosta insinööriopintoihin

Lue Aleksin opiskelijatarina

Ihmisläheiseen ammattiin

Lue Hannan opiskelijatarina

Miten Xamkiin haetaan?

Hakuohjeet

Täältä löydät kaikki tärkeät hakemiseen liittyvät tiedot

Lue lisää hakemisesta

Opiskelijavalinta

Vuodesta 2020 alkaen opiskelijavalinta tehdään suurelta osin todistusvalinnan ja valtakunnallisen AMK-valintakokeen perusteella.

Lue lisää valinnasta

Hakijapalvelut

Jos hakemiseen liittyvään asiaan ei löydy vastausta verkkosivuilta, hakijapalvelut auttavat sinua.

Hakijapalveluiden yhteystiedot

Opiskelijahyvinvointi

Xamkissa tuetaan opiskelijoiden hyvinvointia monin eri tavoin.

Lue lisää hyvinvoinnin palveluista

Kansainvälisty Xamkissa

Kerää kansainvälistä kokemusta - Suomessa tai ulkomailla

Lue lisää kansainvälisyydestä
Mies kiikaroi laivan kannella.

Opi käytännössä

Xamkissa opitaan käytännössä - tutustu oppimisympäristöihin!

Tutustu tästä

Kampukset ja kaupungit

Xamkin neljä kampusta sijaitsevat kaupunkien keskustassa tai lähellä sitä.

Kampukset on suunniteltu niin, että opiskelu on sujuvaa ja palveluja on riittävästi. Tilat ja laitteet ovat moderneja ja käytännön taitoja pääset harjoittelemaan laboratoriossa ja simulaatiotiloissa.

Jokaisella kampuksella on oma kirjasto. Lounaan voi ostaa edullisesti opiskelijahintaan Xamkin omista ravintoloista ja kahviloista. Opiskeluhyvinvoinnin palvelut ovat myös kaikille tarjolla.

Jotta arki ei olisi pelkkää ahertamista, vapaa-ajalla voi harrastaa monipuolisesti: kuntosalilla, koriskentällä, bänditilassa tai frisbeegolfradalla!

Asuminen kampuskaupungeissa on edullista!  Esimerkiksi 30 neliön yksiöstä maksat Kouvolassa vuokraa neljän vuoden ajalta noin 4400 euroa. Vastaava summa Helsingissä on yli 18 000 euroa. Eli säästät asumisessa 288 euroa kuussa!

4 vuoden vuokra-asuminen yksiössä maksaa Helsingissä yli 18 288 euroa, Kotkassa 6993, Kouvolassa 4445, Mikkelissä 7670 ja Savonlinnassa 6183.

Lähde Tilastokeskus, Savonlinna osalta Asuntojen hintatiedot.fi -palvelu, Kela: yleinen asumistuki, keskimääräiset tuet 2020.

Kotka

Kampuksella kaikki tarvittavat palvelut ravintolasta ja kirjastosta terveydenhoitajaan ja psykologiin löytyvät kätevästi saman katon alta.

Kahvila- ja ravintolapalveluita Kotkan kampuksella tarjoaa ammattikorkeakoulun oma Ravintola Junnu. Se palvelee opiskelijoiden ja henkilökunnan lisäksi myös ulkopuolisia lounasasiakkaita.

Kotkassa koulutetaan  ensihoitajia, insinöörejä. sairaanhoitajia, terveydenhoitajia, merikapteeneja, naprapaatteja, restonomeja, sosionomeja sekä tradenomeja. Tarjolla on myös koulutusta ylempään amk-tutkintoon.  Kampuksella tehdään myös tutkimus- ja kehittämistyötä.

Merikaupunki Kotkassa on paljon tekemistä:  KTP-Basketin & KTP:n kotiareenat, meren rannat ja saaristo, Merikeskus Vellamon museo, näyttelyt ja tapahtumat, Katariinan uimahalli ja maauimala.

Lue lisää Kotkan kampuksesta. 

Kouvola

Kouvolan kampus sijaitsee kilometrin päässä Kouvolan keskustasta, historiallisella varuskunta-alueella. Kampukselta löytyvät kaikki tarvittavat palvelut ravintoloista kirjastoon. Kampuksen palveluihin kuuluvat myös terveydenhoitajan ja opintopsykologin vastaanotot.

