Hanke vahvistaa eteläsavolaisten mikro- ja pk-yritysten sekä niiden henkilöstön kansainvälistymisosaamista ja vientivalmiuksia.

Vientiosaaminen kuntoon!

Hankkeen tavoitteena on vahvistaa eteläsavolaisten eri aloilla toimivien mikro- ja pk-yritysten sekä niiden henkilöstön kansainvälistymisosaamista ja vientivalmiuksia. Tavoitteena on innostaa ja rohkaista yrityksiä kansainvälisille markkinoille sekä lisätä niiden verkostoitumista ja yhteistyötä Etelä-Savossa.

Etelä-Savon Vientiosaajat -hanke tarjoaa käytännönläheistä tietoa, ohjausta ja tukea osallistujayritysten viennin suunnitteluun ja kehittämiseen. Hankekokonaisuuteen kuuluu myös tutustumismatkoja potentiaalisiin kohdemarkkinoihin ja niiden erityispiirteisiin asiantuntijoiden ohjauksessa.

Vientiosaajat -hankkeen kokonaisuuteen sisältyy

 • ajankohtaisia tietoiskuja eri aihealueista
 • Export Expert – viennin valmennusohjelma
  1. Vientikauppa osana yrityksesi liiketoimintaa
  2. Tunne asiakkaasi ja kilpailijasi!
  3. Tuotteet ja palvelut vientikuntoon
  4. Vahvista myynti- ja markkinointitaitojasi vientiin!
  5. Vientiprosessit tehokkaiksi
  6. Sopimukset ja riskienhallinta
  7. Maksuliikenne ja vientisaatavan turvaaminen
 • Go-to-Market – potentiaaleihin markkinoihin tutustumismatka
 • ohjausta ja tukea viennin suunnitteluun ja kehittämiseen

Lisätietoja

Niko Arola
Xamk Pienyrityskeskus
niko.arola@xamk.fi
puh. 040 5380961

Kasvukillan tapaaminen -kohti Ruotsia 11.6. verkossa

Tervetuloa Kasvukillan tapaamiseen kuulemaan ja keskustelemaan Ruotsin markkinoiden näkymistä Plastep Oy:n / Sacotec Oy:n Antti Zittingin ja Kalle Korhosen (Piensijoittaja, ex-yrittäjä Jeven-yhtiöt) kanssa perjantaina 11.6. klo 14-15.30 Teamsiin.

Kasvukilta on kasvuun ja kansainvälistymiseen tähtäävien yritysten ja näitä tukevien organisaatioiden avoin toisilta oppimisen ja tiedonvaihdon verkosto. Toimintaa ovat käynnistämässä Etelä-Savon Kauppakamari, Xamk, Mikkeli kehitysyhtiö Miksei Oy sekä Etelä-Savon Vientiosaajat -hanke.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Viennin mahdollisuudet verkossa -webinaari 10.6.

Miten kansainvälistyä ja menestyä verkkokaupassa? Miten kaikki kauppaa käyvät yritykset voivat hyötyä uusista toimintamalleista ja mikä on globaali D2C markkina? muun muassa näihin kysymyksiin on vastaamassa digitaalisen kaupan monipuolinen ja kokenut asiantuntija, vuoden 2017 verkkokauppavaikuttaja Leevi Parsama Business Finlandin Experience Commerce ohjelmasta.
Webinaari järjestetään Zoomissa torstaina 10.6. klo 9-12.
Kokemuksia kansainvälistymisestä ja Amazon verkkokauppa-alustasta ovat jakamassa pitkän linjan toimijana Opa&Muurikan markkinointijohtaja Jyrki Sihvonen sekä tuoretta näkemystä paikallisesta BornGlobal jälleenmyyjäyrityksestä tuo Jukka Paavilainen, AstroArt Storesta, jolla on vientiä 12 maahan.

Kasvukillan starttitilaisuus verkossa 23.4.

