Edistämme työhyvinvointia luovien menetelmien avulla sekä digitaalisesti etänä että lähitoteutuksina - luovan alan ammattilaisten ohjauksessa.

Kuten jo nimikin kertoo ”Etänä ja livenä – luovat menetelmät työhyvinvointia edistämässä” – me operoimme eri kokoisissa työyhteisöissä luovilla menetelmillä tähdäten parempaan työhyvinvointiin ja sitä kautta myös elinvoimaisempaan yritykseen ja työyhteisöön.Työskentelemme sekä digitaalisesti etänä että lähitoteutuksina. Järjestämme luovan alan ammattilaisten ohjauksessa työhyvinvointia tukevia työpajoja, sparrausryhmiä ja puheenvuoroja.

Tilaisuuksissa tauotamme työtä, tuemme palautumista ja kohennamme työhyvinvointia kuvien, piirrosten, musiikin, runojen ja sanojen avulla.  Luova toiminta auttaa osallistujia ottamaan etäisyyttä arkeen, löytämään merkityksellisyyttä ja uutta näkökulmaa elämään ja työhön. Yhteisissä ympäristöissä ja uusilla alustoilla muovaamme omaa ja työyhteisön tarinaa suhteessa tunteisiin, kokemuksiin, työyhteisöön ja muihin ihmisiin.

Osallistuminen kohentaa mielen hyvinvointia ja auttaa jaksamaan työssä paremmin.  Kohentuva hyvinvointi tukee eteläsavolaisten yritysten pärjäämistä koronan jälkeisenä aikana. Vaikutuksia seuraamme erilaisin mittarein ja indikaattorein. Pilotoimme myös toimintamallia, jossa työterveyshuolto ohjaa työntekijöitä ja yrittäjiä luoviin työpajoihin. Hankkeen toteuttaa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu.

MUKAAN HANKKEESEEN?

Ohjelma alkaa marraskuussa 2022 ja jatkuu vuoden 2023 lopulle. Hankkeseen on vielä paikkoja – ilmoita työyhteisösi, yrityksesi tai tiimisi mukaan!
Toiminta on suunnattu Etelä-Savon alueella toimiville yrityksille ja julkisille organisaatioille.


Mitä saatte

 

1. HEDELMÄTARHA JA HILPEÄ HEINIKKO

Työntekijöille järjestämme maksimissaan puolen päivän mittaisia HEDELMÄTARHA-hyvinvointipajoja (4 kpl etätoteutuksena), joissa käytämme luovia menetelmiä: maalaus, valokuvaus, luonto, sanat, runot jne. Aiheina ovat mm. psykososiaalinen kuormitus ja voimavarat työssä sekä työn merkityksellisyys. Hedelmätarha-päivät ovat jo tiedossa.

  • To 8.12.22 klo 12.30-15.30 Voimavarat työssä ja psykososiaalinen kuormitus
  • To 12.1.22 klo 12.30-15.30 Yhteisöllisyys ja työn merkityksellisyys
  • To 16.2.23 klo 12.30-15.30 Myötätunto, palautumistaidot ja kognitiivinen ergonomia
  • To 16.3.23 klo 12.30-15.30 Seurantapaja: sis. reflektion

Mielen hyvinvointia edistämme myös HILPEÄ HEINIKKO -liiketyöpajoissa (2 kpl livetoteutuksena)

2. POMOPAVILJONKI

on esihenkilöiden työpajasarja  (3 kpl etätoteutuksena) käytämme luovia menetelmiä henkisen kuormittumisen keventämiseen ja jaksamisen edistämiseen. Esihenkilöiden ohjelmassa pohditaan myös kuormittuneiden tukemisen keinoja.

3. ROHDOSVERANTA

on sparrausryhmä kuormittuneille
 (2-3 krt tarpeen mukaan etätätotetuksena).
Etätoteutuksen lisäksi järjestämme osana Rohdosverantaa livenä palauttavan KESKIVIIKKOKEINU-työpajasarjan tammi-maaliskuussa 2023. Paikkana Active Life Lab Saimaa Stadiumilla Mikkelissä.Voit tulla lepäämään, kuuntelemaan ääneen lukemista riippukeinussa, aistimaan luontoääniä sisätiloihin ja muuta palauttavaa ohjelmaa.

4. WEBINAARIT JA MUUT TAPAHTUMAT

Järjestämme myös WEBINAAREJA (2 kpl). Niistä ensimmäinen on maksuton OODI OSALLISUUDELLLE yhdessä Etelä-savon Maakuntaliiton kanssa ti 15.11.2022 klo 12-15.  Me tuumailemme osallisuutta työelämässä, toiset kulttuurin ja nuorten osallisuutta. Tutustu ja ilmoittaudu!

Olemme myös osana TULEVAISUUDEN KESTÄVÄ HYVINVOINTI  -tapahtumaa vuosittain.

Pääset halutessasi mukaan digikehittämiseen ja saat käyttöösi hankkeen päätyttyä materiaalit.