Kampuksen kaksi ravintolaa palvelevat opiskelijoita ja koko alueen lounasasiakkaita.

Kouvolassa voit opiskella artenomiksi, geronomiksi, muotoilijaksi, terveydenhoitajaksi, tradenomiksi tai yhteisöpedagogiksi. Englanniksi on tarjolla Bachelor of Business Administration ja Bachelor of Culture and Arts -tutkinnot.

Tarjolla on myös koulutusta ylempään amk-tutkintoon.  Kampuksella tehdään myös tutkimus- ja kehittämistyötä.

Kouvolassa on tekemistä joka lähtöön: Repoveden kansallispuisto ja kalliokiipeilypaikat, Taideruukin näyttelyt ja keikat, KooKoon, KLP:n & Kouvojen kotikatsomot, monipuolinen leffa- ja keikkatarjonta.

Lue lisää Kouvolan kampuksesta

Mikkeli

Mikkelin kampus sijaitsee vanhalla kasarmialueella noin 10 minuutin kävelymatkan päässä torilta – kampukselle on helppo kulkea joko jalkaisin tai polkupyörällä.

Kampuksella on monipuoliset palvelut opiskelijoille sekä muille kaupunkilaisille.  ravintolat, ulkoliikuntapaikat ja kirjasto ovat avoinna kaikille kävijöille.

Mikkelissä voit opiskella insinööriksi, metsätalousinsinööriksi, restonomiksi, sairaanhoitajaksi, sosionomiksi, terveydenhoitajaksi, tradenomiksi tai yhteisöpedagogiksi. Englanninkielisiä koulutuksia on neljä. Lisäksi tarjolla on useita ylempään amk-tutkintoon johtavia koulutuksia. Kampuksella tehdään myös paljon tutkimus- ja kehittämistyötä.

Mikkelin kampuksen lisäksi Xamkilla on toimintaa ja palveluita myös monitoimiareena Saimaa Stadiumilla Kalevankankaalla.  Sieltä löytyy myös hyvinvointialan tutkimuskeskus Active Life Lab.

Mikkelin harrastuspaikkoja Saimaa Stadiumin lisäksi ovat mm: Kamppailuareena, frisbeegolfradat, Jukurien ja Kamppareiden kotikatsomot, Mikkelin teatteri, mainiot pyöräilymaastot kesällä ja talvella, improvisaatio- ja harrastajateatteriskene.

Lue lisää Mikkelin kampuksesta.

Savonlinna

Savonlinnan kampuksella panostetaan yksilölliseen opintojen ohjaukseen, korkealaatuiseen opetukseen, toimiviin tiloihin ja hyvään yhteistyöhön. Savonlinnassa koulutetaan sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan, tekniikan ja turvallisuusalan ammattilaisia.

Mukavan kokoisella kampuksella on helppo lähestyä henkilökuntaa ja saada tukea ja neuvoja omiin opintoihinsa. Kun opinnot alkavat, ryhmästä tulee tiivis yhteisö, johon myös OVA eli ryhmän vastuuopettaja kuuluu. Ryhmäytyminen näkyy sekä opinnoissa että vapaa-ajalla.

Opiskelijayhdistys Sohva ry tarjoaa monenlaisia opiskelijaetuja, auttaa, opastaa ja palvelee opiskelijoita sekä järjestää vapaa-ajanohjelmaa.

Savonlinnassa on tilaa harrastaa: retkiluistelu, melonta, veneily ja lenkkeily mahtavissa Saimaan maisemissa, vaellusratsastus, Sapkon kotikatsomo, beachvolley, tanssi.

Lue lisää Savonlinnasta. 

Opiskele yamk-tutkinto

Onko sinulla jo amk-tutkinto? Haluatko opiskella lisää? Xamkin yamk-tutkinnot opiskellaan Master Schoolissa.

Lue lisää yamk-tutkinnoista

AMK-tutkinto avoimen AMK:n kautta

Opiskele avoimessa AMK:ssa

Avoimessa AMK:ssa voit täydentää ammatillista osaamistasi tai oppia uutta oppimisen ilosta. Avoin AMK voi olla myös polku tutkintokoulutukseen.

Osa koulutuksista on maksuttomia ja suurin osa verkossa.

Lue lisää avoimesta AMK:sta