AMKoodari - Osaamista työelämän tarpeisiin

AMKoodari on hyvä startti koodaajan urasta haaveilevalle, lisäkoulutukseksi jo koodaamista osaavalle, uranvaihtajalle sekä yrityksen henkilökunnan koulutukseen. Opintoja voi suorittaa oman työn ohella tai täyspäiväisenä opiskelijana. Koulutus on tarkoitettu kaikille ja kaiken tasoisille henkilöille, korkeakoulujen tutkinto-opiskelijoita lukuun ottamatta.

AMKoodari is a great starting point for those who dream of becoming professional programmers, but the courses can also be taken by people looking to supplement their existing coding skills or change careers. It can also be used as employee training by companies. You can study full-time or on the side while you work. The training is geared towards people of all levels other than current university degree program students.

Opintotarjonta

Tutustu Xamkin tämän hetkiseen AMKoodari-tarjontaan, joissa ilmoittautuminen käynnissä.

AMKoodari julkaisut Xamkilaisessa

Lue julkaisuja AMKoodari opintoihin liittyen Xamkilaisesta.

Usein kysytyt kysymykset

Siirry tästä usein kysyttyihin kysymyksiin.
Varmasti joku muukin on pohtinut samaa kuin sinä!

Mikä AMKoodari?

AMKoodari on vuosina 2019-2021 Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella toteutettavaa maksutonta koodarikoulutusta.

Koulutus toteutetaan viiden ammattikorkeakoulun yhteistyönä. Koulutusta tarjoavat Haaga-Helia, Hamk, Laurea, Xamk ja Metropolia.

AMKoodari koulutus on suunnattu henkilöille, jotka eivät ole korkeakoulussa tutkinto-opiskelijoina.

Notice! If you are currently enrolled as University or University of Applied Sciences degree student, you cannot enrol on AMKoodari courses.

Tutustu myös muiden oppilaitosten AMKoodari tarjontaan AMKoodari sivuilla.

Ilmoittautuminen AMKoodari-opinnoille on päättynyt!

AMKoodarista AMKOsaajaksi

Opintotarjonta laajenee ja uudistuu vuonna 2022, seuraa sivujamme!

Lataa AMKoodari-mobiilisovellus

Mobiilisovelluksen avulla voit perehtyä sinulle sopiviin koulutuksiin ja Ai tuutori vastaa mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Löydät sovelluksen sekä Google Play -kaupasta että AppStoresta.

Miksi AMKoodari-opinnot?

Hyödyt yritykselle

 • Täsmäkoulutusta yrityksesi tarpeisiin
 • Tehokas ja maksuton koulutus
 • Monipuolinen tarjonta
 • Korkeakoulutasoisia kursseja
 • Opiskelu virtuaalisesti ja/tai lähiopetuksessa
 • Useat virtuaalikurssit voi aloittaa milloin vain
 • Suomen- ja englanninkielisiä kursseja

Hyödyt opiskelijalle

 • Koodausosaamisen päivittäminen tai koodaamisen oppiminen oman kiinnostuksen mukaan
 • Aiempaa osaamista ei tarvita
 • Loistava mahdollisuus tutustua nopeasti koodausalaan
 • Suorittujen kurssien hyväksiluku jatko-opinnoissa
 • Maksuton koulutus
 • Todistus suoritetuista kursseista
 • Koodariosaamiselle on kysyntää myös ulkomailla

AMKoodari-osaamismerkki

30 opintopisteen laajuisella osaamismerkillä voit todentaa omat tietotaitosi AMKoodarina. Lue lisää klikkaamalla tästä!

Haastateltavaksi AMKoodari-opiskelijana!

Kiinnostaisiko sinua kertoa omista kokemuksistasi AMKoodari-opintojen aikana? Tällä tavoin opiskelijat pääsevät itse ääneen opiskellessaan. Haastatteluja tullaan käyttämään esimerkiksi blogiteksteissä, joita julkaistaan Xamkin omissa sosiaalisen median kanavissa ja valtakunnallisella AMKoodari-sivulla. Ilmoittaudu tästä!

