TAUSTA
Hyvinvoinnin vaikutustieto on pirstaleista ja sitä kerätään erilaisilla menetelmillä paperilapuista potilastietojärjestelmiin, tai sitä ei kerätä ollenkaan. Lisäksi vaikutustiedonkeruu tehdään erillään varsinaisesta palvelutuotannosta: palvelun tarjoajalla ja asiakkaalla ei ole mahdollisuutta nähdä, minkälaisia hyvinvointivaikutuksia palveluun osallistuminen tuottaa Selvitys lisää alueen elinkeinoelämän ja kuntin toimintaedellytyksiä, sillä sen kautta saadaan tarkempi käsitys Etelä-Savon monipaikkaisesta asumisesta, siihen liittyvistä rytmeistä, paikoista ja asiakasryhmistä. Kun alueen yritykset ja kunnat huomioivat saatavaa tietoa palvelujen kehittämiseen, lisää se kysynnän ja tarjonnan kohtaamista ja edelleen elinkeinojen toimintamahdollisuuksia sekä alueen houkuttelevuutta monipaikkaisen asumisen maakuntana.
TAVOITTEET
Tavoitteena on selvittää vaadittava kehitystyö, jotta eteläsavolaisten hyvinvointi- ja sotealan yritysten on mahdollista integroida vaikutustiedonkeruunsa sekä siihen pohjaava kehitystyönsä ja liiketoimintansa digitaalisille alustoille rajapintojen kautta. Esimerkiksi, tulemme selvittämään, miten yrittäjän olisi teknisesti mahdollista saada asiakkaansa älyrannekkeen tieto käyttöönsä palvelun vaikutusten seurantaan, ja tukisiko tällaisen rajapinnan toteutus yrittäjän liiketoimintaa, kuten vaikutusperusteisiin kilpailutuksiin osallistumista.
TOIMENPITEET
Hankkeen toimenpiteet koostuvat yhteensä 40 yritykseltä tehtävästä tarvekartoituksesta, julkisten ja kaupallisten rajapintojen liiketoiminnallisen hyödyntämisen selvitystyöstä, sekä rajapintojen teknisen integraation ja sen vaatimien kustannusten selvittämisestä.
TULOKSET
Hankkeen tulokset julkaistaan yrityksille suunnattuna raporttina, jossa yritysskenaariot anonymisoitu.