Nuorten osallisuutta kehittämään unkarilaisten ja suomalaisten nuorten, nuorisoalan opiskelijoiden ja nuorisotyöntekijöiden voimin!

Hankkeen pääteema on nuorten osallisuus. Haluamme vastata näihin kysymyksiin:

  • Miten nuoret itse määrittelevät osallisuutta?
  • Mitä osallisuuden eri muotoja nuoret itse tunnistavat ja arvostavat?
  • Millä tavoin nuorisotyö voi tukea ja mahdollistaa nuorten osallisuutta?
  • Millä tavoin erilaiset osallisuustoiminnot voisivat olla entistä inklusiivisempia (usein aktiivisimmat nuoret ovat hyväosaisia ja heikommassa asemassa olevien ääni kuuluu heikommin)?

 

Järjestämme kansainvälisiä työpajoja, joihin osallistuu Suomesta ja Unkarista nuorisotutkimuksen, nuorisoalan koulutuksen ja käytännön nuorisotyön asiantuntijoita sekä nuoria. Yhdessä nämä ryhmät perehtyvät nuorten osallisuuteen ja kartoittavat molemmista maista sekä osallisuuden esteitä että ratkaisuja. Työn pohjalta julkaistaan opetusmateriaalia, jota voidaan hyödyntää nuorisoalan formaalissa ja non-formaalissa koulutuksessa.

Lisätietoja

Projektipäällikkö
Antti Rantaniva
040 623 3082
antti.rantaniva@xamk.fi

TKI-asiantuntija
Tanja Munnukka
050 598 6478
tanja.munnukka@xamk.fi

Ajankohtaista

Nuorten osallisuus – Ole se, joka kuuntelee

Alla olevan blogitekstin on kirjoittanut Iita Vastamäki, Mikkelissä yläkoulua käyvä nuori, joka on mukana Juvenian Mission to Accomplish Participation (MAP) hankkeessa. Hankkeessa kehitetään nuorisotyöllisiä työkaluja osallisuuden tukemiseen suomalaisten ja unkarilaisten nuorten, nuorisoalan opiskelijoiden sekä nuorisotyöntekijöiden voimin. Hanketta rahoittaa EU:n Erasmus+ ohjelma. ————————— Elämme maailmassa, jossa nuorilla on yhä enemmän ja enemmän vaihtoehtoja sekä vaikutusvaltaa. Siksi...

Faktat

MAP - Mission to Accomplish Participation!

01.09.2022 – 01.03.2024

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Osatoteuttajat: Mikkelin kaupungin nuorisopalvelut, Gödöllő Város Önkormányzata, Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság

Muut kumppanit: Eotvos Lorand University, Faculty of Education and Psychology

Tutkimuskeskus: Juvenia

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 60 000 €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Erasmus+