Uudet taidot avaavat uusia mahdollisuuksia

Lue miten materiaalitekniikan insinööri löysi itsestään taitavan ohjelmoijan ja kuinka markkinoinnin ammattilainen on hyötynyt koodausopinnoista omassa työssään.

Lue juttu Länsi-Savosta

Näin opiskelet AMKoodariksi:

1. Perehdy mielenkiintoisiin opintoihin. Tarjontaa löytyy mm. koodaamisesta, peliohjelmoinnista,  webkehityksestä ja liiketoimintaosaamisesta.

2. Huomioi opintojaksojen ilmoittautumisia koskevat määräajat. Muistathan, että jokaiselle opintojaksolle tulee ilmoittautua erikseen.

3. Täytä ilmoittautumislomake. Lähettämisen jälkeen saat automaattisen vastauksen ilmoittautumisesta sekä linkin aloituskyselyyn.

4. Saat sähköpostitse kutsuviestin, jossa on ohjeet kirjautumiseen, Learn-oppimisympäristöön pääsyyn sekä opettajan yhteystiedot. Kutsu tulee noin viikkoa ennen opintojakson alkua, poikkeuksena non stop –toteutukset.

5. Kirjaudu opintojaksolle viikon sisällä. Aloita opintojakson suorittaminen tutustuen ohjeisiin ja tehtäviin. Suorittaminen on mahdollista omassa tahdissa, kuitenkin määräajat huomioiden.

Järjestelmät tutuksi:

1. Tutustu mieleisiin opintojaksoihin tästä ja ilmoittaudu täyttäen lomake ohjeiden mukaan.

2. Saat sähköpostitse kutsukirjeen noin viikko ennen opintojakson alkua. Kutsussa on muun muassa ohjeet käyttäjätunnuksen hankkimiseen ja opintojaksolle kirjautumiseen.

3. Lux on opiskelijoiden intranet, josta löydät hyödylliset työkalut ja ohjeet. Se on myös toimiva tiedotuskanava. Kirjautuminen tapahtuu käyttäjätunnuksella käyttäjätunnus@edu.xamk.fi kuten amoma001@edu.xamk.fi sekä salasanalla.

4. Opintojakson suorittaminen tapahtuu Learnissa, joka on digitaalinen oppimisympäristö. Learniin kirjaudutaan valitsemalla Xamk login ja käyttäjätunnuksen lyhyellä muodolla kuten amoma001 sekä salasanalla. Etsi haulla valitsemasi opintojakso ja kirjaudu opintojaksolle kutsussa saamallasi opintojaksoavaimella. Tehtävien palautukset ja niistä saadut palautteet sekä arvioinnit löydät täältä.

5. Kun olet palauttanut kaikki opintojaksoon liittyvät tehtävät hyväksytysti, kirjaa opettaja suorituksesi Peppi-opintorekisteriin kuukauden sisällä opintojakson päättymisestä. Peppiin kirjaudutaan käyttämällä tunnuksen lyhyttä muotoa kuten amoma001 ja salasanaa. Voit käydä tarkastamassa saamasi arvosanan ja tilata opintosuoritusotteen itse Student-ohje Pepin lomakkeiden tilaamiseen avulla. 

Xamkin AMKoodari opintotarjonta

Opintojakson nimi: Laajuus: Muoto: Taso: Opintokokonaisuus: Ajankohta: Ilmoittautuminen päättyy: Linkki ilmoittautumiseen:
Johdatus peliohjelmointiin* 3 op verkko perus Minustako pelintekijä 31.8. – 30.11.2021, non stop 31.8.2021 Ilmoittautuminen päättynyt
Peliohjelmointi* 4 op verkko edistynyt Minustako pelintekijä 31.8. – 30.11.2021, non stop 31.8.2021 Ilmoittautuminen päättynyt
Videokuvaus ja editointi 3 op verkko perus Moderni web- ja mobiilikehitys 30.9. – 17.12.2021 19.9.2021 Ilmoittautuminen päättynyt

* Näissä opinnoissa aloitus on non stoppina, ja uusia opiskelijoita otetaan sisään noin kuukauden välein. Ilmoittautua voit milloin vaan, kuitenkin ilmoittautumisajan puitteissa.

