Digiportaat -hankkeessa toteutetaan digiosaamiskartoituksia ja digikoulutusta eteläsavolaisille PK-yrityksille.

Hankkeen tavoitteena on päivittää alueen yritysten henkilöstön digiosaamista ja kannustaa yrityksiä ottamaan käyttöön tehokkaampia menetelmiä ja uusia digitaalisia työkaluja.

Digiosaamiskartoituksen avulla selvitetään yritysten digitaalisten taitojen nykytilanne ja tavoitetaso. Osaamiskartoituksen avulla tunnistetaan yritysten henkilöstön osaamisvajeet ja koulutusten sisältöjä voidaan kohdentaa yrityksistä nousseiden tarpeiden mukaan. Pienemmille yritysryhmille järjestetään digimarkkinoinnin ja videoiden hyödyntämisen ja tietojohtamisen valmennuspolut. Mestarikursseja järjestetään yrityksille, jotka ovat edistyneitä digitaalisessa liiketoiminnassa. Hankkeen tavoitteena on kartoittaa yhteensä 300 yritystä ja kouluttaa 150 henkeä vuosien 2019-2020 aikana.

Tavoitteena on lisäksi kartoittaa alueen yritysneuvojien digiosaaminen ja järjestää heille yhteistä koulutusta. Yhteistyössä muiden alueen toimijoiden kanssa perustetaan maakunnallinen verkosto.

Tutustu tarkemmin Digiportaiden toimintaan www.digiportaat.fi

Lisätietoja

Anna Ollanketo
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
projektipäällikkö
p. 040 183 9330
anna.ollanketo@xamk.fi

Faktat

Digiportaat - digitalisuudella kasvua liiketoimintaan

01.10.2018 - 31.12.2020

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Osatoteuttajat: Etelä-Savon yrittäjät ry, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, ProAgria Etelä-Savon Oy, Savonlinnan Hankekehitys Oy

Muut kumppanit: Kaupungit ja kunnat: Enonkoski, Heinävesi, Hirvensalmi, Kangasniemi, Juva, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Puumala, Savonlinna, Sulkava

Painoalat: Digitaalinen talous

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 1 318 998 € €

Xamkin osuus kokonaisbudjetista: 614 820 € €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Etelä-Savon ELY-keskus, Euroopan sosiaalirahasto (ESR)

Jaa sivu