AMKoodari - Osaamista työelämän tarpeisiin

AMKoodari on hyvä startti koodaajan urasta haaveilevalle, lisäkoulutukseksi jo koodaamista osaavalle, uranvaihtajalle sekä yrityksen henkilökunnan koulutukseen. Opintoja voi suorittaa oman työn ohella tai täyspäiväisenä opiskelijana. Koulutus on tarkoitettu kaikille ja kaiken tasoisille henkilöille, korkeakoulujen tutkinto-opiskelijoita lukuun ottamatta.

AMKoodari is a great starting point for those who dream of becoming professional programmers, but the courses can also be taken by people looking to supplement their existing coding skills or change careers. It can also be used as employee training by companies. You can study full-time or on the side while you work. The training is geared towards people of all levels other than current university degree program students.

Opintotarjonta

Tutustu Xamkin tämän hetkiseen AMKoodari-tarjontaan, joissa ilmoittautuminen on jo käynnissä.

AMKoodari julkaisut Xamkilaisessa

Lue julkaisuja AMKoodari opintoihin liittyen Xamkilaisesta.

Usein kysytyt kysymykset

Siirry tästä usein kysyttyihin kysymyksiin.
Varmasti joku muukin on pohtinut samaa kuin sinä!

Mikä AMKoodari?

AMKoodari on vuosina 2019-2021 Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella toteutettavaa maksutonta koodarikoulutusta. Koulutus toteutetaan viiden ammattikorkeakoulun yhteistyönä. Koulutusta tarjoavat Haaga-Helia, Hamk, Laurea, Xamk ja Metropolia. AMKoodari koulutus on suunnattu henkilöille, jotka eivät ole korkeakoulussa tutkinto-opiskelijoina. (Notice! If you are currently enrolled as University or University of Applied Sciences degree student, you cannot enrol on AMKoodari courses).

Tutustu myös muiden oppilaitosten AMKoodari tarjontaan AMKoodari sivuilla.

Miksi AMKoodari-opinnot?

{hyödyt yritykselle}

 • Täsmäkoulutusta yrityksesi tarpeisiin
 • Tehokas ja maksuton koulutus
 • Monipuolinen tarjonta
 • Korkeakoulutasoisia kursseja
 • Opiskelu virtuaalisesti ja/tai lähiopetuksessa
 • Useat virtuaalikurssit voi aloittaa milloin vain
 • Suomen- ja englanninkielisiä kursseja

{hyödyt opiskelijalle}

 • Koodausosaamisen päivittäminen tai koodaamisen oppiminen oman kiinnostuksen mukaan
 • Aiempaa osaamista ei tarvita
 • Loistava mahdollisuus tutustua nopeasti koodausalaan
 • Suorittujen kurssien hyväksiluku jatko-opinnoissa
 • Maksuton koulutus
 • Todistus suoritetuista kursseista
 • Koodariosaamiselle on kysyntää myös ulkomailla

Nyt on mahdollista suorittaa osaamismerkki AMKoodarissa

30 opintopisteen laajuisella osaamismerkillä voit todentaa omat tietotaitosi AMKoodarina. Olemme koostaneet valmiita opintokokonaisuuksia, millä tavoin merkin voi saavuttaa. Oli sitten mielenkiintosi esimerkiksi koodaamisessa tai liiketoiminnan kehittämisessä, niin varmasti löytyy mieleinen paketti opiskeltavaa. Lue lisää klikkaamalla tästä!

Näin opiskelet AMKoodariksi:

1. Perehdy mielenkiintoisiin opintoihin. Tarjontaa löytyy mm. koodaamisesta, peliohjelmoinnista,  webkehityksestä ja liiketoimintaosaamisesta.

2. Huomioi opintojaksojen ilmoittautumisia koskevat määräajat. Muistathan, että jokaiselle opintojaksolle tulee ilmoittautua erikseen.

3. Täytä ilmoittautumislomake. Lähettämisen jälkeen saat automaattisen vastauksen ilmoittautumisesta sekä linkin aloituskyselyyn.

