Löydä uutisia ja näkökulmia työmme tuloksista

Ammattikorkeakoulun tehtävänä on harjoittaa työelämää ja aluekehitystä edistävää sekä alueen elinkeinorakennetta uudistavaa soveltavaa tutkimus, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa. Xamkista löydätkin alansa kovimpia asiantuntijoita moniin eri ajankohtaisiin ja yhteiskunnallisiin aiheisiin.

Xamk on aktiivinen yhteiskunnallinen toimija.

Etsitkö ajankohtaisia asioita tai uusia näkökulmia?

Löydä tuoreimmat vaikuttavuuden tekomme
Tutustu ydintehtäviimme
Löydä asiantuntija

Ajankohtaista aluevaikuttamisen työssä

Näin vaikutamme

Xamk on aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka osallistuu julkiseen keskusteluun niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti. Kannanottojen ja julkilausumien rinnalla Xamk on mm. järjestänyt vaalipaneeleita sekä on aktiivisesti yhteydessä alueen poliitikkoihin ja elinkeinoelämään.

Julkiseen keskusteluun osallistumisen lisäksi välitämme tietoa alueen päättäjien sekä median työn tueksi. Viestintä- ja markkinointipalvelut auttaa kaikissa viestintään liittyvissä kysymyksissä sekä haastateltavien etsimisessä.

.

Vaikuttava tutkimus- ja kehitystyö

Xamkin soveltava tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyö (TKI) on Suomen ammattikorkeakouluista monialaisinta ja laajinta. TKI-toiminnan vahvuusalat ovat digitaalinen talous, kestävä hyvinvointi, merenkulku ja logistiikka sekä metsä, ympäristö ja energia.

Tutkimus suuntautuu suoraan alueella toimivien yritysten ja organisaatioiden
ongelmien ratkomiseen ja toiminnan kehittämiseen.

Edistämme kestävää tulevaisuutta

Paras tapa tuntea huominen on luoda se itse. Xamk tekeekin aktiivista ja vastuullista työtä kestävämmän tulevaisuuden eteen.

Xamkille vastuullisuus on strateginen linjaus ja osa jokapäiväistä toimintaa. Vastuullisuuslupauksemme ovat myös arvojamme: toimimme vastuullisesti, pidämme huolta ja teemme työtä huomisen hyväksi

Luomme osaavaa työvoimaa

Xamk vahvistaa Kaakkois-Suomen elinvoimaisuutta yhdessä alueen työ- ja elinkeinoelämän kanssa. Tekemällämme työllä on vaikutuksia alueen väestökehitykseen, osaavan työvoiman saatavuuteen, elinkeinorakenteeseen, koulutustason nostamiseen ja uusien yritysten syntyyn.

Profiloidumme erityisesti metsäbiotalouteen, hyvinvointiin sekä digitaalisen tietoon ja osaamiseen.

Tuemme yrityksiä ja yrittäjyyttä

Korkeakoulun perustehtävä on tuottaa alueelle ja elinkeinoelämän tarpeisiin osaavaa työvoimaa. Xamkin strategisena tavoitteena on vahvistaa Kaakkois-Suomen elinvoimaa ja kansainvälistymistä yhdessä työelämän ja kumppaneidemme kanssa. Toimimme kiinteässä yhteistyössä työ- ja elinkeinoelämän kanssa sekä kannustamme opiskelijoitamme yrittäjyyteen.

Olemme suunnannäyttäjiä kansainvälisyydessä

Kansainvälinen toimintamme tuo alueellemme osaamista, kansainvälistä työvoimaa sekä uusia yhteistyö- ja liiketoimintamahdollisuuksia. Panostamalla koulutusperäiseen maahanmuuttoon Xamk on mukana ratkaisemassa alueellista sekä valtakunnallista osaajapulaa.

Vaikutamme yhteiskuntaan

Xamk on aktiivinen yhteiskunnallinen toimija, joka osallistuu julkiseen keskusteluun niin alueellisesti kuin valtakunnallisesti. Kannanottojen ja julkilausumien lisäksi Xamk tukee demokratian ja kansanvallan toteutumista mm. järjestämällä vaalipaneeleita sekä välittämällä tuoreinta tutkittua tietoa päätöksentekijöiden työn tueksi.

Aktiivisella yhteydenpidolla alueen päättäjiin sekä elinkeinoelämään Xamk pyrkii edistämään paitsi ammattikorkeakoulun toimintaedellytyksiä myös vauhdittamaan koko alueen elinvoimaa.

Haluatko saada lisätietoa?

Puhelin
+358405211809
Sähköposti
Tiivi.Pukkila-Nupponen@xamk.fi
Yksikkö
Viestintä- ja markkinointipalvelut
Tiivi Pukkila-Nupponen
Viestintä- ja markkinointipääl
+358405211809
Tiivi.Pukkila-Nupponen@xamk.fi

Kiinnostaako yhteistyö?

Haluatko kehittää innovaatioita, vahvistaa henkilöstösi osaamista tai tehdä yhteistyötä opiskelijoidemme kanssa? Me voimme auttaa! Täytä verkkolomakkeemme ja ota ensimmäinen askel kohti yhteistyötä!