Kybertuska 2024

To 21.3. klo 8.30-16 Kotkan Höyrypanimolla ja verkossa

Kyberkriisi tulee, oletko valmis?

Maksuton Kybertuska auttaa yrityksiä varautumaan ja valmistautumaan kyberkriiseihin.

Kybertuska-päivä sukeltaa kyberkriisin anatomiaan yrityksessä: ennen, aikana ja jälkeen.

 • Miten minimoit vahingot, varaudut ja valmistaudut?
 • Miten huolehdit ihmisten ja yrityksen kriisinkestävyydestä?
 • Miten johdat ja viestit kriisin keskellä?
 • Miten varmistat yrityksen liiketoiminnan nopean palautumisen ja jatkuvuuden?

Huippupuhujina mm.

 • kyberturvallisuuden asiantuntija Noora Hammar, Women4Cyber Finland, Volvo Group
 • tietoturva-asiantuntija, valkohattuhakkeri Laura Kankaala, F-Secure
 • kyberturvan asiantuntija Jyrki Nivala, Insta Advance, Cyber Security
 • viestinnän asiantuntija Antti Miettinen, Tekir
 • kyberpsykologi Dr. Ricardo Gregorio Lugo, Tallinn University of Technology (puheenvuoro englanniksi)
 • tietoturva-asiantuntija Sami Laiho, Adminize
 • tietoturva-asiantuntija Tuuli Siiskonen, Sitowise

Ilmoittaudu mukaan kybertuskaan TÄSTÄ LINKISTÄ

Kybertuskan puhujia:

Noora Hammar on kokenut kyberturvallisuuden ammattilainen, jolla on monipuolinen kokemus erilaisista kyber- ja tietoturva-alan työtehtävistä. Nooran päivätyö on johtaa Volvo Groupilla Security Assurance -nimistä yksikköä, jonka tehtävänä on arvioida, ovatko nykyiset tietoturvakontrollit tarpeeksi kattavia ja kestäviä erilaisia haavoittuvuuksia ja hyökkäyksiä vastaan, sekä tukea sidosryhmiä kontrollien kokonaisvaltaisessa parantamisessa.

Päivittäisten työtehtäviensä lisäksi hän toimii aktiivisesti suomalaisessa kyberyhteisökentässä, toimien Women4Cyber Finlandin perustajana sekä yhtenä Next Gen Hack FI:n perustajista. Noora on myös aiemmin toiminut HelSec ry:n puheenjohtajana sekä Disobey ry:n hallituksen jäsenenä.

Hän toimii aktiivisesti naisten työllistymisen puolestapuhujana ja mentoroi myös kyberturvallisuuden alalle pyrkiviä ihmisiä. Noora uskoo vahvasti monimuotoisuuden voimaan ja haluaa auttaa ihmisiä menestymään heidän omia vahvuuksiaan hyödyntäen.

Noora Hammar
Laura Kankaala on tietoturva-asiantuntija, hakkeri ja puhuja. Laura on päivätyössä F-Securella, jossa hän toimii kyberuhkatiedustelupäällikkönä.

Laura on tullut tutuksi muun muassa YLEn televisiosarjasta Team Whack, jossa hän kahden kaverinsa kanssa paljastsaa tietoturva-aukkoja henkilön tietoturvassa, autoissa, älylaitteissa ja jopa pelistriimistä.

Tämän lisäksi Laura levittää tietoturvan ilosanomaa Instagramissa, tehden muun muassa YLE Oppimisen kanssa lyhyitä ja ytimekkäitä videoita, joissa kerrotaan nykymaailman tietoturvauhista ja teknologian uusista tuulista.

Laura Kankaala
Jyrki Nivala, Senior Director Cyber Consulting, Insta Advance

Jyrkillä on pitkä kokemus kyberturvallisuudesta jo vuosituhannen alusta. Hän on toiminut tietoturvatuotteiden tuotehallinnassa, sekä kyberturvakonsulttina.

Nykyisin Jyrki johtaa Insta Advancen kyberkonsultointitiimiä, joka tarjoaa laaja-alaisesti eri kyberturvan palveluita esimerkiksi kyberlainsäädäntöön, kriisiharjoitteluun ja turvalliseen sovelluskehitykseen liittyen.

 

Antti Miettinen on monessa liemessä keitetty viestinnän asiantuntija. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus erilaisista kotimaisista ja kansainvälisistä viestinnän tehtävistä. Tällä hetkellä hän toimii johtavana konsulttina viestintätoimisto Tekirissä.

Antti on aina ollut kiinnostunut teknologiasta, mikä on vienyt hänet myös tieto- ja kyberturvallisuuden sekä yksityisyydensuojan maailmoihin.