4. Saat sähköpostitse kutsuviestin, jossa on ohjeet kirjautumiseen, Learn-oppimisympäristöön pääsyyn sekä opettajan yhteystiedot. Kutsu tulee noin viikkoa ennen opintojakson alkua, poikkeuksena non stop –toteutukset.

5. Kirjaudu opintojaksolle viikon sisällä. Aloita opintojakson suorittaminen tutustuen ohjeisiin ja tehtäviin. Suorittaminen on mahdollista omassa tahdissa, kuitenkin määräajat huomioiden.

Järjestelmät tutuksi:

1. Tutustu mieleisiin opintojaksoihin tästä ja ilmoittaudu täyttäen lomake ohjeiden mukaan.

2. Saat sähköpostitse kutsukirjeen noin viikko ennen opintojakson alkua. Kutsussa on muun muassa ohjeet käyttäjätunnuksen hankkimiseen ja opintojaksolle kirjautumiseen.

3. Student on opiskelijoiden intranet, josta löydät hyödylliset työkalut ja ohjeet. Se on myös toimiva tiedotuskanava. Kirjautuminen tapahtuu käyttäjätunnuksella käyttäjätunnus@edu.xamk.fi kuten amoma001@edu.xamk.fi sekä salasanalla.

4. Opintojakson suorittaminen tapahtuu Learnissa, joka on digitaalinen oppimisympäristö. Learniin kirjaudutaan valitsemalla Xamk login ja käyttäjätunnuksen lyhyellä muodolla kuten amoma001 sekä salasanalla. Etsi haulla valitsemasi opintojakso ja kirjaudu opintojaksolle kutsussa saamallasi opintojaksoavaimella. Tehtävien palautukset ja niistä saadut palautteet sekä arvioinnit löydät täältä.

5. Kun olet palauttanut kaikki opintojaksoon liittyvät tehtävät hyväksytysti, kirjaa opettaja suorituksesi Peppi-opintorekisteriin kuukauden sisällä opintojakson päättymisestä. Peppiin kirjaudutaan käyttämällä tunnuksen lyhyttä muotoa kuten amoma001 ja salasanaa. Voit käydä tarkastamassa saamasi arvosanan ja tilata opintosuoritusotteen itse Student-ohje Pepin lomakkeiden tilaamiseen avulla. 

Xamkin AMKoodari opintotarjonta:

Opintojakson nimi: Laajuus: Muoto: Taso: Opintokokonaisuus: Ajankohta: Ilmoittautuminen päättyy: Linkki ilmoittautumiseen:
Ohjelmoinnin perusteet 5 op verkko perus Minustako koodari 1.10. – 31.12.2020 20.9.2020
PHP ohjelmointi * 5 op verkko edistynyt Minustako koodari 30.9. – 30.11.2020, non stop 1.11.2020 Täynnä: Ilmoittaudu jonotuslistalle!
Peliohjelmointi * 5 op verkko edistynyt Minustako pelintekijä 30.9. – 30.11.2020, non stop 1.11.2020 Täynnä: Ilmoittaudu jonotuslistalle!
Hakukonemarkkinoinnin

(SEM) perusteet

5 op verkko perus/ basics Toimi tehokkaasti verkossa 1.10. – 31.12.2020 20.9.2020 Täynnä: Ilmoittaudu jonotuslistalle!

* Näissä opinnoissa aloitus on non stoppina, ja uusia opiskelijoita otetaan sisään noin kuukauden välein. Ilmoittautua voit milloin vaan, kuitenkin ilmoittautumisajan puitteissa.
Seuraava non stoppien sisäänotto 30.9. kaikkiin *-merkattuihin!

Opintojaksojen tarkemmat kuvaukset löytyvät kunkin opintokokonaisuuden alta. Ilmoittautuminen opintojaksoille tapahtuu myös samasta kohdasta. 

Opintomoduulit

Minustako koodari -moduuli

Tämä opintokokonaisuus tarjoaa perusteet ohjelmointiin. Tutustuttuasi ohjelmoinnin perusteisiin ja yhteen tai useampaan ohjelmointikieleen voit jatkaa opiskelua ja valita itsellesi opintojaksoja, jotka tähtäävät ammattimaiseen koodaustyöhön.