Opintojaksojen tarkemmat kuvaukset löytyvät kunkin opintokokonaisuuden alta. Ilmoittautuminen opintojaksoille tapahtuu myös samasta kohdasta. Muutokset ovat mahdollisia.

Opintomoduulit

Minustako koodari -moduuli

Tämä opintokokonaisuus tarjoaa perusteet ohjelmointiin. Tutustuttuasi ohjelmoinnin perusteisiin ja yhteen tai useampaan ohjelmointikieleen voit jatkaa opiskelua ja valita itsellesi opintojaksoja, jotka tähtäävät ammattimaiseen koodaustyöhön.

Tämän opintokokonaisuuden alle on kerätty ohjelmoinnin perusteista aina edistyneemmälle tasolle sopivia opintoja. Suorittamalla ne kaikki, saat laajemman tietotaidon kyseisestä opintokokonaisuudesta. Suosittelemme suorittamaan opinnot järjestyksessä.

Tutustu tarjontaan

Minustako pelintekijä -moduuli

Suomi on yksi johtavia maita peliteollisuudessa. Pelejä ei tehdä pelkästään ajanvietteeksi, vaan monet alat hyödyntävät pelejä omassa toiminnassaan. Tämän opintokokonaisuuden kautta pääset tutustumaan pelisuunnitteluun ja opettelemaan eri tekniikoita. Peliopinnot tarjoavat haasteita yhtä lailla harrastajille kuin ammattimaiseen pelintekoon tähtääville.

Tämän opintokokonaisuuden alle on kerätty peliohjelmoinnin perusteista aina edistyneemmälle tasolle sopivia opintoja. Suorittamalla ne kaikki, saat laajemman tietotaidon kyseisestä opintokokonaisuudesta. Suosittelemme suorittamaan opinnot järjestyksessä. Mikäli et ole ohjelmointia tehnyt aiemmin, suosittelemme aloittamaan moduulista: Minustako koodari.

Tutustu tarjontaan

Moderni web- ja mobiilikehitys -moduuli

Tämän opintokokonaisuuden avulla pääset tutustumaan Web- ja mobiilikehityksen teknologioihin. Näiden osaaminen tarjoaa paljon työpaikkoja web- ja mobiilikehityksen alalla aina erilaisten sisällönhallintajärjestelmien rakentamisesta kokonaisiin testaus- ja kehittämisympäristöihin asti. Tarjonnastamme löydät myös kuvankäsittelyyn ja graafiseen suunnitteluun liittyviä opintojaksoja.

Tämän opintokokonaisuuden alle on kerätty web- ja mobiilikehityksen perusteista aina edistyneemmälle tasolle sopivia opintoja. Suorittamalla ne kaikki, saat laajemman tietotaidon kyseisestä opintokokonaisuudesta. Suosittelemme suorittamaan opinnot järjestyksessä. Yhdistä tämän moduulin tarjontaan esimerkiksi digitaalisen liiketoiminnan opintoja, niin saat kattavamman tietotaidon digitaalisten palveluiden kehittämiseen.

Tutustu tarjontaan

Toimi tehokkaasti verkossa -moduuli

Verkko on luonteva kanava asiakas- ja jäsenvuorovaikutukseen kaikenkokoisten yritysten, järjestöjen ja seurojen toiminnassa. Sen varaan rakentuvat monet palvelut ja ratkaisut, joiden pystyttäminen asiakkaiden ja jäsenten tarpeisiin onnistuu vähäiselläkin kokemuksella. Huolella laaditut ammattimaiset verkkokanavat (sivustot ja kauppapaikat) vaativat kuitenkin jo syvempää osaamista palveluiden tuomisesta verkkoon ja koodaamisesta. Tämän teeman opintojaksoilla pääset pintaa syvemmälle verkkosivujen ja -kauppojen toiminnallisuudessa.

