Hankkeessa luodaan pohjaa jatkuvalle ja pitkäjänteiselle yrittäjyyden tukemiseen tähtäävälle toiminnalle koko maakunnan alueella.

Hankkeen kantavana teemana on uuden yrittäjyyden luominen, olemassa olevan kehittäminen, uusien yrittäjyyden tukimuotojen testaaminen, sukupolvenvaihdosten ja ekosysteemin perustan luominen.

Roihu palvelee yrittäjyyttä uravaihtoehtona miettiviä henkilöitä sekä muutaman vuoden yrittäjinä toimineiden tai sukupolvenvaihdosta miettivien henkilöiden yrittäjyyttä. Hanke tukee liiketoiminnan kehittämistä, ideoiden tuotteistamista, maakunnallisten hyvin alkuvaiheen yritysten KV-markkinoille suuntautumista sekä toisen ja korkea-asteen oppilaitosten yrittäjyyden polkumallien toteutumista.

Roihu-hankkeen päätoteuttajana toimii Xamkin Pienyrityskeskus ja osatoteuttajina SamiEdu ja Esedu. Roihun Esedun yhteyshenkilönä on Taisto Hirvonen, taisto.hirvonen(at)esedu.fi ja SAMIedun yhteyshenkilönä Tuire Pervilä, tuire.pervila(at)samiedu.fi

ROIHUN TOIMENPITEET:

WP 1: WEBINAARIT (Päivitetään…)

WP2: YRITTÄJYYSVALMENNUKSET (Syty yrittäjäksi yrittäjyyttä harkitseville, ROIHU jo muutaman vuoden toimineille ja Lean Startup valmennus Savonlinna)

WP 3: PIENYRITTÄJÄVALMENNUKSET (teemoina markkinointi, tuotteistaminen, talous, osuuskuntayrittäjyys, digitaalisuus sekä työhyvinvointi- ja tuottavuus)

WP 4: PROTOILU- JA OMISTAJANVAIHDOSPAJAT

WP 5: YRITTÄJYYTTÄ TUKEVAT SEMINAARIT JA TAPAHTUMAT (SYKE, Nordic Business Forum, Business Breakfastit, GEW Global Entrepreneurship Week, Yrittäjyyskasvatusforum)

WP 6: PEDAVALMENNUS, NY-TOIMINNAN EDISTÄMINEN JA YRITTÄJYYDEN POLKUOPINTOJEN KEHITTÄMINEN

WP 7: TIEDOTTAMINEN, MARKKINOINTI, HALLINNOINTI JA SEURANTA

ROIHUN TULOKSET:

Osallistujilla on hankkeen jälkeen mittavat tiedot ja osaaminen yleisestä yrittäjyydestä, sukupolvenvaihdoksen mahdollisuuksista ja liiketoiminnan kehittämisestä. Yritystoimintaa suunnittelevat ja jo yrittäjänä toimivat henkilöt saavat merkittävää hyötyä valmennuksista. Osallistujat ovat verkostoituneet ja tekevät yhteistyötä toisten alueen yrittäjien kanssa. Osallistujat ovat tutustuneet julkistoimijoihin sekä tuntevat valtakunnalliset ja kansainväliset mahdollisuudet. Luodaan koko maakunnan kattavalle yrittäjyyden ekosysteemille vakaa perusta.

MISTÄ YRITYS VOI HAKEA RAHOITUSTA KORONAVIRUSTILANTEESSA?

Lisätietoja

Johanna Koponen
projektipäällikkö
johanna.koponen(at)xamk.fi
040 487 5111

ROIHUN TULOKSET

HANKKEEN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI

Mitä Roihu sai hankkeena aikaan ja miten valmennukset kehittivät toimivien yritysten liiketoimintaa? Entä kuinka yrittäjyyden polkumalleja voitiin edistää oppilaitoksissa? Lue arvioinnista myös maakunnan kattavan yrittäjyyden ekosysteemin kehittämisestä.

TUTUSTU ARVIOINTIIN

YRITTÄJÄN PALVELUPOLKU

Hankkeen aikana syntyi palvelupolku (yrittäjyyden ekosysteemi Etelä-Savo) alkavalle, toimivalle, kansainvälistyvälle ja luopuvalle yrittäjälle.

KATSO PALVELUPOLKU

OMISTAJANVAIHDOS-MALLINNUS

Lue, millaisia haasteita omistajanvaihdosprosessiin liittyy ja mikä on keskeistä onnistuneissa omistajanvaihdoksissa.

LUE LISÄÄ

KARTOITUS: YRITTÄJIEN YHTEISÖLLINEN TILA SAVONLINNA

Roihu-hankkeen toimesta toteutettu kartoitus yrittäjien ajatuksista ja tarpeista yhteisöllistä yrittäjien tilaa koskien Savonlinnassa.

TUTUSTU KARTOITUKSEEN

YRITTÄJYYSVALMENNUS VAUHDITTI YRITTÄJÄKSI RYHTYMISTÄ

Mirka Jussila osallistui Roihu-hankkeen tarjoamaan Syty yrittäjäksi -valmennukseen vuonna 2019, joka oli kohdennettu aloittaville yrittäjille. Mirka ryhtyi lopulta liikunta- ja hyvinvointialan yrittäjäksi alkuvuodesta 2020.

Videolta kuulet Mirkan ajatuksia yrittäjäksi ryhtymisestä ja yleisesti yrittäjyydestä.

Kooste Pieksämäellä 3.3.2020 järjestetystä Roihun päätösseminaarista.