Tämän opintokokonaisuuden alle on kerätty ohjelmoinnin perusteista aina edistyneemmälle tasolle sopivia opintoja. Suorittamalla ne kaikki, saat laajemman tietotaidon kyseisestä opintokokonaisuudesta. Suosittelemme suorittamaan opinnot järjestyksessä.

Tutustu tarjontaan

Minustako pelintekijä -moduuli

Suomi on yksi johtavia maita peliteollisuudessa. Pelejä ei tehdä pelkästään ajanvietteeksi, vaan monet alat hyödyntävät pelejä omassa toiminnassaan. Tämän opintokokonaisuuden kautta pääset tutustumaan pelisuunnitteluun ja opettelemaan eri tekniikoita. Peliopinnot tarjoavat haasteita yhtä lailla harrastajille kuin ammattimaiseen pelintekoon tähtääville.

Tämän opintokokonaisuuden alle on kerätty peliohjelmoinnin perusteista aina edistyneemmälle tasolle sopivia opintoja. Suorittamalla ne kaikki, saat laajemman tietotaidon kyseisestä opintokokonaisuudesta. Suosittelemme suorittamaan opinnot järjestyksessä. Mikäli et ole ohjemointia tehnyt aiemmin, suosittelemme aloittamaan moduulista: Minustako koodari.

Tutustu tarjontaan

Moderni web- ja mobiilikehitys -moduuli

Tämän opintokokonaisuuden avulla pääset tutustumaan Web- ja mobiilikehityksen teknologioihin. Näiden osaaminen tarjoaa paljon työpaikkoja web- ja mobiilikehityksen alalla aina erilaisten sisällönhallintajärjestelmien rakentamisesta kokonaisiin testaus- ja kehittämisympäristöihin asti. Tarjonnastamme löydät myös kuvankäsittelyyn ja graafiseen suunnitteluun liittyviä opintojaksoja.

Tämän opintokokonaisuuden alle on kerätty web- ja mobiilikehityksen perusteista aina edistyneemmälle tasolle sopivia opintoja. Suorittamalla ne kaikki, saat laajemman tietotaidon kyseisestä opintokokonaisuudesta. Suosittelemme suorittamaan opinnot järjestyksessä. Yhdistä tämän moduulin tarjontaan esimerkiksi digitaalisen liiketoiminnan opintoja, niin saat kattavamman tietotaidon digitaalisten palveluiden kehittämiseen.

Tutustu tarjontaan

Toimi tehokkaasti verkossa -moduuli

Verkko on luonteva kanava asiakas- ja jäsenvuorovaikutukseen kaikenkokoisten yritysten, järjestöjen ja seurojen toiminnassa. Sen varaan rakentuvat monet palvelut ja ratkaisut, joiden pystyttäminen asiakkaiden ja jäsenten tarpeisiin onnistuu vähäiselläkin kokemuksella. Huolella laaditut ammattimaiset verkkokanavat (sivustot ja kauppapaikat) vaativat kuitenkin jo syvempää osaamista palveluiden tuomisesta verkkoon ja koodaamisesta. Tämän teeman opintojaksoilla pääset pintaa syvemmälle verkkosivujen ja -kauppojen toiminnallisuudessa.

Tämän opintokokonaisuuden alle on kerätty digitaalisen liiketoiminnan perusteista aina edistyneemmälle tasolle sopivia opintoja. Suorittamalla ne kaikki, saat laajemman tietotaidon kyseisestä opintokokonaisuudesta. Suosittelemme suorittamaan opinnot järjestyksessä. Tämä opintokokonaisuus sopii erinomaisesti vaikka Modernin web- ja mobiilikehityksen jatkoksi tai tästä opintokokonaisuudesta voit aloittaa AMKoodari-opintosi. Tämä sopii jokaiseen kohtaan opintojasi.

