Hankkeessa luodaan pohjaa jatkuvalle ja pitkäjänteiselle yrittäjyyden tukemiseen tähtäävälle toiminnalle koko maakunnan alueella.

Hankkeen kantavana teemana on uuden yrittäjyyden luominen, olemassa olevan kehittäminen, uusien yrittäjyyden tukimuotojen testaaminen, sukupolvenvaihdosten ja ekosysteemin perustan luominen.

Roihu palvelee yrittäjyyttä uravaihtoehtona miettiviä henkilöitä sekä muutaman vuoden yrittäjinä toimineiden tai sukupolvenvaihdosta miettivien henkilöiden yrittäjyyttä. Hanke tukee liiketoiminnan kehittämistä, ideoiden tuotteistamista, maakunnallisten hyvin alkuvaiheen yritysten KV-markkinoille suuntautumista sekä toisen ja korkea-asteen oppilaitosten yrittäjyyden polkumallien toteutumista.

Roihu-hankkeen päätoteuttajana toimii Xamkin Pienyrityskeskus ja osatoteuttajina SamiEdu ja Esedu. Roihun Esedun yhteyshenkilönä on Taisto Hirvonen, taisto.hirvonen(at)esedu.fi ja SAMIedun yhteyshenkilönä Tuire Pervilä, tuire.pervila(at)samiedu.fi

ROIHUN TOIMENPITEET:

WP 1: YRITTÄJYYSVALMENNUKSET (KIPINÄ yrittäjyyttä harkitseville, ROIHU jo muutaman vuoden toimineille ja START-UP valmennus Savonlinna)

WP 2: PIENYRITTÄJÄVALMENNUKSET (teemoina markkinointi, tuotteistaminen, talous, osuuskuntayrittäjyys ja yrittäjän digitaidot)

WP 3: PROTOILU- JA OMISTAJANVAIHDOSPAJAT

WP 4: YRITTÄJYYTTÄ TUKEVAT SEMINAARIT JA TAPAHTUMAT (SYKE, Nordic Business Forum, Business Breakfastit, GEW Global Entrepreneurship Week, Yrittäjyyskasvatusforum)

WP 5: PEDAVALMENNUS, NY-TOIMINNAN EDISTÄMINEN JA YRITTÄJYYDEN POLKUOPINTOJEN KEHITTÄMINEN

WP 6: TIEDOTTAMINEN, MARKKINOINTI, HALLINNOINTI JA SEURANTA

ROIHUN TULOKSET:

Osallistujilla on hankkeen jälkeen mittavat tiedot ja osaaminen yleisestä yrittäjyydestä, sukupolvenvaihdoksen mahdollisuuksista ja liiketoiminnan kehittämisestä. Yritystoimintaa suunnittelevat ja jo yrittäjänä toimivat henkilöt saavat merkittävää hyötyä valmennuksista. Osallistujat ovat verkostoituneet ja tekevät yhteistyötä toisten alueen yrittäjien kanssa. Osallistujat ovat tutustuneet julkistoimijoihin sekä tuntevat valtakunnalliset ja kansainväliset mahdollisuudet. Luodaan koko maakunnan kattavalle yrittäjyyden ekosysteemille vakaa perusta.

Lisätietoja

Johanna Koponen
projektipäällikkö
johanna.koponen(at)xamk.fi
040 487 5111

Pieksämäellä Roihun yhteyshenkilö
Tapu Holttinen
tapu.holttinen(at)xamk.fi
040 190 5769

Savonlinnassa Roihun yhteyshenkilö
Elina Pöllänen
elina.pollanen(at)xamk.fi
040 144 7150

KATSO ROIHUN TULEVAT VALMENNUKSET XAMKIN KOULUTUSKALENTERISTA

Roihu-yrittäjyysvalmennukset

STARTUP BOOSTER SAVONLINNA

Do you have a business idea or a seed of an idea?

Startup Booster Savonlinna training is for you, who need tools and professional support to develop your product or service into a fundable enterprise.