Tämän opintokokonaisuuden alle on kerätty digitaalisen liiketoiminnan perusteista aina edistyneemmälle tasolle sopivia opintoja. Suorittamalla ne kaikki, saat laajemman tietotaidon kyseisestä opintokokonaisuudesta. Suosittelemme suorittamaan opinnot järjestyksessä. Tämä opintokokonaisuus sopii erinomaisesti vaikka Modernin web- ja mobiilikehityksen jatkoksi tai tästä opintokokonaisuudesta voit aloittaa AMKoodari-opintosi. Tämä sopii jokaiseen kohtaan opintojasi.

Tutustu tarjontaan

Menestyvä liiketoiminta tukeutuu tiedonanalysointiin ja tekoälyyn -moduuli

Yritykset keräävät valtavasti tietoa asiakkaitaan, tuotteistaan ja ympäröivästä maailmasta, mutta usein tuota tietoa ei osata optimaalisesti hyödyntää yrityksen liiketoiminnassa. Tässä moduulissa tutustutaan käsitteisiin data-analytiikka, tekoäly, koneoppiminen, tietokannat, pilvipalvelut sekä siihen, miten nämä tulisi integroida osaksi yrityksen jokapäiväistä toimintaa. Digitalisointi ja tietotekniikan kehitys yleensä pitävät huolen siitä, että tällä alalla on jatkuvasti tarvetta uusille työntekijöille.

Yhdistä tämän moduulin tarjontaan esimerkiksi ohjelmoinnin opintoja, niin saat kattavamman tietotaidon.