Tutustu tarjontaan

Menestyvä liiketoiminta tukeutuu tiedonanalysointiin ja tekoälyyn -moduuli

Yritykset keräävät valtavasti tietoa asiakkaitaan, tuotteistaan ja ympäröivästä maailmasta, mutta usein tuota tietoa ei osata optimaalisesti hyödyntää yrityksen liiketoiminnassa. Tässä moduulissa tutustutaan käsitteisiin data-analytiikka, tekoäly, koneoppiminen, tietokannat, pilvipalvelut sekä siihen, miten nämä tulisi integroida osaksi yrityksen jokapäiväistä toimintaa. Digitalisointi ja tietotekniikan kehitys yleensä pitävät huolen siitä, että tällä alalla on jatkuvasti tarvetta uusille työntekijöille.

Yhdistä tämän moduulin tarjontaan esimerkiksi ohjelmoinnin opintoja, niin saat kattavamman tietotaidon.

Tutustu tarjontaan

Minustako koodari?

PHP-ohjelmointi 5 op

Verkko-opinnot: 2.3. - 30.11. ajalla.
Suoritusaika noin 3 kk aloituksesta. Kirjautuminen opintojaksolle 2 viikon aikana opintojen alkamisesta. Non stop toteutus, jossa uusia opiskelijoita otetaan sisään noin kuukauden välein.

Tavoitteena on perehtyä PHP-kielen perusrakenteisiin ja soveltaa niitä verkkosovelluksen palvelinpään toteutuksessa.
Edeltävä osaaminen: HTML ja JavaScript-perusteet. (Ennen tätä opintojaksoa suosittelemme käytäväksi Ohjelmoinnin perusteet-opintojakso).

Ilmoittautuminen päättyy 1.11.2020!

Täynnä: Ilmoittaudu jonotuslistalle!

Basics of HTML and CSS 5 ECTS

You are able to structure and style a website using HTML and CSS.
You know how to build, modify and layout content elements on a website.

CONTENTS:
How to structure a document with html
How browsers interpret HTML documents
How to style a webpage using CSS
How to format content on a website

Follow for info about new courses!

Ohjelmoinnin perusteet 5 op

Verkko-opinnot: 1.10.-31.12.2020
Suoritusaika noin 3 kk aloituksesta. Kirjautuminen opintojaksolle heti opintojakson alkaessa. Opintojaksolla työskentely on itsenäistä verkko-opiskelua.

Opintojaksolla opiskellaan ohjelmoinnin perusrakenteita ja ratkaisuja yleisiin ohjelmointiongelmiin JavaScript -ohjelmointikielellä. Tavoitteena on hallita tieto- ja ohjausrakenteiden perusteet sekä osata toteuttaa pienimuotoinen ohjelma tehtävänannon mukaan.

Lue lisää ja ilmoittaudu!

Suosittelemme, että opintojaksot suoritetaan järjestyksessä.

1. Basics of HTML & CSS 2. Ohjelmoinnin perusteet 3. PHP-ohjelmointi / Peliohjelmointi. Mikäli sinulta löytyy jo vastaava osaaminen,

voit aloittaa myös edistyneemmistä opintojaksoista.

 Ohjelmoinnin kokonaisuuden suoritettua, voit jatkaa kiinnostuksesi mukaan joko peliohjelmointiin tai modernin web-ja mobiilikehityksen puolelle. Tähän kokonaisuuteen sopii hyvin esimerkiksi Peliohjelmoinnin – opintojakso.

DIGIOPE-PALKINTO OHJELMOINNIN PERUSTEET -OPINTOJAKSOLLE

Xamk palkitsi laadukkaita verkkototeutuksiaan. Lue lisää kriteereistä, joiden perusteella Ohjelmoinnin perusteet – opintojakso  palkittiin. Linkki artikkeliin.

 

Moderni web- ja mobiilikehitys

Videokuvaus ja editointi 3 op

Miten kuvaat ja äänität hyvälaatuista videota ja ääntä mobiililaitteilla. Miten editoit videota ja ääntä editointiohjelmassa. Miten kehität omaa esiintymistäsi kameran edessä. Miten käsikirjoitat ja toteutat lyhyen äänitarinan ja videohaastattelun. Miten tallennat ja julkaiset hyvälaatuisen video- ja äänitiedoston.

