HANKE ON PÄÄTTYNYT

Isojen yleisötapahtumien hiilijalanjälki voi olla merkittävä. Osa tapahtumien ympäristövaikutuksista syntyy usein ruoka- ja kahvilapalvelujen tuottamisesta. Toisaalta massatapahtumien ruokapalvelut luovat erinomaisen väylän paikallisten tuotteiden näkyvyyden ja tunnettuuden lisäämiseksi. Lähellä tuotettujen raaka-aineiden käyttö voi myös vähentää ympäristövaikutuksia. Tapahtuman järjestäjien tulisi ottaa nämä asiat huomioon riittävän ajoissa, jo tapahtumaa suunniteltaessa. Suunnittelu kannattaa tehdä yhdessä ruokapalveluketjun toimijoiden kanssa.

Hankkeen tulokset on koottu julkaisuun

Opas kestäviin ruokapalveluihin yleisötapahtumissa 

Oppaassa kuvataan yleisötapahtuman ruokapalvelujen  ympäristövaikutuksia sekä tuodaan esille miten ruokalistasuunnittelun, ruokahävikin minimoimisen sekä tarjoilu- ja pakkausvalintojen kauttaa voidaan niitä vähentää. Lisäksi oppaassa paneudutaan sisäiseen ja ulkoiseen vastuullisuus viestintään ja kerrotaan esimerkkejä vastuullisesti ja kestävästi toteutetuista yleisötapahtumisen ruokapalveluista. Opas on tarkoitettu yleisötapahtumien järjestäjille, tapahtumien ruokatuotannon vastaaville ja toimijoille, sekä muille avainhenkilöille.

 

Lisätietoja

Tutkimuspäällikkö

Teija Rautiainen

teija.rautiainen@xamk.fi

p. 0400 872 759

Tule mukaan Kespa Kick Offiin kehittämään yleisötapahtumien ruokatarjontaa tuoreemmaksi, paikallisemmaksi ja kestävämmäksi!

Ilmoittaudu viimeistään 24.3.2019 tästä

Lisätietoja tilaisuudesta löydät täältä

 

Kampuksella parkkipaikan löytyminen voi olla haasteellista, joten kannattaa tulla ajoissa paikalle. Kasarmin kentällä on maksuttomia paikkoja, henkikökunnan varatut paikat on merkitty erikseen. ravintola tallin parkkiapaikalla 2 tunnin maksuton kiekkopysäköinti. Alue kuuluu yleisen pysäköintivalvonnan piiriin. kampusalueen kartan löydät täältä

Faktat

Kestävä ja paikallinen ruoka yleisötapahtumissa - Case Farmari 2020

01.01.2019 – 31.12.2019

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 78404 €

Xamkin osuus kokonaisbudjetista: 78404 €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Etelä-Savon maakuntaliitto, EAKR-rahoitus