Hanke edistää nuorten työllisyyttä Etelä-Savon syrjäseuduilla digitaalisuutta, pelillisyyttä, yrittäjyyskasvatusta sekä ryhmätoimintaa hyödyntäen.

Syrjäseutujen nuoret digillä duuniin!

Syrjäseudulla asuvat nuoret ovat kaukana oppilaitoksista, työpaikoista ja palveluista. He tarvitsevat uudenlaista tukea koulutuksen ja työpaikan saamiseen omassa elinympäristössään. Digillä duuniin! -hanke kehittää nuorten työllisyyttä tukevia palveluita hyödyntäen digitaalisuutta, pelillisyyttä, yrittäjyyskasvatusta sekä sosiaalisen vahvistamisen ryhmätoimintoja. Etelä-Savon alueellinen hanke toteutetaan Euroopan sosiaalirahaston kansainvälisen yhteistyön puitteissa.

Hanketta hallinnoi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juvenia ja osatoteuttajana toimii Otavan Opisto. Yrittäjyyskasvatukseen ja -valmennukseen liittyvistä toimenpiteistä vastaa Xamkin Pienyrityskeskus.

Työllisyyttä tukevia palveluja nuorille

Hankkeen toimenpiteet edistävät nuorten työelämätaitoja ja -valmiuksia sekä nuorten pääsyä työllisyyttä tukeviin palveluihin kokeilevan kehittämisen keinoin. Hankkeessa toteutetaan muun muassa seuraavat kokeilut:

  • VERKKOTYÖPAJA – verkossa toimiva nuorten työpaja
  • LEARNING PLAYLIST – työelämäosaamista edistävä digitaalinen oppimisratkaisu
  • KOHINA – työelämätaitoja ja -valmiuksia edistävä pöytäroolipeli
  • ”INNOSTU YRITTÄMÄÄN” – roadshow ja vertaisohjattu yrittäjyyteen valmentava ohjelma
  • ITU (Itse Tehty Tulevaisuus) – myönteiseen tunnistamiseen nojaava ryhmätoimintamalli
  • VERTAISOHJAAJAKOULUTUS – koulutus kaveritaitojen vahvistamiseen

Koulutusta ja tukea nuorten kanssa työskenteleville OPINNOLLISTAMINEN

Hankkeessa järjestetään myös nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille koulutusta ja tukea. Koulutukset tukevat ammattilaisten valmiuksia ja osaamista tarjota ja kehittää nuorten työllisyyttä tukevia palveluita digitaalisuutta ja pelillisyyttä hyödyntäen. Lisäksi hankkeessa järjestetään kehittämispäiviä, jotka auttavat ylläpitämään osaamista, vaihtamaan kokemuksia ja luomaan uusia työtapoja ja menetelmiä vertaistuen keinoin.  Hankkeen järjestämistä koulutuksista ja kehittämispäivistä tiedotetaan muun muassa hankkeen blogissa ja sosiaalisessa mediassa.

OPINNOLLISTAMINEN

Digillä duuniin! -hanke tarjoaa ammattikorkeakoulun opiskelijoille myös mahdollisuuden suorittaa harjoittelujaan tai tehdä opinnäytteitään hankkeen teemoihin liittyen. Opintoihin liittyvästä yhteistyöstä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä projektipäällikkö Sanna Lappalaiseen.