Seuraa ilmoittelua tulevasta opintotarjonnasta!

Minustako pelintekijä?

Peliohjelmointi 5 op

Verkko-opinnot: 2.3. - 30.11.2020
Suoritusaika noin 3 kk aloituksesta. Kirjautuminen opintojaksolle 2 viikon aikana opintojen alkamisesta. Non stop toteutus, jossa uusia opiskelijoita otetaan sisään noin kuukauden välein.
Ilmoittautuminen päättyy: 1.11.2020

Sisältö: Opintojakson tavoitteena on perehtyä Unity-pelimoottoriin ja toteuttaa sen avulla pienimuotoisia 2D- ja 3D-pelejä. Lisäksi opintojaksolla tutustutaan erilaisten kohteiden pelillistämiseen Unity-pelimoottorin avulla.
Esitiedot: Ohjelmoinnin ja tietorakenteiden perustuntemus.
Ks. opintojakso Ohjelmoinnin perusteet.

Täynnä: Ilmoittaudu jonotuslistalle!

Toimi tehokkaasti verkossa

Hakukonemarkkinoinnin perusteet 5 op

Opintojakson aikana tarkastellaan hakukonemarkkinointia (SEM) laajempana kokonaisuutena SEM = SEA + SEO.
Mitä tarkoittaa hakusanamainonta ja hakukoneoptimointi?
Hakukonenäkyvyys ja keskeiset työkalut.
Tutustutaan optimoinnin perusteisiin.
Otetaan ensi askeleet hakusanamainontaan ja Google Adsiin.

Seuraa ilmoittelua tulevasta opintotarjonnasta!

Markkinointijuridiikka 5 op

Opintojasolla käsitellään muun muassa seuravia asioita digiympäristöön liittyen: Mitkä ovat kuluttaja- ja B2B-markkinoinnin keskeiset säännöt? Millaisia toimialakohtaisia markkinoinnin säännöksiä on? Miten suojataan brändejä, tuotteita ja palveluja? Mitä ovat kilpailijoihin kohdistuvat moitittavat markkinoinnin menettelyt? Miten henkilötietoja voidaan käyttää markkinoinnissa? Mitkä ovat seuraamukset sääntöjen vastaisesta markkinoinnista? 

Seuraa ilmoittelua tulevasta opintotarjonnasta!

e-Markkinointi 5 op

Tavoitteet:

Osaat kuvata miten e-markkinoinnin keinoin voidaan tukea asiakkaiden osto- ja päätöksentekoprosessia. Osaat arvioida ja kehittää yrityksen e-markkinointiin liittyvien ratkaisujen toimivuutta ja käyttäjälähtöisyyttä.   

Sisältö:

Mikä on e-markkinoinnin rooli ja merkitys osana yrityksen e-liiketoimintaa ja mitä osa-alueita e-markkinointi pitää sisällään? Miten asiakkaiden osto- ja päätöksentekoprosessia tuetaan e-markkinoinnin keinoin? Millaiset ovat yrityksen toimivat verkkosivut ja miten liikennettä luodaan ja mitataan? Millainen on toimiva verkkokauppa?

Seuraa ilmoittelua tulevasta opintotarjonnasta!

Menestyvä liiketoiminta tukeutuu tiedon analysointiin ja tekoälyyn

Suosittelemme tätä kokonaisuutta yhdessä Ohjelmoinnin opintokokonaisuuden kanssa, sillä koodausosaajia yhdistettynä ohjelmistorobotiikan ymmärtämiseen tarvitaan työpaikoilla paljon.

Strateginen johtaminen digiympäristössä 5 op

Strategisen johtamisen peruskäsitteet digiympäristö toimintaympäristönä, toiminta-ajatus, arvot ja visio.
Osaat suunnitella, käyttää ja arvioida strategiseen johtamiseen liittyviä keskeisiä toimia yrityksessä/organisaatiossa.
Osaat prosessikuvausten tekniikoita ja käyttää niiden tehokkuuden mittaamiseen liittyviä malleja. Osaat käyttää laatutyökaluja organisaation kehittämisessä.