Tule mukaan kasvu- ja kansainvälistymisverkostoon! Etelä-Savossa starttaa kasvukilta joka on kasvuun ja kansainvälistymiseen tähtäävien yritysten ja näitä tukevien organisaatioiden avoin toisilta oppimisen ja tiedonvaihdon verkosto.
Etelä-Savon Kasvukillan starttitilaisuus perjantaina 23.4. klo 14-15.30 verkossa

Ohjelmassa
•Viennin varassa - Vitrulan Composites Oy, yritysesittely
•Kokemuksia Vientikillan toiminnasta Etelä-Pohjanmaalla
•Keskustelua Kasvukillan perustamisesta Etelä-Savoon

Toimintaa käynnistämässä Xamk, Mikkeli kehitysyhtiö Miksei Oy ja Etelä-Savon Vientiosaajat -hanke

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Refresh and develop your sales pitch in English –webinar March 12th

Refresh and develop your sales pitch in English –webinar March 12th
Itsevarmuutta myyntitilanteisiin, englanninkielinen myyntipuhe ytimekkääksi ja selkeäksi. Paul Fairchild on pidetty ja kokenut myyntivalmentaja ja halutessasi voit esittää kysymyksiä myös suomeksi tai vain keskittyä hänen konkreettisisiin vinkeihinsä.
Maksuton webinaari järjestetään perjantaina 12.3. kello 9.15-10.45 Teamsissa

Ilmoittaudu mukaan

Ehdota meille aiheita vienninedistämistilaisuuksiin keväälle 2021!

Mistä kansainvälistymiseen tai vientiin liittyvästä aiheesta toivoisit keväällä järjestettävän maksuttomia lyhytkoulutuksia verkossa? Valitse listasta tai ehdota omaa aihetta Webropolissa ja tule mukaan.

Kevään aikana Etelä-Savon Vientiosaajat –hanke järjestää yhteensä viisi vienninedistämiskoulutusta ja lyhytkestoista koulutusta.

EHDOTA AIHETTA

TAPAHTUMAT

Brändi kuntoon vientimarkkinoille napakat webinaarit 17.2. ja 19.2.

Yrityskuvan kirkastaminen vientimarkkinoilla
keskiviikko 17.2. kello 14.30 – 16.30

 • Uskottavuus ja mielikuvat vientikaupassa
  • asetettujen tavoitteiden saavuttaminen
 • Myyntimateriaali asiakaskentän / jälleenmyyjien näkökulmasta
  • mitä tietoa etsitään
 • yritysesimerkit

Markkinointimateriaali kuntoon vientikauppaan
perjantai 19.2.2021 klo 8.30 – 10.30

 • Lokalisoidut kotisivut: sisältö ja viestin kärjen kirkastaminen
 • Relevantit sosiaalisen median kanavat
 • Läsnäolo
 • Muu materiaali, esim. esitteet
 • Löydettävyys/ optimointi kohdemarkkinoilla

Kouluttajina toimivat Export Maker Oy:n asiantuntijat Juha Lahtinen ja Petri Sagulin

Liätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.xamk.fi/tapahtumat/brandi-kuntoon-vientimarkkinoille/

Refresh and develop your sales pitch in English -webinaari 12.3.

Refresh and develop your sales pitch in English –webinar March 12th

Itsevarmuutta myyntitilanteisiin, englanninkielinen myyntipuhe ytimekkääksi ja selkeäksi. Paul Fairchild on pidetty ja kokenut myyntivalmentaja ja halutessasi voit esittää kysymyksiä myös suomeksi tai vain keskittyä hänen konkreettisisiin vinkeihinsä.

Maksuton webinaari järjestetään perjantaina 12.3. kello 9.15-10.45 Teamsissa

Ilmoittaudu mukaan: https://www.lyyti.in/sales_Eng

Lisätiedot : https://www.xamk.fi/tapahtumat/refresh-and-develop-your-sales-pitch-in-english-webinar-march-12th/

Vapaamuotoiset Viennin aamukahvi Teamsissa 17.2.; 24.2.; 3.3.

Tervetuloa keskustelemaan viennistä ja kansainvälistymisestä sekä kuulemaan tarkemmin Vientiosaajat –hankkeen tarjonnasta ja Matchmaking -tilaisuuksista vapaamuotoisille Teams-aamukahveille!

Valitse sinulle sopivin aika ja liity mukaan.

ke 17.2. klo 8. 30-9.00 Liity kokoukseen napsauttamalla tätä

ke 24.2.klo 8.30-9.00 Liity kokoukseen napsauttamalla tätä

ke 3.3. klo 8.30-9.00 Liity kokoukseen napsauttamalla tätä

Mukana aamukahveilla ovat: Vientiosaajat hankkeen asiantuntijoita Xamkista ja Mikseistä sekä Mari Kivinen, Enterprise Europe Network.