Tutustu tarjontaan

Vuoden 2021 opintotarjonta

Opintojakson nimi Laajuus Muoto Taso Opintokokonaisuus Ajankohta Kuvaus
Lean-ajattelu 5 op verkko perus Menestyvä liiketoiminta tukeutuu tiedon analysointiin ja tekoälyyn 5.1. – 28.2.2021 Osaat käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä, hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia sekä käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita.
Johdatus ohjelmointiin 5 op verkko perus Minustako koodari 11.1. – 30.4.2021 Mikä on algoritmi? Miten se esitetään? Miten toteuttaa yksinkertaisia ohjelmoituja ohjelmia? Mitä on ohjelmointi?
Mitä ovat erilaiset ohjelmointikielet?
Python programming and data processing 5 ECTS online basics Minustako koodari 11.1. – 30.4.2021 The student is able to write short programs using the Python programming language. Writing code in Python and using a code editor. Algorithmic thinking, data representation and storage. Basic concepts of data processing.
Hakukonemarkkinoinnin (SEM) perusteet 5 op verkko perus Toimi tehokkaasti verkossa 12.1. – 11.4.2021 Opintojakson aikana tarkastellaan hakukonemarkkinointia (SEM) laajempana kokonaisuutena SEM = SEA + SEO. Mitä tarkoittaa hakusanamainonta ja hakukoneoptimointi?
Asiakasymmärrys ja asiakaskokemus digiympäristössä 5 op verkko perus Toimi tehokkaasti verkossa 20.1. – 11.4.2021 Mitä asiakasprosessi tarkoittaa ja mikä on sen merkitys liiketoiminnassa? Millaisia kuluttajat, yritykset ja organisaatiot ovat asiakkaina?  Miten asiakassuhteita rakennetaan, ylläpidetään ja kehitetään?
Markkinointijuridiikka 5 op verkko perus Toimi tehokkaasti verkossa 20.1. – 11.4.2021 Mitkä ovat kuluttaja- ja B2B-markkinoinnin keskeiset säännöt? Millaisia toimialakohtaisia markkinoinnin säännöksiä on? Miten suojataan brändejä, tuotteita ja palveluja?
Johdatus peliohjelmointiin 3 op verkko perus Minustako pelintekijä 26.1. – 30.11.2021, nonstop Opintojakson tavoitteena on tutustua peliohjelmoinnin ja Unity-pelimoottorin perusideaan sekä toteuttaa Unity-pelimoottorin avulla yksinkertaisia 2D- ja 3D-peliympäristöjä.
Peliohjelmointi 4 op verkko edistynyt Minustako pelintekijä 9.2.-30.11.2021, nonstop Opintojakson tavoitteena on tutustua peliohjelmointiin ja Unity-pelimoottoriin hieman laajemmin sekä toteuttaa Unity-pelimoottorin avulla 2D- ja 3D-pelejä ja erilaisten kohteiden pelillistämisiä.
Data-analytiikan perusteet 5 op verkko perus Menestyvä liiketoiminta tukeutuu tiedon analysointiin ja tekoälyyn 1.2. – 30.4.2021 Miten dataa käsitellään ja analysoidaan Excelillä? Miten dataa voidaan tulkita? Mikä datan ja big datan arvo voi olla?
PHP-ohjelmointi 5 op verkko edistynyt Minustako koodari 1.2. – 31.10.2021, nonstop Opintojaksolla opiskelet aluksi ohjelmoinnin perusrakenteita PHP–ohjelmointikielellä. Opit myös kuinka tietokanta otetaan mukaan ohjelmaan. Lisäksi opiskelet sessionhallintaa PHP-sovelluksessa.
Basics of image editing 3 ECTS online basics Minustako koodari 1.2. – 30.4.2021 & 14.9.-30.11.2021 Basic theory of image editing and bitmap graphics. Use of image editing software. Creating products for digital or print distribution.
Basics of HTML and CSS 5 ECTS online basics Minustako koodari 1.2. – 30.4.2021 & 1.9.-30.11.2021 How to structure a document with html
How browsers interpret HTML documents
How to style a webpage using CSS
How to format content on a website
Tietokannat 5 op verkko perus Minustako koodari 1.2. – 30.4.2021 Tutustut relaatiotietokannan perusteisiin. Osaat luoda relaatiotietokannan ja lisätä tietokantaasi tauluja. Ymmärrät mallintamisen tärkeyden ja osaat mallintaa tietokannan käyttäen ER-mallinnusta UML notaatiota käyttäen. Ymmärrät normalisoinnin vaikutukset ja osaat normalisoida tietokannan 3 NF tasoon asti.
Ohjelmoinnin perusteet 5 op verkko perus Minustako koodari 1.2. – 30.11.2021, nonstop Opintojaksolla opiskelet millaisia ovat ohjelman perusrakenteet ja kuinka niitä käytetään sekä mitä ovat perustietorakenteet ja mihin tarkoitukseen niitä tarvitaan. Ohjelmointikielenä JavaScript.
Digitaalinen liiketoiminta ja ketterä kehitys 5 op verkko edistynyt Menestyvä liiketoiminta tukeutuu tiedon analysointiin ja tekoälyyn 9.3. – 16.5.2021 Osaat tunnistaa ja kuvata digitaalisen liiketoiminnan kannalta merkittävät tekijät, megatrendit ja toimintaympäristön muutokset. Osaat kuvata ja analysoida digiympäristön tarjoamia mahdollisuuksia liiketoiminnalle sekä soveltaa ketterän kehityksen menetelmiä.
e-Markkinointi 5 op verkko perus Toimi tehokkaasti verkossa 9.3. – 16.5.2021 & 25.8.-31.10.2021 Osaat kuvata miten e-markkinoinnin keinoin voidaan tukea asiakkaiden osto- ja päätöksentekoprosessia. Osaat arvioida ja kehittää yrityksen e-markkinointiin liittyvien ratkaisujen toimivuutta ja käyttäjälähtöisyyttä.
Linux-käyttöjärjestelmän hallinta 5 op verkko perus Minustako koodari 8.3. – 31.5.2021 Ensimmäisen osan loputtua hallitset Linux-asennuksen, verkkoyhteyksien määritykset, fyysisten levyjen määritykset ja ylläpidon perusteet. Toisen osan loputtua osaat levyosioiden hallinnan, loogiset osioiden hallinnan, käyttöoikeuksien määritykset ja pakettien hallinnan.
Strateginen johtaminen digiympäristössä 5 op verkko edistynyt Menestyvä liiketoiminta tukeutuu tiedon analysointiin ja tekoälyyn 9.3. – 16.5.2021 Osaat suunnitella, käyttää ja arvioida strategiseen johtamiseen liittyviä keskeisiä toimia yrityksessä/organisaatiossa. Osaat prosessikuvausten tekniikoita ja käyttää niiden tehokkuuden mittaamiseen liittyviä malleja. Osaat käyttää laatutyökaluja organisaation kehittämisessä.
Tietoturvallisuus 5 op verkko perus Toimi tehokkaasti verkossa 1.6. – 30.9.2021 Perehdyt opintojakson aikana muun muassa tietoturvallisuuden peruskäsitteisiin, tietoturvariskeihin, tietoturvaan liittyviin lakeihin sekä tietoturva standardeihin ja sertifikaatteihin.
Data-analytiikan ohjelmointi 5 op verkko edistynyt Menestyvä liiketoiminta tukeutuu tiedon analysointiin ja tekoälyyn 1.9.-30.11.2021 Kurssin päätavoitteena on oppia tekemään decision tree -koneoppimismalleja Python-ohjelmointikieltä hyödyntäen. Samalla opetellaan Python-ohjelmoinnin perusteita datan käsittelyyn ja visualisointiin liittyen.
Videokuvaus ja editointi 3 op verkko perus Moderni web- ja mobiilikehitys 30.9.-17.12.2021 Osaat suunnitella ja toteuttaa sisällöllisesti ja teknisesti hyvälaatuisen äänitarinan ja lyhytvideon. Hallitset editointiohjelmien peruskäytön ja yleisimmät editointitekniikat. Osaat tallentaa ja julkaista hyvälaatuisen videotiedoston.