The training consists of 5 sessions based on startup methodology. In between the training sessions practical workshops are run to develop your idea with experienced coaches.

 

READ MORE AND REGISTER HERE

Roihu-pienyrittäjävalmennukset

Roihu-tapahtumat

Roihu-blogi

Roihu

Kipinä-yrittäjyysvalmennuksesta uusia yrittäjiä Savonlinnaan!

Joukko tulevia yrittäjiä sai tiistaina osallistumistodistuksen starttirahaan oikeuttavasta...

NY Uskalla Yrittää -semifinaalit 2019

NY Uskalla Yrittää -semifinaalissa 20.2.2019 kilpaili perusasteen, toisen...

Hyvää uutta vuotta ja yrittäjyysvalmennusterveisiä Savonlinnasta!

Odotetut yrittäjyysvalmennukset starttaavat Savonlinnassa heti vuoden vaihteen jälkeen....

Nordic Business Forumin striimaus keräsi yleisöä

Nordic Business Forum (NBF) on vuosittain järjestettävä, kaksipäiväinen...

Mediaosumat

Ajankohtaista

Roihu

Roihu Savonlinna yrittäjyysvalmennukselle kiitosta osallistujilta

Maaliskuussa tiistai ja torstai illat täyttyivät mukavista valmennushetkistä ja ajatusten vaihdosta yrittäjyydestä Xamkin Savonlinnan kampuksella. Roihu Savonlinna -yrittäjyysvalmennus kokosi pienen, mutta sitäkin innostuneemman joukon alueen yrittäjiä pohtimaan ja kehittämään yritystensä toimintaa. Osallistuneet yrittäjät kiittelivät valmennuksen sisältöä, mikä oli suunniteltu toimiville yrittäjille ja etenkin vasta joitakin vuosia yrittäjinä toimineille. Yksi mukana ollut yrittäjä, Sanna Eerikäinen kävi...

Roihu

Kipinä-yrittäjyysvalmennuksesta uusia yrittäjiä Savonlinnaan!

Joukko tulevia yrittäjiä sai tiistaina osallistumistodistuksen starttirahaan oikeuttavasta Kipinä-yrittäjyysvalmennuksesta. Valmennukseen osallistui 19 aloittelevaa yrittäjää ja mukana oli myös 25 Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin yrittäjyyden opiskelijaa. Vuoden alussa startannut valmennus tarjosi käytännönläheistä koulutusta ja henkilökohtaista sparrausta yrittäjyyden alkutaipaleelle. Osallistujat olivat liiketoimintansa perustamisen kanssa eri vaiheissa ja jotkut suunnittelevat yrityksen perustamista vasta myöhemmin tulevaisuudessa. Valmennuksen aikana on syntynyt...

NY Uskalla Yrittää -semifinaalit 2019

NY Uskalla Yrittää -semifinaalissa 20.2.2019 kilpaili perusasteen, toisen asteen sekä korkeakouluasteen opiskelijoita. ROIHU ja Yrittäjäksi -hankkeet ovat mukana edistämässä nuorten yrittäjyyttä.   Etelä-Savon NY Uskalla Yrittää -semifinaalit pidettiin 20.2.2019 Stellan kauppakeskuksessa, Mikkelissä. Semifinaalissa oli yhteensä 17 yritystä kolmelta eri kouluasteelta. Mukana oli 9.luokkalaisia Rantakylän yhtenäiskoulusta, toisen asteen opiskelijoita Esedusta ja SamiEdusta sekä korkeakouluopiskelijoita Xamkista. Etelä-Savon...

Faktat

ROIHU - Uutta yrittäjyyttä, sukupolvenvaihdoksia ja kansainvälisiä yrityksiä Etelä-Savosta

01.03.2018 - 30.04.2020

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Osatoteuttajat: Etelä-Savon koulutus oy, Itä-Savon koulutuskuntayhtymä

Painoalat: Digitaalinen talous
Ammattikorkeakoulun tutkimuskeskus: Pienyrityskeskus

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 865 270 €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Euroopan sosiaalirahastosta (ESR)

Jaa sivu