Koulunuorisotyö lähtee maailmalle

Tavoite

YWIS – Youth work in schools -hankkeessa kehitetään nuorisotyötä kouluissa ja oppilaitoksissa. Tavoitteena on määritellä nuorisotyön roolia ja mahdollisuuksia sekä sisällyttää nuorisotyön tavoitteita osaksi koulujen opetussuunnitelmia. Nuorisotyön roolia vahvistetaan neljän teema-alueen kautta: kestävä kehitys, demokratiakasvatus, opiskelijahyvinvointityö ja yhteisöllisyyden vahvistaminen.

Toiminta

Hanke koostuu neljästä työpaketista: Projektin hallinto, Parhaat paikalliset käytännöt, Parhaiden käytäntöjen sekoittaminen ja pilotointi sekä Oppimis- ja opetustoimintojen järjestäminen. YWIS-hankkeessa järjestetään kansainvälisiä tapaamisia, työpajoja ja koulutusta sekä julkaistaan materiaalia ja katsauksia koulunuorisotyöstä kansainväliseen tarkoitukseen. Lisäksi jokainen hankepartneri työskentelee paikallisessa yhteistyössä ja levittää tuloksia kansallisten verkostojensa kautta.

Tulosodotukset

YWIS-hankkeen jälkeen koulunuorisotyö on sanoitettu paremmin kaikissa kumppanuusorganisaatioissa ja heidän toiminta-alueillaan. Yhteistyö koulujen ja nuorisotyön välillä on syventynyt ja toimijat tunnistavat paremmin nonformaalin kasvatuksen periaatteita. Nuorisotyö näkyy koulun opetussuunnitelmissa ja päivittäisessä arjessa. Nuorisotyöntekijöiden osaamista on vahvistettu ja tietoisuus kouluissa tehtävästä nuorisotyöstä on lisääntynyt.

Lisätietoa Erasmus+ -ohjelmasta: www.oph.fi/erasmusplus

Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.

 

Anneli Meisterson, Kuressaare Noortekeskus 2021

YWIS-hankkeen tietosuojaseloste (EN)

Lisätietoja

Marita Mattila
Projektipäällikkö
etunimi.sukunimi@xamk.fi
+358 50 312 5094

Saila Heiskanen
Hankeasiantuntija
firstname.surname@xamk.fi
+358 50 448 8080

Beatriz Ribeiro
Projektikoordinaattori
beatriz.ribeiro@crius.pt
+351 935 333 929

Liis Kaal
Projektikoordinaattori
liis.kaal@saarenoored.ee
+372 5647 1726

Ioannis Kozaris
tutkija, projektipäällikkö
ikozaris@uth.gr
+30 69 512 21840

Veronica Hellström
TKI-asiantuntija
veronica.hellstrom@xamk.fi
+358 50 337 0209

Ajankohtaista

Kerro, miten koulunuorisotyötä tehdään

Olemme kohta kolmen vuoden ajan pyrkineet antamaan vastauksia oppilaitosten kasvattajayhteisöjen ammattilaisille, mitä koulunuorisotyö on ja tukemaan arjen ratkaisuja, miten sitä tehdään. Kehittämishankkeen aikana koulu- ja oppilaitosnuorisotyö on lisääntynyt merkittävästi kaikkialla niin maakuntamme kuin valtakunnankin oppilaitoksissa. Koulujen seinien sisällä tapahtuva nonformaali kasvatustyö on herättänyt myös kansainvälisen kiinnostuksen. Vaikka kysyjiä, kommentteja ja ratkaistavia asioita on runsaasti, keskusteluissa...

Kerro koulunuorisotyöstä kansainvälisesti

Tule mukaan Juvenian uusimpaan koulunuorisotyön hankkeeseen!   Koulunuorisotyön Erasmus-hanke YWIS – Youth work in schools kehittää nuorisotyötä kouluissa ja oppilaitoksissa. Tavoitteena on määritellä nuorisotyön roolia ja mahdollisuuksia sekä sisällyttää nuorisotyön tavoitteita osaksi koulujen opetussuunnitelmia. Nuorisotyön roolia vahvistetaan neljän teema-alueen kautta: kestävä kehitys, demokratiakasvatus, opiskelijahyvinvointityö ja yhteisöllisyyden vahvistaminen. YWIS starttaa keräämällä eri maiden hyviä käytäntöjä ja...

Faktat

Youth work in schools - YWIS

01.09.2022 – 31.08.2025

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Osatoteuttajat: Freguesia de Vila Boa do Bispo (Portugali), Panepistimio Thessalias (Kreikka) ja Saaremaa Noorsootöö Keskus (Viro)

Muut kumppanit: Mikkelin kaupunki

Tutkimuskeskus: Juvenia

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 400 000 €

Xamkin osuus kokonaisbudjetista: 140 715 €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Erasmus+ Cooperation partnerships in youth KA220-YOU