Minustako koodari?

Basics of HTML and CSS 5 ECTS

You are able to structure and style a website using HTML and CSS. You know how to build, modify and layout content elements on a website.

PHP-ohjelmointi, 5 op

Tavoitteena on perehtyä PHP-kielen perusrakenteisiin ja soveltaa niitä verkkosovelluksen palvelinpään toteutuksessa. Opintojaksolla opiskelet muun muassa ohjelmoinnin perusrakenteita PHP–ohjelmointikielellä, kuinka tietokantaa käsitellään ohjelmassa sekä sessionhallintaa.

Moderni web- ja mobiilikehitys

Videokuvaus ja editointi 3 op

Opintojaksolla opiskelet esimerkiksi kuvaamaan ja äänittämään hyvälaatuista videokuvaa mobiililaitteella, sekä editoimaan videota ja ääntä editointiohjelmassa. Kehität myös omaa esiintymistäsi kameran edessä.

Lue lisää ja ilmoittaudu täältä!

Minustako pelintekijä?

Johdatus peliohjelmointiin 3 op

Opintojakson tavoitteena on tutustua peliohjelmoinnin ja Unity-pelimoottorin perusideaan sekä toteuttaa Unity-pelimoottorin avulla yksinkertaisia 2D- ja 3D-peliympäristöjä.

Peliohjelmointi 4 op

Opintojakson tavoitteena on perehtyä Unity-pelimoottoriin ja toteuttaa sen avulla pienimuotoisia 2D- ja 3D-pelejä. Lisäksi opintojaksolla tutustutaan erilaisten kohteiden pelillistämiseen Unity-pelimoottorin avulla.

Toimi tehokkaasti verkossa

e-Markkinointi 5 op

Osaat kuvata miten e-markkinoinnin keinoin voidaan tukea asiakkaiden osto- ja päätöksentekoprosessia. Osaat arvioida ja kehittää yrityksen e-markkinointiin liittyvien ratkaisujen toimivuutta ja käyttäjälähtöisyyttä. 

Menestyvä liiketoiminta tukeutuu tiedon analysointiin ja tekoälyyn

Data-analytiikan ohjelmointi 5 op

Tavoitteena on oppia tekemään decision tree -koneoppimismalleja Python-ohjelmointikieltä hyödyntäen.

Osaamismerkki

Jokaisella opiskelijalla, joka on suorittanut vähintään 30 opintopistettä AMKoodari-opintoja, on mahdollisuus hankkia itselleen osaamismerkki tietotaidoistaan.
 