Online-messut ja digitaalinen näkyvyys vientimarkkinoilla

Miten vahvistaa yrityksen brändiä ja näkyvyyttä digitaalisesti? Voisiko online messut ja tai digitaalinen kampanja/kauppapaikka olla keino uusien asiakkaiden ja kumppaneiden tavoittamiseen? Etelä-Savon Vientiosaajat -hanke on valmis tukemaan yritystäsi messuvalmistautumisissa sekä oikeiden asiantuntijoiden ja foorumin löytämisessä sekä uskottavan digitaalisen näkyvyyden rakentamisessa. Kysy lisätietoa ja ilmoittaudu mukaan lähettämällä viestiä: niko.arola@xamk.fi

Ajankohtaista

Ruotsi on kokoaan merkittävämpi vientimaa

Kun Kalle Korhonen perusti Jeven Oy:n vuonna 1989 yhtiökumppaninsa kanssa, oli selvää, että ammattikeittiöiden ilmanvaihtoratkaisuille pitää löytää vientimarkkinat. Ensimmäinen tilaus Ruotsista tulikin jo alkuvuosina meänkielisestä Tornionjoenlaaksosta, joten jeveniläiset luulivat ensin sen tulleen kotimaasta. Millainen vientimaa Ruotsi on? Katso tästä Kalle Korhosen ajtuksia. ”Ruotsi oli ainoa oikea paikka meille aloittaa vienti. Se on monella tapaa tuttu...

Polaria Oy jalkautui Ruotsin markkinoille

Maan johtava metallisten kylpyhuonekalusteiden valmistaja, mäntyharjulainen Polaria Oy, käynnisti viennin Ruotsiin kolmisen vuotta sitten ja löysi oman tapansa toimia. Polarian juuret ovat reilut 50 vuotta sitten perustetussa Vakiometalli Oy:ssä. Tuotemerkkinä käytetty Polaria vaihdettiin yrityksen nimeksi kolmisen vuotta sitten, kun kansainvälistymisestä alettiin hakea kasvua. Konsernin emoyhtiö Veisto on vienyt älykkäitä sahakoneita vuosikymmeniä eri puolille maailmaa. Vaikka...

Käytännön esimerkein vientikuvaa rakentamaan!

Pk-yrityksillä on toimialasta riippumatta hyvin samankaltaisia kehityshaasteita ja toisaalta rajalliset resurssit.  Yksi kehityshaasteista liittyy asiakkaan odotuksiin ja tarpeisiin vastaamiseen markkinoinnissa ja näkyvyydessä, arvioi vientikonkari Juha Lahtinen loppusuoralla oleviin MBA-opintoihin ja käytännön kokemuksiin perustuen. Miltä yrityksen sivut näyttävät ulkomaisen asiakas- ja jälleenmyyjäkentän näkökulmasta, mitä tietoa he odottavat löytävänsä? Onko yrityksen viesti selkeä ja kohdennettu juuri halutuille...

Vientiviikolla helposti kokonaiskuva viennin eri teemoista!

Kiinnostavatko kansainvälistymisen lähtökohdat, pohdituttaako partneriverkosto tai mietityttääkö myynti. Muun muassa näihin teemoihin johdattavat viennin konkarit lyhyillä yhteenvetovideoilla maksuttomalla vientiviikolla verkossa 12.-16.10.2020. Vientiviikot tuovat helpolla tavalla tietoa viennin eri teemoista niin aloittelijoille ja aiheesta kiinnostuneille kuin jo pidemmälle ehtineille. Kukin voi tarpeidensa mukaan valita itseään kiinnostavat teemat YouTubessa avoinna olevasta soittolistasta, joka lähetetään ilmoittautuneille.  Yhden teeman...

Liikennevalot vai liikenneympyrä?

Aloitin työt Xamkin Pienyrityskeskuksessa viikko sitten ja ilokseni pääsin heti mukaan oikeaan tekemiseen. En ole koskaan kaihtanut haasteita, ja kun minua pyydettiin kirjoittamaan blogiteksti informatiivisesta vappuaamiaisesta, pidin asiaa hyvänä jatkumona ensimmäisestä viikostani. Webinaarin – koska elämme aikaa, jolloin kaikki ryhmäyhteistyö näin toteutetaan – järjestivät kaksi hanketta Pienyrityskeskukselta, VEKE ja Etelä-Savon Vientiosaajat, ja aiheena oli ”Itseohjautuvuus...

Faktat

Etelä-Savon Vientiosaajat

01.08.2018 – 30.06.2021

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Osatoteuttajat: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, Etelä-Savon kauppakamari (31.12.2020 saakka)

Tutkimuskeskus: Pienyrityskeskus

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 421 609 €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Etelä-Savon ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta