HANKE ON PÄÄTTYNYT
Isojen yleisötapahtumien hiilijalanjälki voi olla merkittävä. Osa tapahtumien ympäristövaikutuksista syntyy usein ruoka- ja kahvilapalvelujen tuottamisesta. Toisaalta massatapahtumien ruokapalvelut luovat erinomaisen väylän paikallisten tuotteiden näkyvyyden ja tunnettuuden lisäämiseksi. Lähellä tuotettujen raaka-aineiden käyttö voi myös vähentää ympäristövaikutuksia. Tapahtuman järjestäjien tulisi ottaa nämä asiat huomioon riittävän ajoissa, jo tapahtumaa suunniteltaessa. Suunnittelu kannattaa tehdä yhdessä ruokapalveluketjun toimijoiden kanssa.
Hankkeen tulokset on koottu julkaisuun
Opas kestäviin ruokapalveluihin yleisötapahtumissa
Oppaassa kuvataan yleisötapahtuman ruokapalvelujen ympäristövaikutuksia sekä tuodaan esille miten ruokalistasuunnittelun, ruokahävikin minimoimisen sekä tarjoilu- ja pakkausvalintojen kauttaa voidaan niitä vähentää. Lisäksi oppaassa paneudutaan sisäiseen ja ulkoiseen vastuullisuus viestintään ja kerrotaan esimerkkejä vastuullisesti ja kestävästi toteutetuista yleisötapahtumisen ruokapalveluista. Opas on tarkoitettu yleisötapahtumien järjestäjille, tapahtumien ruokatuotannon vastaaville ja toimijoille, sekä muille avainhenkilöille.