Kustannukset

Osallistumishinnat mukaan lähteville määräytyvät osallistuvan henkilöstön määrän mukaisesti
Alle 5 osallistujaa = 0 euroa
5–10 osallistujaa = 200 euroa
10–30 osallistujaa = 300 euroa
Yli 30 osallistujaa – alkaen 500 euroa, neuvoteltavissa

ILMOITA TYÖYHTEISÖSI MUKAAN /
KYSY LISÄTIETOJA TÄSTÄ

Lisätietoja

Tuulevi Aschan
KM, projektipäällikkö,
hyvinvoinnin koulutusasiantuntija
tuulevi.aschan@xamk.fi
040 637 8841

Laura Kilankoski
TKI-asiantuntija
laura.kilankoski@xamk.fi
050 470 1060

Miikka-Petteri Lesonen
IT-asiantuntija
miikka-petteri.lesonen@xamk.fi
044 702 8583

Seuraa somessa
Löydät toimintamme somekanavissa (Twitter, LinkedIn) tunnisteilla #etanajalivena #luovatyhy

Tietosuojaseloste

ESR-henkilörekisterin tietosuojaseloste

AJANKOHTAISTA

OODI OSALLISUUDELLE -WEBINAARI 15.11.2022

Toteutamme Etänä ja livenä -hankkeen ”Oodi osallisuudelle” -aloituswebinaarin yhdessä Etelä-Savon Maakuntaliiton Akku- ja E=mc2 -hankkeiden kanssa. Teemamme on  osallisuus.

Katsomme aihetta työelämän osallisuuden vinkkelistä. Sitä täydentää meidän teemoihimme sopiva Akku-hankkeen kulttuuriosallisuus. Nuorten osallisuuskulmastakin on oppimista myös muilla kuin nuorten kanssa työskentelevillä. Esimerkiksi webinaarissa esiteltävä ”Mikä Vituttaa? -malli on saanut työssä olevat tuumaamaan, että me tarvittaisiin tuo töihin.

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet

__________________________________

TAIDE- JA KULTTUURISUHDE HYVINVOINNIN PERUSTANA -PUHEENVUORO 10.11.2022

Osana Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi –tapahtumaa tarjoamme puheenvuoron, joka avaa taide- ja kulttuurisuhteen ja hyvinvoinnin yhteyksiä.

Tule kuulemaan aiheesta torstaina 10.11.2022 klo 9.15-10.15

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet

 

Ajankohtaista

Kettujen ja lohikäärmeiden matkassa

Toisessa Hedelmätarha-työpajassa käsiteltiin yhteisöllisyyttä ja työn merkityksellisyyttä. Paja aloitettiin fiilistelemällä aloituskettukuvien kanssa, missä kohtaa mielenmaisemaa itse kukin on tänään. Siitä tulikin varsin mielenkiintoinen kuulumiskierros: ollaan työssä kuin eri planeetoilta, iloisesti pyöräillään samaan rotkoon, hässäkästä suvantovaiheeseen, minä tunnen kuinka vauhti kiihtyy, pyöräillään työssä sopuisasti välillä eri suuntiin. Kuvien käyttöä pajan alussa voi suositella ihan kaikille. Se...

Vinkeä virittäjä – hankkeen virallinen podcast Spotifyssa!

Etänä ja livenä – hankkeen ikioma podcast näki päivänvalon marraskuussa. Vinkeä virittäjä: työhyvinvointia luovalla otteella on hankkeen ajan julkaistava podcast-sarja, jossa aihepiirinä on työhyvinvoinnin alueelta erilaisia näkökulmia ja keskusteluja. Ensimmäisessä pilottijaksossa vietimme marraskuun kansainvälistä peliviikkoa ja sen kunniaksi keskustelimme pelimaailmojen lainalaisuuksista verrattuna työelämään ja muuhun arkeen. Jutustelimme tiimin kanssa myös pelien monista mahdollisuuksista muun muassa...

Pysähtymisen hetkiä hedelmätarhassa

Hedelmätarha-hyvinvointipajat ovat osa Etänä ja Livenä – Luovat menetelmät työhyvinvointia edistämässä -hanketta. Puolen päivän mittaisissa pajoissa hyödynnetään luovia menetelmiä palautumisen edistämisessä ja työhyvinvoinnin tukemisessa. Ensimmäisessä Hedelmätarha-pajassa teemana oli psykososiaalinen kuormitus ja voimavarat. Hedelmätarha-työpajasarjan sisällöistä vastaava Marika Taskinen johdatteli osallistujat lähestymään psykologista kuormittavuutta lempeän tutkivasti, hyvää tunnistaen ja vahvistaen, nauttien luovuudesta vailla suorituspaineita hetkeen pysähtyen. Kuvien...

Faktat

Etänä ja livenä - luovat menetelmät työhyvinvointia edistämässä

01.06.2022 – 31.12.2023

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu

Tutkimuskeskus: Active Life Lab

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 263 873 €

Xamkin osuus kokonaisbudjetista: 50 675 €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, ESR REACT