Hän uskoo, että turvallisuutta rakennetaan ja kriisit ratkaistaan hyvällä johtamisella, jatkuvalla viestinnällä ja toisia arvostavalla kulttuurilla.

Dr. Ricardo Gregorio Lugo is a psychologist with experience as an applied practitioner, university lecturer and senior researcher. He has consulting experience within elite sports, education, and health.

His current research focus is within behavioural aspects of cyber defense operations, both at the individual and team level. He has expertise in experimentation focused within Human Factors and Cognitive Engineering in cyber defense exercises, where he researched on the interaction of individual aspects of human behavior incorporating concepts such as self-efficacy, metacognition, naturalistic environments, communication, culture, and teamwork. Investigating performance predictors such as time-pressure, risk, ambiguity, and intuitive decision-making were also subject to research in field studies.

Dr. Lugo also teaches ‘Implementing behavioural science perspectives for improved cybersecurity awareness education in organisations’ for the European Security and Defense College. He also works with athletes in sports in both winter and sports as well as individual to team sports.

Sami Laiho on maailman johtava Windows-käyttöjärjestelmä & -tietoturva asiantuntija ja yrityksensä tutkimusjohtaja. Hänet on palkittu parhaana puhujana Microsoft Ignite konferenssissa, joka keräsi viimeksi reilut 30 000 osallistujaa ja yli 1700 puhujaa, ja lukemattomissa muissa alan johtavissa tapahtumissa. Sami on ollut vuodesta 2019 alkaen listattuna myös Suomen IT-vaikuttajien top 100 -listalla.

Sami on ollut suunnittelemassa tietoturvaratkaisuja maailman suurimmille pankeille, eri maiden puolustusvoimille, aseteollisuudelle ja myös yhtä lailla pienille kotimaisille yrityksille. Ukrainan sodan syttyessä Sami oli mukana auttamassa lukuisia yrityksiä pakenemaan Venäjältä.

Tuuli Siiskonen on tietoturva-asiantuntija ja valkohattuhakkeri, joka on pelillistää kyberturvallisuuden harjoittelua. Tuuli työskentelee tietoturvapoikkeamiin vastaamisen parissa ja on kehittänyt koneoppimisen ratkaisuja kyberturvallisuuteen. Tuuli työskentelee yhteiskunnan kriittisen infrastruktuurin hallinnassa käytetyn datan sekä avoimen datan, kuten avoimen paikkatiedon, kyberturvallisuuden kysymysten parissa.  Tuuli on myös tuttu puhuja Disobey -tapahtumasta.

Tutustu päivän aikana myös toimijoihin ständeillä:

Women4Cyber Finland on voittoa tavoittelematon yhdistys, missionaan tukea naisia Suomessa työllistymään kyberturvallisuuden alalle, lisäten näin monimuotoisuutta sekä tasata olemassa olevaa sukupuolijakaumaa. Women4Cyber Finland edustaa virallisesti Suomea toimien yhtenä 25:stä, Euroopan tasolla toimivasta jaostosta.

Otamme kantaa yhteiskunnallisiin keskusteluihin, järjestämme tapahtumia ja verkostoitumistilaisuuksia, tarjoamme tukea ja jaamme ajankohtaista tietoa tehden yhteistyötä kannattajajäsentemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa.

 
Digiasema Kymenlaakso kokoaa yhteen kymenlaaksolaisille yrityksille suunnatut digipalvelut sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta. Verkkopalvelusta löydät helposti tarpeisiisi sopivia digipalveluja ja koulutuksia. Saat maksutonta apua oman digiosaamisesi ja kehitystarpeidesi kartoittamiseen.
Cyber Citizen -hanke luo kyberturvallisuuden kansalaistaitojen oppimismallin ja siihen perustuvan oppimishubin. Hubiin tulee kansalaisille suunnattua ja eri kohderyhmät huomioivaa sisältöä. Hankkeessa tuotetaan myös kyberturva-aiheinen peli, jossa kansalainen pääsee sukeltamaan verkkorikollisuuden maailmaan. Oppimisportaalin ja pelin lanseeraukset toteutetaan syksyyn 2024 mennessä.
CyberCare Kymi –hanke on suunnattu erityisesti sote-alan yrityksille ja toimijoille.
Hankkeessa tarjotaan mm. sote-alalle räätälöityjä kyberturvallisuusharjoituksia.

 

Kybertuskapäivän järjestää Xamkin toteuttama ja Kymenlaakson oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF) rahoittama tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohanke Kyberturvan tulevaisuus Kymenlaaksossa.

Tapahtumayhteistyössä mukana Kymenlaakson kauppakamari ja Kymen Yrittäjät.