Seuraa ilmoittelua tulevasta opintotarjonnasta!

Osaamismerkki

Jokaisella opiskelijalla, joka suorittaa vähintään 30 opintopistettä AMKoodari-opintoja, on mahdollisuus hankkia itselleen osaamismerkki tietotaidoistaan.
Nyt sinun on mahdollista kehittää osaamistasi siten, että syksyllä 2020 suoritat 15 opintopistettä ja keväällä 2021 loput 15 opintopistettä. Huomaathan, että nämä ovat esimerkkejä opintokokonaisuuksista, millä tavoin osaamismerkin voi saavuttaa ja helpottaa ilmoittautumista kolmelle opintojaksolle yhdellä kertaa ilmoittautuen. Voit kasata mieleisesi kokonaisuuden myös tarjolla olevista opintojaksoista tai tarvittaessa pyytää apua koulutussuunnittelijoiltamme. 

Lisätietoa osaamismerkistä löydät tästä AMKoodari-sivulta. Jos olet jo suorittanut vähintään 30 opintopistettä, hae AMKoodari-osaamismerkki e-lomakkeella!

Kattava paketti ohjelmointia

Syksyn 2020 opintojaksot ovat:

Digitaaliset työvälineet (3 + 2 op)
Basics of HTML and CSS (5 op)
Ohjelmoinnin perusteet (5 op)

Keväällä 2021 voit valita 15 opintopisteen laajuisen suuntautumispolun joko sovelluskehityksen tai datankäsittelyn maailmassa oman mielenkiintosi mukaan. Näistä lisätietoa lähempänä.

Haku syksyn opintokokonaisuuksiin 29.7. - 18.8.2020. Täynnä! Voit ilmoittautua jonotuslistalle.

Perustukset vaikuttavaan verkkokauppaan

Syksyn 2020 opintojaksot ovat:

Digitaaliset työvälineet (3 + 2 op)
e-Markkinointi (5 op)
Hakukonemarkkinoinnin (SEM) perusteet (5 op)

Keväällä 2021 voit valita 15 opintopisteen laajuisen suuntautumispolun joko graafisten taitojen kehityksen tai datan analysoinnin parissa oman mielenkiintosi mukaan. Näistä lisätietoa lähempänä.

Haku syksyn opintokokonaisuuksiin 29.7. - 18.8.2020. Täynnä! Voit ilmoittautua jonotuslistalle.

Digitaaliset työvälineet (3 + 2 op)

 

 

 

Digitaaliset työvälineet (3 + 2 op) on tarjolla AMKoodari-opinnoissa ainoastaan opintokokonaisuuksissa. Voit perehtyä opintojaksojen tavoitteisiin:

 

Digitaaliset työvälineet 1 (3 op)

Hallitset tietokoneesi (windows) peruskäytön ja tietojen hallinnan, tietoturva huomioiden. Osaat hyödyntää Xamkin oppimisympäristöjä ja työryhmäohjelmistoja opiskelussasi.
Opit tekstinkäsittelyn, taulukkolaskennan ja esitysgrafiikan peruskäytön ja osaat hyödyntää niitä tarkoituksenmukaisesti opiskelussasi ja työryhmätyöskentelyssä.
Kykenet kehittämään omia tietoteknisiä perusvalmiuksiasi tulevaisuutta ajatellen.

Digitaaliset työvälineet 2 (2 op)

Kykenet hyödyntämään nykyaikaisten toimistosovelluksien ominaisuuksia tehokkaasti opiskelussa ja työelämässä.
Selviydyt tavanomaisista tietoteknisistä ongelmatilanteista. Kykenet kehittämään omia tietoteknisiä taitojasi. Pystyt tarkoituksenmukaisesti käyttämään sovelluksia ja verkkopalveluja tehokkaasti dokumenttien tuottamiseen, käsittelyyn, säilyttämiseen ja jakeluun.

