KESÄVERSTAAN YRITYSPROJEKTTIEN HARJOITTELU

XAMK Yritysverstas-projektin kesäverstas

Kesäverstaan haku oli auki 18.05.2020 asti, mutta paikat täytetettiin heti sopivan tiimin löydyttyä. Kesäverstaan projektit alkoivat sopimuksen mukaan ja kestivät pääsääntöisesti 3 kuukautta, esim. toukokuun puolestavälistä elokuun puoleenväliin. Osan projekteista pystyi myös sovittaessa toteuttaa täysin etänä.

Projektit suoritettiin harjoitteluna, josta sai opintopisteitä. Opintopisteiden määrä määräytyi tehdyn työtuntien ja työmäärän mukaisesti.

HAKU KESÄVERSTAS-HARJOITTELUUN ON SULJETTU! KIITOS KAIKILLE MIELENKIINTONSA OSOITTANEILLE!

Ole yhteydessä jos haluat kysyä lisää tai tietää enemmän:

Projektipäällikkö Erna Gronow

erna.gronow@xamk.fi

040 688 6919

Stockfors eläväksi visuaalisesti ja pelillisesti

Stockforsin historia eläväksi! Stockforsin kaunis alue Pyhtäällä joen varressa on elävä osa Kymenlaakson teollisuushistoriaa. Stockforsin aktiivit – Pyhtään kunta, Pyroll Oy ja Stockforsin patruunantalo – toivottivat opiskelijat tervetulleeksi mukaan projektiin, jossa rakensimme URL linkin takaa avautuvan visuaalisen maailman. Valittu opiskelijatiimi pystyi melko vapaasti toteuttaa omaa visiotaan visuaalisuuden ja pelillistämisen suhteen. Vanhaa kuvamateriaalia ja historiallista tietoa oli paljon saatavilla tekijätiimille inspiraation ja tekemisen lähteeksi. Tiimissä oli 3-4 opiskelijaa.

Tutustu Pyhtääseen tästä

Colombier laatujärjestelmien kehittäminen ja jalkauttaminen

Colombier on pakkausalan yritys ja innovatiivisesti kehittämässä muovittomia pakkausratkaisuja. Yritys toivoi opiskelijatiimiä kehittämään ja jalkauttamaan heidän IS022000 laatustandardeihin liittyviä prosesseja. Colombierin puolelta opiskelijatiimiä luotsasi energinen, positiivinen ihminen joka oli aikaisemminkin ollut mukana opiskelijaprojekteissa. Tämän projektin myötä opit käytännönläheisesti joka päivä jotain uutta organisaation laatu-, tuotanto-, ja turvallisuustoiminnoista – tietoja ja taitoja joista on hyötyä tulevaisuudessakin urallasi. Yritys on Pyhtäällä ja autoimme löytämään ratkaisuja Pyhtää-Kotka välin liikkumisiin. Suuren osan kartoitus- ja suunnittelutyöstä pystyi myös tekemään etänä.

Tutustu Colombieriin tästä

Lämpö- ja sähköliittymien kokojen tarkistus JuKin Kotkan kiinteistöissä

Kotkan Julkisten Kiinteistöjen JuKin tiloissa toimii mm. monia eri yrittäjiä. Sekä yrittäjät että JuKi halusivat tarkempaa tietoa JuKin omistamien kiinteistöjen lämpö- ja sähköliittymien koosta. Harjoittelussa opiskelijat suoritivat eri kiinteistökohteissa kaukolämmön laskutustehon tarkistamista ja sähköliittymän koon tarkistamista. Projekti tehtiin yhteistyönä XAMK Yritysverstaan ja XAMK Energiatekniikan TKI-tiimin kanssa. Opiskelijoiden projektitiimiin haettiin 2-3 opiskelijaa.

Tutustu JuKiin tästä

Kotka Mills kuitutuotteiden kierrätysjärjestelmien kansainvälinen kartoitus

Kotka Mills etsi 3-4 opiskelijan tiimiä kartoittamaan kuitutuotteiden kierrätysjärjestelmiä eri maissa. Tiimin jäsenet jakautuvat niin, että jokainen tiimin jäsen kartoittaa tiettyjen maiden kierrätysjärjestelmiä Kotka Millsin asettamien tarpeiden mukaisesti. Tehtävä suoritetettiin mielellään englanniksi. Harjoittelu oli mahdollista suorittaa kokonaan etänä, Kotka Mills tuki tiimiä projektin aikana säännöllisesti pidettävien etäpalaverien avulla.

Tutustu Kotka Millsiin tästä

Merikeskus Vellamon jäähdytyslaitteiston tarkastaminen ja kehitys

Tule mukaan Merikeskus Vellamon jäähdytyslaitteiston taloudellisuuden tarkasteluun yhdessä Kotkan Julkiset Kiinteistöt Oy JuKin kanssa. Miten Vellamon suuria tiloja voisi kustannus- ja ympäristötehokkaammin viilentää? XAMK mittalaiteita hyödyntäen projekti toteutetettiin yhteistyössä XAMK Yritysvestaan ja XAMK Energiatekniikan TKI:n kanssa. Haettiin 1-2 opiskelijaa harjoitteluun.

Tutustu Vellamoon tästä

XAMK: Verkkotapahtumien ja projektien suunnittelu ja toteutus

Koronatilanteen vuoksi opiskelijoiden ja yritysten väliset yhteistyöprojektit ja tapahtumat ovat nyt verkossa. Tule auttamaan meitä verkkotapahtumien ja projektien suunnittelussa ja toteutuksessa, esim. verkossa toteutettavat hackathonit, yritysyhteistyön projektit, työpajat. Oletko hyvä saattaamaan projektit ajoissa maaliin? Pystyisitkö käyttämään pelotta verkkotyöskentelyn työkaluja kuten Slack, verkkostriimauksen järjestelmiä ja verkkomarkkinointia? Ilmoittaudu rohkeasti mukaan ja kerro projektinhallinta- ja/tai verkkotaidoistasi, tarvitsemme apua pian!

Sähköpostitse kysy lisää tästä

VAKA: brändin ja yrityksen kehitysprojekti

Spilhus Finland Oy:n tiimi on jo aikaisemmin luonut yhden menestyneen tekstiilisuunnitteluun ja -tuotantoon pohjautuneen verkkobisneksen. Nyt he ovat rakentamassa VAKA-brändikonseptin ympärille uutta liiketoimintaa. Vaka suunnittelee, tuottaa ja myy leluja, sisustustuotteita ja tekstiilejä lasten huoneisiin. Vakan lähtökohtana on rakentaa lapsille ympäristö jossa luonnonmukaiset materiaalit, eettinen tuotanto ja sukupuolten tasa-arvo on huomioitu. Spilhus Finland Oy etsi 2-3 harjoittelijaa auttamaan liiketoiminnan kehityksessä ja brändin rakentamisessa, niin Suomessa kuin muissa EU-maissa. Tehtäviin kuului avustaa mm. uusien markkinoiden ja asiakkuuksien kartoituksessa ja luomisessa sekä uusien verkkosivujen ja tuoteportfolion suunnittelussa ja sisällöntuotannossa.

Tutustu aikaisempaan tuotantoon tästä