 

Hanke sosiaalisessa mediassa #digilläduuniin

Lisätietoja

Sanna Lappalainen
Juvenia
Projektipäällikkö
sanna.lappalainen@xamk.fi
p. 040 637 7903

Heikki Kantonen
Juvenia
TKI-asiantuntija (sosiaalinen vahvistaminen)
heikki.kantonen@xamk.fi
p. 040 774 9246

Niko Arola
Pienyrityskeskus
TKI-asiantuntija (yrittäjyys)
niko.arola@xamk.fi
p. 040 538 0961

Osatoteuttaja:
Heikki Koponen
Otavan Opisto
pelipedagogiikan asiantuntija
heikki.koponen@otavanopisto.fi
p. 044 794 5307

Ajankohtaista

Näkee ketä osaa? Salibandyturnaus yrittäjähengessä Anttolanhovissa 19.1.2019

Sinut on haastettu Salibandyturnaukseen, jossa nuoret ja työelämä kohtaavat! Kokoa joukkue tai tule yksin. Nuorten kanssa ideoidussa turnauksessa yhdistyy salibandy sekä nuorten yrittäjyys ja työelämävalmiudet rennossa ilmapiirissä. Turnauksen lomassa nuoret saavat tietoa yrittäjyyteen ja työelämään liittyvistä kysymyksistä tietoiskumaisesti. Halutessasi voit edistää nuorten yrittäjyyttä ja työelämään pääsyä esittelemällä yrityksesi kesätyömahdollisuuksia tai kertomalla yrittäjyystarinasi. Meet and Greet...

Savonlinna InNosteessa -tapahtuma 1.12.2018

Digillä duuniin! -hanke järjestää yhteistyössä Savonlinnan 4H:n, ROIHU-hankkeen, Ammattiopisto SAMIedun ja Yrityskummien kanssa Savonlinna InNosteessa – Miksei yrittäis? -tapahtuman Kulttuurikellarilla (Olavinkatu 34) lauantaina 1.12.2018 klo 13-16. Nuorten suunnitteleman tapahtuman tavoitteena on kohtauttaa nuoret ja yrittäjät. Nuoret kutsuvat henkilökohtaisesti yrittäjiä paikalle leikkimielisten haasteiden avulla. Näiden haasteiden myötä jaetaan kokemuksia yrittäjyydestä sekä työllistymisestä rennossa ilmapiirissä. Lataa tapahtumaesite....

Pelit nuorisotyössä -koulutukset Savonlinnassa keväällä 2019

Digillä duuniin! -hanke järjestää keväällä 2019 koulutuskokonaisuuden, jonka teemana on pelien ja pelillisyyden hyödyntäminen nuorisotyössä ja -toiminnassa. Koulutuskokonaisuuden painopiste on pelillisten menetelmien esittelyssä, kokeilussa ja kehittämisessä. Koulutusten välillä on mahdollista saada tukea omiin pelillisiin kokeiluihin erillisissä sparraustuokioissa. Sparraustuokioiden ajankohdista sovitaan erikseen. Koulutukset ovat maksuttomia ja avoimia kaikille nuorten kanssa työskenteleville. Koulutuksiin osallistuminen ei edellytä aiempaa...

Hyviä kokemuksia digivalmentamisesta

Digillä Duuniin! -hankkeelle tekemäni harjoittelun aikana pääsin suunnittelemaan ja toteuttamaan verkossa tapahtuvaa digivalmennusta eteläsavolaisille nuorille. Viisi verkkotapaamista sisältänyt valmennusjakso oli toinen laatuaan tässä hankkeessa ja siinä keskityttiin työelämävalmiuksien ja -taitojen edistämiseen. Työelämätietouden lisääminen osoittautui tarpeelliseksi, sillä läheskään kaikki nuoret eivät tunne hyvin työelämän pelisääntöjä, työntekijän oikeuksia taikka tiedosta sitä, millaisin eri tavoin töitä ja harjoittelupaikkoja...

Faktat

Digillä duuniin! - Digitaaliset sovellukset nuorten työllisyyspalveluissa 

01.05.2017 - 31.05.2020

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Osatoteuttajat: Otavan Opisto

Muut kumppanit: Nectarus

Ammattikorkeakoulun tutkimuskeskus: Juvenia

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 682 058 €

Xamkin osuus kokonaisbudjetista: 579 564  €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Etelä-Savon ELY-keskus, Euroopan sosiaalirahasto​

Jaa sivu