Usein kysytyt kysymykset

ILMOITTAUTUMINEN

Milloin opinnot on mahdollista aloittaa?

Opinnot on mahdollista aloittaa opintotarjonnassa ilmoitettuna päivämääränä. Non stop –toteutuksissa aloitus on mahdollinen sisäänoton jälkeen, joka tapahtuu noin kuukauden välein. Opintojakson kutsukirjeessä kerrotaan, jos sille on määritelty kirjautumisaika. On myös mahdollista, että opintojakso on jo auki aloittaessasi.

En ole saanut kutsukirjettä opintojakson aloitusta varten. Miten toimin?

Kutsukirjeet opintojaksoille lähetetään viikkoa ennen opintojakson aloitusta. Tarkista ensin, onko kirje ohjautunut roskaposti-kansioon. Jos tämäkään ei ratkaise tilannetta, olethan yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen avoinamk@xamk.fi.

PERUUTUS

Huomasin, ettei tämän hetkinen tilanne salli opintojakson suorittamista. Miten voin peruuttaa ilmoittautumiseni?

Jos opintojakson suorittaminen tällä hetkellä ei ole mahdollista, ole mahdollisimman pian yhteydessä avoimen AMK:n toimistoon ja laita sähköpostia osoitteeseen avoinamk@xamk.fi tai marjo.puikkonen@xamk.fi.

KIRJAUTUMINEN

Miten saan käyttäjätunnukset itselleni ja kauan ne ovat voimassa?

Käyttäjätunnusten haku onnistuu verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla. Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, ole yhteydessä avoinamk@xamk.fi. Tunnukset ovat voimassa niin kauan, kun opiskelet avoimessa AMK:ssa. Jos keskeytät tai lopetat opintosi, myös tunnukset lakkaavat.

Mihin kaikkialle tunnuksilla pääsee?

Käyttäjätunnuksilla on mahdollista käyttää Student-intranettiä, opiskelijasähköpostia, Learn-oppimisympäristöä, Peppi-opiskelijarekisteriä sekä tarvittaessa tietokoneita Xamkin kampuksilla.

JÄRJESTELMÄT

Student Intranet

Täältä löytyvät muun muassa linkitykset verkkopalveluihin, raportointiohjeet tehtäviä varten sekä tiedotetaan opiskelijoille ajankohtaisista asioista. Studentiin kirjaudutaan tunnuksella, joka on muotoa käyttäjätunnus@edu.xamk.fi, eli esim. amoma001@edu.xamk.fi sekä salasanalla. Intranetistä löydät helposti ohjeistukset eri palveluiden käyttämiseen.

Sähköposti

Opintojaksolla käytävä viestintä tapahtuu useimmiten sähköpostitse. Huolehdithan siis, jos haluat uudelleenohjata viestisi opiskelijasähköpostista omaan sähköpostiisi. Studentista sähköposti löytyy kohdan Työkalut alta. Outlook-sähköpostin kautta pääset käyttämään esimerkiksi Wordin ja Excelin perusversioita.

Learn-oppimisympäristö

Oppimisympäristöön kirjaudutaan opiskelijasähköpostilla ja salasanalla. Opintojakson löydät oppimisympäristöstä helpoiten hakutoiminnolla. Opintojaksolle liitytään opintojaksoavaimella, jonka saat kutsukirjeessä noin viikkoa ennen opintojakson alkamista. Täältä löytyvät opintojaksolla tarvittavat materiaalit, ohjeet tehtävien tekoon sekä palautuskansiot tehtäville. Muistathan kirjautua opintojaksolle viikon kuluessa sen alkamisesta.

Peppi-opintorekisteri

Opintorekisterissä voit tarkastella omia tietojasi ja arvosanat lisätään Peppiin kuukauden sisällä opintojaksojen päättymisestä. Tehtäviä varten vaadittava opiskelijanumero löytyy myös täältä kohdasta Opiskeluoikeuden tiedot, ja se on nimesi perässä oleva 7-numeroinen luku. Opintorekisterin kautta on mahdollista tilata opintosuoritusote, josta käy ilmi suorittamasi opinnot.