Pieksämäellä Roihu-hankkeen aluepäällikkönä toimineen Tapu Holttisen ajatuksia hankkeen saavutuksista sekä kiitokset yhteistyöstä.

Koostevideo Roihu-hankkeen toimenpiteistä ja tuloksista. Katso videolta, mitä Roihu sai aikaan!

WEBINAARIT

Roihu-blogi

Roihu

Samiedun ja Esedun opiskelijat testasivat uusia tapoja oppia yrittäjyydestä

Roihu-hanke selvitti kahden vuoden ajan Savonlinnassa ja Mikkelissä,...

Roihu

Savonlinnassa syntyy uusia hyvinvointi- ja luovan alan yrityksiä

Peräti 19 uutta savonlinnalaisyritystä perustettiin Xamk Pienyrityskeskuksen maakunnallisen...

Roihu

Roihu-hanke avitti Pieksämäellä alkuun 15 uutta yritystä

”Täällä on huikeita, osaavia ja innovatiivisia yrittäjiä ja...

Otetaan yhdessä koppi yrityksistä – kaikki voivat omalta osaltaan auttaa

Vaikeina ja epävarmoina aikoina katseet kohdistuvat erityisesti pk-yritysten...

KATSO ROIHUN TULEVAT VALMENNUKSET XAMKIN KOULUTUSKALENTERISTA

Roihu-yrittäjyysvalmennukset

YRITTÄJYYS PÄHKINÄNKUORESSA -WEBINAARISARJA

STARTUP BOOSTER SAVONLINNA 15.1. - 5.3.2020

Oletko kehittämässä uutta liikeideaa tai onko sinulla orastava idea uudesta tuotteesta tai palvelusta?

Startup Booster Savonlinna –valmennus on sinulle, joka tarvitset työkaluja sekä tukea ja ohjausta liikeideasi eteenpäin viemiseen. LEAN startup -valmennus hyödyntää ryhmäoppimisen keinoja, tarjoaa mentorointia ja verkostoja sekä antaa vipua kansainvälisille markkinoille lähtemiseen.

 

by

LUE LISÄÄ VALMENNUKSEN SIVULTA TAI TUTUSTU ESITTEESEEN.

ILMOITTAUTUMINEN 10.1.2020 ASTI TÄÄLLÄ.

 

Lisätietoa ja ilmoittautuminen:

Elina Pöllänen, koordinaattori

040 144 7140 / elina.pollanen@xamk.fi

 

Roihu-pienyrittäjävalmennukset

Roihu-tapahtumat

NORDIC BUSINESS FORUM LIVESTREAM 9.-10.10.2019 SAVONLINNA

Roihu -hanke, Digiportaat -hanke ja Itä-Savon Uusiyrityskeskus tarjoavat MAKSUTTOMAN itsenäisen Nordic Business Forum Live Stream tapahtuman, jossa pääset kuulemaan huippuluokan puhujia ‘livenä’, kun he astuvat lavalle Nordic Business Forumissa Helsingin Messukeskuksessa.

Live Stream -tapahtumassa on mukana myös paikallisia yrityksiä esittäytymässä. Emme myöskään ole unohtaneet illanviettoja ja muita oheistapahtumia.

Varaa paikkasi TÄSTÄ!

Ajankohtaista

Harrastus kypsyi valmennusyritykseksi

Ikänsä liikuntaa monipuolisesti harrastanut Mirka Jussila ehti hankkia laajan liikunta- ja hyvinvointialan ohjaajataustan ennen kuin pisti oman yrityksen pystyyn vuoden alussa Roihu-hankkeen vauhdittamana. Xamkista yhteisöpedagogiksi valmistunut Mirka Jussila haaveili vuosia yrityksen perustamisesta ja kävi siinä sivussa liikunnan, elintapojen, kehonpainontreenin ja lasten liikunnan ohjaajakoulutuksia. Tammikuun alusta hän on pyörittänyt omaa toiminimiyritystään. ”Halusin kokeilla saman tien kokopäiväistä...

Roihu

Samiedun ja Esedun opiskelijat testasivat uusia tapoja oppia yrittäjyydestä

Roihu-hanke selvitti kahden vuoden ajan Savonlinnassa ja Mikkelissä, miten ammatillisten oppilaitosten opiskelijoita kiinnostaisi opiskella lisää yrittäjyydestä. Yhteistyössä opiskelijoiden kanssa kehitettiin uusia yrittäjyyskasvatuksen malleja. Savonlinnassa Samiedun projektikoordinaattori Tuire Pervilä uudistaa yrittäjyysopintoja opiskelijoiden palautteen pohjalta. ”Opiskelijoille tarjottiin mahdollisuus suorittaa yhden osaamispisteen yrittäjyys- ja yrittäjämäinen toiminta -osa-alue osallistumalla Roihun järjestämiin monipuolisiin yrittäjyyskasvatuksen tapahtumiin.” Tarjolla oli Mikkelin SYKE-tapahtuma, yrittäjyyden...

Faktat

ROIHU - Uutta yrittäjyyttä, sukupolvenvaihdoksia ja kansainvälisiä yrityksiä Etelä-Savosta

01.03.2018 - 30.09.2020

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Osatoteuttajat: Etelä-Savon koulutus oy, Itä-Savon koulutuskuntayhtymä

Painoalat: Digitaalinen talous
Ammattikorkeakoulun tutkimuskeskus: Pienyrityskeskus

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 865 270 €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Euroopan sosiaalirahastosta (ESR)

Jaa sivu