JOHTAJUUDEN HIOMO: matka tulevaisuuden menestyvään johtamiseen.

Miksi jotkut yritykset menestyvät ja toiset eivät? Miten oma organisaatio voisi paremmin sopeutua muutoksiin?  Mikä johtamisessa oikeastaan on tärkeintä?

Näihin kysymyksiin tarjosi vastauksia JOHTAJUUDEN HIOMO hanke, joka

  • valmensi yritysten omistajia, johtajia ja henkilöstöä vastuullisessa, ketterässä ja muutoksen johtamisessa
  • paransi pk yritysten kilpailu- ja muutoskykyä johtamistaitoja ja vuorovaikutusta kehittämällä

 

KOHDERYHMÄ JA SISÄLTÖ

Hankkeen kohderyhmänä olivat pk-yritysten yrittäjät/omistajat, johto ja henkilöstö, jotka saivat konkreettista henkilökohtaista tukea, valmennusta ja koulutusta mm. seuraavista aihealueista:

  • Vastuullisuus ja aineeton pääoma kilpailukyvyn ja liiketoiminnan kehittämisen välineenä
  • Ketterä itseohjautuva tiimi ja luovuus innovaatioiden mahdollistajana
  • Vuorovaikutuksen merkitys ja itseohjautuva organisaatio kilpailukyvyn lisääjinä, strateginen ketteryys ja psykologinen turva organisaatiossa
  • Kriisijohtamisen työkalut, resilienssin ylläpito arjen johtamisessa,

Osallistujat muodostivat verkoston ja saivat sekä ryhmä- että henkilökohtaista ohjausta. Hanke sisälsi myös suoraa (de minimis) tukea yrityksille.

Hanke päättyi 30.4.2023 mutta tämän sivun ja hankkeen julkaisujen kautta pääset vielä mukaan matkalle uuden ajan johtamisen maailmaan. Hankkeen sisältöjä löydät myös instagramista. Tutustu alla oleviin julkaisuihin ja liity mukaan keskusteluun hyvästä johtamisesta!

 

Henriika Maikku – Johtajuuden hiomo -hanke

 

Kasvu X -tapahtuman aftermovie

Lisätietoja

Projektipäällikkö
Mia Pakarinen
mia.pakarinen@xamk.fi
050 325 66 27

 

TKI-asiantuntija
Kati Syrjänen
kati.syrjanen@xamk.fi
050 340 1740

Hanke rahoitetaan osana unionin Covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia

Julkaisuja

Johtamisen kehittäminen hevosten avulla

Mistä syntyy toimiva johtajuus? Lue julkaisu hevosavusteisesta vuorovaikutustaitojen kehittämisestä.

Lue artikkeli

Organisaation menestystekijöitä

Yrityksiltä vaaditaan yhä enemmän muutoskykyä, ketteryyttä, resilienssiä ja psykologista turvallisuutta, mutta mitä nuo käsitteet tarkoittavat käytännössä, erityisesti työn tekemisen ja johtamisen arjessa? Pitääkö kaikkien vain venyä ihan kaikkeen vai mikä oikeastaan on onnistumisen kannalta olennaista?

Lue artikkeli

kriisit muuttavat maailmaa

Innovaatioista tulee kriisissä selviytymisen edellytys, ja siksi kriisit vievät usein liiketoimintaa myös eteenpäin. Mitä kriisien selviytymiskokemuksista voitaisiin oppia ja ottaa mukaan ihan tavalliseen PK-yrityksen liiketoiminnan arkeen?

Lue artikkeli

Itsensä johtaminen on pomon tärkein taito

Itsensä johtamisen taito on yksi työelämän ja elämän tärkeimpiä taitoja. Silti sitä ei oikein opeteta missään. Itsensä johtamisen taidot ovat myös monella ammattijohtajallakin usein päivitystä vailla.

Lue artikkeli

Johtajuuden hiomo mukana Eurooppa-päivässä Oodissa

Työ- ja elinkeinoministeriö valitsi Johtajuuden hiomo -hankkeen Xamkista mukaan Eurooppa-päivän tapahtumaan, joka järjestettiin 9.5. Helsingin keskustakirjasto Oodissa. Tilaisuudessa esiteltiin eri rahastojen hankkeita.

Lue artikkeli

Johtajuuden ydintä etsimässä

Millaista on menestyvä johtajuus kriisien sävyttämässä ajassamme? Nopeat ja yllättävät muutokset markkinassa vaativat organisaation johtajalta usein ripeitä, jopa kipeitäkin uudistuksia. Samalla pitäisi huolehtia sekä omasta että henkilöstön hyvinvoinnista ja resilienssistä eli muutoskyvykkyydestä.

Lue artikkeli

Ajankohtaista

Kotkalaisyrittäjät palasivat tutulle toimialalle

Vahvan uran puunjalostusteollisuudessa tehneet Milla ja Janne Lehiö viihtyivät vuosia puutarha-alan yrittäjinä Savonlinnassa ennen kuin muuttivat Kotkaan pyörittämään selluteollisuuden asennus- ja kunnossapitoyritystä. Aikanaan ympäristötekniikan insinööriksi Mikkelistä valmistunut Milla Lehiö erikoistui selluteollisuuden konesuunnitteluun, ja hänen miehensä Janne työskenteli selluteollisuudessa kunnossapito- ja asennuspitotehtävissä. Lasten ollessa pieniä pariskunta halusi enemmän aikaa perheelle ja osti vuonna 2009 savonlinnalaispuutarhan liiketoimintakaupalla....

Faktat

Johtajuuden hiomo

01.10.2021 – 30.04.2023

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Tutkimuskeskus: Xentre

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 188 270 €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Euroopan sosiaalirahastosta