Lisätietoa osaamismerkistä löydät tästä AMKoodari-sivulta. Jos olet jo suorittanut vähintään 30 opintopistettä, hae AMKoodari-osaamismerkki e-lomakkeella!

Usein kysytyt kysymykset

ILMOITTAUTUMINEN

Milloin opinnot on mahdollista aloittaa?

Opinnot on mahdollista aloittaa opintotarjonnassa ilmoitettuna päivämääränä. Non stop –toteutuksissa aloitus on mahdollinen sisäänoton jälkeen, joka tapahtuu noin kuukauden välein. Opintojakson kutsukirjeessä kerrotaan, jos sille on määritelty kirjautumisaika. On myös mahdollista, että opintojakso on jo auki aloittaessasi.

En ole saanut kutsukirjettä opintojakson aloitusta varten. Miten toimin?

Kutsukirjeet opintojaksoille lähetetään viikkoa ennen opintojakson aloitusta. Tarkista ensin, onko kirje ohjautunut roskaposti-kansioon. Jos tämäkään ei ratkaise tilannetta, olethan yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen avoinamk@xamk.fi.

PERUUTUS

Huomasin, ettei tämän hetkinen tilanne salli opintojakson suorittamista. Miten voin peruuttaa ilmoittautumiseni?

Jos opintojakson suorittaminen tällä hetkellä ei ole mahdollista, ole mahdollisimman pian yhteydessä avoimen AMK:n toimistoon ja laita sähköpostia osoitteeseen avoinamk@xamk.fi tai janika.korento@xamk.fi.

KIRJAUTUMINEN

Miten saan käyttäjätunnukset itselleni ja kauan ne ovat voimassa?

Käyttäjätunnusten haku onnistuu verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla. Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, ole yhteydessä avoinamk@xamk.fi. Tunnukset ovat voimassa niin kauan, kun opiskelet avoimessa AMK:ssa. Jos keskeytät tai lopetat opintosi, myös tunnukset lakkaavat.

Mihin kaikkialle tunnuksilla pääsee?

Käyttäjätunnuksilla on mahdollista käyttää Lux-intranettiä, opiskelijasähköpostia, Learn-oppimisympäristöä, Peppi-opiskelijarekisteriä sekä tarvittaessa tietokoneita Xamkin kampuksilla.


Lisätietoa ilmoittautumisesta:

Janika Korento
koulutusassistentti, 050 340 7160

etunimi.sukunimi@xamk.fi

JÄRJESTELMÄT

Lux Intranet

Täältä löytyvät muun muassa linkitykset verkkopalveluihin, raportointiohjeet tehtäviä varten sekä tiedotetaan opiskelijoille ajankohtaisista asioista. Luxiin kirjaudutaan Xamkin käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Intranetistä löydät helposti ohjeistukset eri palveluiden käyttämiseen.

Sähköposti

Opintojaksolla käytävä viestintä tapahtuu useimmiten sähköpostitse. Huolehdithan siis, jos haluat uudelleenohjata viestisi opiskelijasähköpostista omaan sähköpostiisi. Luxista sähköposti löytyy kohdan Palvelut – Tietojärjestelmät ja ohjelmistot alta. Outlook-sähköpostin kautta pääset käyttämään esimerkiksi Wordin ja Excelin perusversioita.

Learn-oppimisympäristö

Oppimisympäristöön kirjaudutaan opiskelijasähköpostilla ja salasanalla. Opintojakson löydät oppimisympäristöstä helpoiten hakutoiminnolla. Opintojaksolle liitytään opintojaksoavaimella, jonka saat kutsukirjeessä noin viikkoa ennen opintojakson alkamista. Täältä löytyvät opintojaksolla tarvittavat materiaalit, ohjeet tehtävien tekoon sekä palautuskansiot tehtäville. Muistathan kirjautua opintojaksolle viikon kuluessa sen alkamisesta.