 

Tarkemmat ohjeet järjestelmien käyttöön ja lisätietoa löydät osoitteesta: https://www.xamk.fi/koulutus/avoin-amk/tarkeaa-tietoa-ilmoittautuneille/#verkkopalvelut.

OPISKELU

Minkälaista hyötyä voin saada suorittaessani AMKoodari-opintoja?

Nämä opinnot tarjoavat laadukasta korkeakoulutasoista opetusta, ja omaa osaamista voi kehittää kiinnostuksen mukaan. Opinnot myös mahdollistavat maksuttomasti tutustumisen koodausalaan sekä ne ovat hyväksiluettavissa jatko-opiskeluissa. Jokaisella opiskelijalla, joka suorittaa 30 opintopistettä opintoja AMKoodareiden kautta, on mahdollisuus hankkia itselleen osaamismerkki. Tätä merkkiä voi hyödyntää esimerkiksi ansioluettelossa työnhakua varten, ja koodariosaaminen on varmasti hyvä valttikortti tulevaisuutta ajatellen.

Millaisia edellytyksiä vaatii AMKoodari-opinnoissa suoriutuminen?

Opintotarjontaa löytyy niin aloitteleville kuin edistyneemmille opiskelijoille. Opintotarjonnassa on näkyvillä merkintä perus / edistynyt opintojakson tasosta riippuen. Ilmoittautuessasi näet, onko opintojaksolle edeltävyysehtoja kuten vaadittuja aiempia opintoja aiheeseen liittyen. Tarvittaessa voit varmistaa mahdollisuutesi osallistua opintojaksolle laittamalla sähköpostia osoitteeseen avoinamk@xamk.fi.

Onko opintojaksojen suorittamisjärjestyksellä merkitystä ja onko niistä valmiita paketteja?

Suosittelemme, että opintojaksot suoritetaan järjestyksessä: 1. Basics of HTML & CSS 2. Ohjelmoinnin perusteet 3. PHP-ohjelmointi / Peliohjelmointi. Mikäli sinulta löytyy jo vastaava osaaminen, voit aloittaa myös edistyneemmistä opintojaksoista.

Olemme kasanneet valmiita opintokokonaisuuksia ja moduuleja, joiden opintojaksot tukevat toisiaan. Voit koota haluamasi opintopaketin kiinnostuksen kohteidesi mukaan myös itse tai pyytää apua koulutussunnittelijoiltamme valmiin kokonaisuuden räätälöimiseksi. Huomaathan, että vielä tällä hetkellä jokaiselle opintojaksolle täytyy ilmoittautua erikseen.

Jos opintojakson suorittamisessa tai tehtävien teossa on epäselvyyksiä, kehen olen yhteydessä?

Learn-oppimisympäristöstä löytyvät opintojaksosta vastaavan opettajan yhteystiedot. Learn-oppimisympäristössä on mahdollista lähettää suoraan viestiä opettajalle tai käydä keskustelua keskustelualueella (kaikissa opintojaksoissa ei mahdollinen), jolloin opettaja voi vastata kysymykseesi suoraan Learnissa. Mikäli kysymys esitetään keskustelualueella, vastaus kysymykseen näkyy myös kanssaopiskelijoille. Yksityisviestit eivät näy muille opiskelijoille. Tarpeen vaatiessa mieltä askarruttavissa asioissa voi laittaa sähköpostia suoraan vastuuopettajalle.

Lisätietoja

Lisätietoa ilmoittautumisesta:

Marjo Puikkonen

koulutussuunnittelija, 040 629 9103

Päivi Kitunen

koulutussuunnittelija, 044 702 8221

Iina Hoteila

harjoittelija, 050 452 4182

etunimi.sukunimi@xamk.fi

Koulutusta tarjoavat Haaga-Helia, Hamk, Laurea, Xamk ja Metropolia.

Koulutuksen rahoittaa:

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Jaa sivu