Yritystoiminnan kehittämisympäristö yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville

pieksämäen yrittäjäyhteisö = hub 76100

 

Älä yritä yksin, vaan kasva toisten kanssa! HUB76100 eli Pieksämäen yrittäjäyhteisö on yhteisöllinen paikka yrittäjille toteuttaa liiketoimintaansa. Toimitilamme sijaitsevat Pieksämäen torin laidalla, Latomon eli entisen Raamattutalon 3. kerroksessa. Käytettävissämme on 50 m2 yhteisötila, kaksi työhuonetta, kahvihuone, sosiaalitilat ja neuvotteluhuone. Luonnollisesti meillä on myös langaton verkko ja tulostin/kopiokone – kaikki edellä mainitut käytettävissäsi.

Yhteisö on avoin kaikille alueen yrittäjille ja yrittämisestä kiinnostuneille. Tällä hetkellä yhteisössä on mukana 24 yritystä ja yli 30 henkilöä! Mutta vielä mahtuu mukaan 🙂

Edullisen toimitilan tarjoamisen lisäksi tavoitteemme on pieksämäkeläisten yritysten verkostoituminen, yhteistoiminnan tehostaminen ja yritysten ohjaus kasvuun. Järjestetämme yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville erilaisia tilaisuuksia ja valmennuksia joita yrittäjät tarvitsevat ja/tai toivovat. Tavoitteena on tiivistää myös yrittäjien ja yritysten yhteistyötä Pieksämäen kaupungin elinkeinotoimen kanssa.

 

KOHDERYHMÄ

 

Yrittäjäyhteisö Pieksämäki -hankkeen kohderyhmänä ovat kaikki pieksämäkeläiset ja lähialueiden mikroyritykset. Yhteisöön voivat tulla mukaan yrittäjien lisäksi yritystoiminnasta kiinnostuneet henkilöt. Yhteisöä ja tiloja markkinoimme myös kesäasukkaille, jotka voivat jatkossa työskennellä etäyhteyksien kautta tiloista käsin. Yhteisön tiloja voi vuokrata pysyvästi tai tarpeen mukaan.

 

TOIMENPITEET

 

Keskitymme sekä jo toimivien, että uusien yritysten liiketoiminnan kehittämiseen. Kaksivuotisen hankkeen aikana järjestämme useita, pääosin täysin avoimia tapahtumia, valmennuksia ja tietoiskuja ajankohtaisista aiheista, työpajoja ja yksilöllistä neuvontaa yritysten kehittämistoimenpiteisiin ja haasteisiin nykyisessä ja tulevassa toiminnassa.

Pyrimme myös lisäämään vuorovaikutusta, verkottumista ja yhteistyötä Pieksämäen seudun yrittäjien keskuudessa. Hanke toteutetaan yhdessä Pieksämäen yrityspalveluiden ja Pieksämäen yrittäjien kanssa.

 

TULOKSET

 

Hankkeen tuloksena Pieksämäelle syntyy yrittäjien, yrittäjäjärjestön ja julkisten toimijoiden muodostama yhteisö, jonka roolina on yritysten yhteistyön ja liiketoiminnan kehittäminen sekä uusien yrittäjien tukeminen.

 

in english

 

Pieksämäki entrepreneurial community is a project that creates a community where all entrepreneurs and persons who want to start their own businesses in Pieksämäki region can come and work together. We offer business facilities: You can rent a table or room just for a day or for a longer period. You can also participate in events, lessons, workshops and individual consulting. The topics during the training and advisory services are to help entrepreneurs to develop their skills in running their businesses. We work together with the entrepreneurship society and the public sector in Pieksämäki area. The goal is to establish a policy where the entrepreneurs in Pieksämäki region are working together and they are successful in their business activities. The community also offers help and advice to new entrepreneurs and students who are considering entrepreneurship as a career choice.

 

 

Lisätietoja

Teija Skyttä, projektipäällikkö
p. 050 568 88 97, teija.skytta@xamk.fi

Heikki Skyttä, yhteisökoordinaattori
p. 040 194 32 87, heikki.skytta@xamk.fi

 

 

Faktat

Pieksämäen yrittäjäyhteisö, HUB76100

01.01.2017 – 31.12.2018

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Muut kumppanit: Pieksämäen kaupunki, Pieksämäen yrittäjät ry.

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 218 377 €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Etelä-Savon ELY-keskus Euroopan aluekehitysrahastosta