Edistämme työhyvinvointia luovien menetelmien avulla sekä digitaalisesti etänä että lähitoteutuksina - luovan alan ammattilaisten ohjauksessa.

Kuten jo nimikin kertoo ”Etänä ja livenä – luovat menetelmät työhyvinvointia edistämässä” – me operoimme eri kokoisissa työyhteisöissä luovilla menetelmillä tähdäten parempaan työhyvinvointiin ja sitä kautta myös elinvoimaisempaan yritykseen ja työyhteisöön.Työskentelemme sekä digitaalisesti etänä että lähitoteutuksina. Järjestämme luovan alan ammattilaisten ohjauksessa työhyvinvointia tukevia työpajoja, sparrausryhmiä ja puheenvuoroja.

Tilaisuuksissa tauotamme työtä, tuemme palautumista ja kohennamme työhyvinvointia kuvien, piirrosten, musiikin, runojen ja sanojen avulla.  Luova toiminta auttaa osallistujia ottamaan etäisyyttä arkeen, löytämään merkityksellisyyttä ja uutta näkökulmaa elämään ja työhön. Yhteisissä ympäristöissä ja uusilla alustoilla muovaamme omaa ja työyhteisön tarinaa suhteessa tunteisiin, kokemuksiin, työyhteisöön ja muihin ihmisiin.

Osallistuminen kohentaa mielen hyvinvointia ja auttaa jaksamaan työssä paremmin.  Kohentuva hyvinvointi tukee eteläsavolaisten yritysten pärjäämistä koronan jälkeisenä aikana. Vaikutuksia seuraamme erilaisin mittarein ja indikaattorein. Pilotoimme myös toimintamallia, jossa työterveyshuolto ohjaa työntekijöitä ja yrittäjiä luoviin työpajoihin. Hankkeen toteuttaa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu.

MUKAAN HANKKEESEEN?

Ohjelma alkaa marraskuussa 2022 ja jatkuu vuoden 2023 lopulle. Hankkeseen on vielä paikkoja – ilmoita työyhteisösi, yrityksesi tai tiimisi mukaan!
Toiminta on suunnattu Etelä-Savon alueella toimiville yrityksille ja julkisille organisaatioille.

Mitä saatte

1. Työntekijöille järjestämme maksimissaan puolen päivän mittaisia HYVINVOINTIPAJOJA (4 kpl), joissa käytämme luovia menetelmiä: maalaus, valokuvaus, luonto, sanat, runot jne. Aiheina ovat mm. psykososiaalinen kuormitus ja voimavarat työssä sekä työn merkityksellisyys. Mielen hyvinvointia edistämme myös LIIKE-TYÖPAJOISSA (2 kpl)

2. ESIHENKILÖIDEN TYÖPAJASARJASSA (3 kpl) käytämme luovia menetelmiä henkisen kuormittumisen keventämiseen ja jaksamisen edistämiseen. Esihenkilöiden ohjelmassa pohditaan myös kuormittuneiden tukemisen keinoja.

3. Lisäksi paljon muuta: SPARRAUSRYHMÄ KUORMITTUNEILLE  (2-3 krt tarpeen mukaan), WEBINAAREJA (2 kpl) sekä TULEVAISUUDEN KESTÄVÄ HYVINVOINTI  -tapahtuma vuosittain (tämän vuoden ennakkoilmoittautuminen on jo auki)
Pääset halutessasi mukaan digikehittämiseen ja saat käyttöösi hankkeen päätyttyä materiaalit.

Kustannukset

Osallistumishinnat mukaan lähteville määräytyvät osallistuvan henkilöstön määrän mukaisesti
Alle 5 osallistujaa = 0 euroa
5–10 osallistujaa = 200 euroa
10–30 osallistujaa = 300 euroa
Yli 30 osallistujaa – alkaen 500 euroa, neuvoteltavissa

ILMOITA TYÖYHTEISÖSI MUKAAN /
KYSY LISÄTIETOJA TÄSTÄ

Lisätietoja

Tuulevi Aschan
KM, projektipäällikkö,
hyvinvoinnin koulutusasiantuntija
tuulevi.aschan@xamk.fi
040 637 8841

Laura Kilankoski
TKI-asiantuntija
laura.kilankoski@xamk.fi
050 470 1060

Miikka-Petteri Lesonen
IT-asiantuntija
miikka-petteri.lesonen@xamk.fi
044 702 8583

Seuraa somessa
Löydät toimintamme somekanavissa (Twitter, LinkedIn) tunnisteilla #etanajalivena #luovatyhy

Tietosuojaseloste

ESR-henkilörekisterin tietosuojaseloste

AJANKOHTAISTA

TAIDE- JA KULTTUURISUHDE HYVINVOINNIN PERUSTANA -PUHEENVUORO

Osana Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi –tapahtumaa tarjoamme puheenvuoron, joka avaa taide- ja kulttuurisuhteen ja hyvinvoinnin yhteyksiä.

Tule kuulemaan aiheesta torstaina 10.11.2022 klo 9.15-10.15

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet

 

Faktat

Etänä ja livenä - luovat menetelmät työhyvinvointia edistämässä

01.06.2022 – 31.12.2023

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu

Tutkimuskeskus: Active Life Lab

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 263 873 €

Xamkin osuus kokonaisbudjetista: 50 675 €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, ESR REACT