Peppi-opintorekisteri

Opintorekisterissä voit tarkastella omia tietojasi ja arvosanat lisätään Peppiin kuukauden sisällä opintojaksojen päättymisestä. Tehtäviä varten vaadittava opiskelijanumero löytyy myös täältä kohdasta Opiskeluoikeuden tiedot, ja se on nimesi perässä oleva 7-numeroinen luku. Opintorekisterin kautta on mahdollista tilata opintosuoritusote, josta käy ilmi suorittamasi opinnot.

Tarkemmat ohjeet järjestelmien käyttöön ja lisätietoa löydät klikkaamalla tästä Tietoa opiskelusta avoimessa AMK:ssa. Voit perehtyä myös Xamkin laitesuosituksiin tästä Xamk laitesuositukset.

OPISKELU

Minkälaista hyötyä voin saada suorittaessani AMKoodari-opintoja?

Nämä opinnot tarjoavat laadukasta korkeakoulutasoista opetusta, ja omaa osaamista voi kehittää kiinnostuksen mukaan. Opinnot myös mahdollistavat maksuttomasti tutustumisen koodausalaan sekä ne ovat hyväksiluettavissa jatko-opiskeluissa. Jokaisella opiskelijalla, joka suorittaa 30 opintopistettä opintoja AMKoodareiden kautta, on mahdollisuus hankkia itselleen osaamismerkki. Tätä merkkiä voi hyödyntää esimerkiksi ansioluettelossa työnhakua varten, ja koodariosaaminen on varmasti hyvä valttikortti tulevaisuutta ajatellen.

Millaisia edellytyksiä vaatii AMKoodari-opinnoissa suoriutuminen?

Opintotarjontaa löytyy niin aloitteleville kuin edistyneemmille opiskelijoille. Opintotarjonnassa on näkyvillä merkintä perus / edistynyt opintojakson tasosta riippuen. Ilmoittautuessasi näet, onko opintojaksolle edeltävyysehtoja kuten vaadittuja aiempia opintoja aiheeseen liittyen. Tarvittaessa voit varmistaa mahdollisuutesi osallistua opintojaksolle laittamalla sähköpostia osoitteeseen avoinamk@xamk.fi.

Onko opintojaksojen suorittamisjärjestyksellä merkitystä ja onko niistä valmiita paketteja?

Suosittelemme, että opintojaksot suoritetaan järjestyksessä: 1. Basics of HTML & CSS 2. Ohjelmoinnin perusteet 3. PHP-ohjelmointi / Peliohjelmointi. Mikäli sinulta löytyy jo vastaava osaaminen, voit aloittaa myös edistyneemmistä opintojaksoista.

Olemme kasanneet valmiita opintokokonaisuuksia ja moduuleja, joiden opintojaksot tukevat toisiaan. Voit koota haluamasi opintopaketin kiinnostuksen kohteidesi mukaan myös itse tai pyytää apua koulutussuunnittelijoiltamme valmiin kokonaisuuden räätälöimiseksi. Huomaathan, että vielä tällä hetkellä jokaiselle opintojaksolle täytyy ilmoittautua erikseen.

Jos opintojakson suorittamisessa tai tehtävien teossa on epäselvyyksiä, kehen olen yhteydessä?

Learn-oppimisympäristöstä löytyvät opintojaksosta vastaavan opettajan yhteystiedot. Learn-oppimisympäristössä on mahdollista lähettää suoraan viestiä opettajalle tai käydä keskustelua keskustelualueella (kaikissa opintojaksoissa ei mahdollinen), jolloin opettaja voi vastata kysymykseesi suoraan Learnissa. Mikäli kysymys esitetään keskustelualueella, vastaus kysymykseen näkyy myös kanssaopiskelijoille. Yksityisviestit eivät näy muille opiskelijoille. Tarpeen vaatiessa mieltä askarruttavissa asioissa voi laittaa sähköpostia suoraan vastuuopettajalle.

Koulutusta tarjoavat Haaga-Helia, Hamk, Laurea, Xamk ja Metropolia.

Koulutuksen rahoittaa:

Opetus- ja kulttuuriministeriö

AMKoodari -hankerekisterin tietosuojaseloste