Xamk Digital Demo Showroom – oppilaitosten päivä

Tervetuloa 2. asteen oppilaitokset tutustumaan Xamk Digital Demo Showroom-tapahtumaan!

Xamk Digitaalisen talouden Kotkan TKI-tiimi on kutsunut 2. asteen oppilaitosten edustajia oppilaineen tutustumaan digitaalisiin projekteihin.  Tule testaamaan ja tutustumaan  simulaattoreihin, virtuaalikokonaisuuksiin, peleihin ja muihin digitaalisiin kokonaisuuksiin. Juttele ja kuule lisää kokonaisuuksien kehittäjiltä. Esillä on TKI-henkilökunnan, opiskelijoiden ja paikallisten yrittäjien projekteja ja prototyyppejä. Tapahtumapaikka on Kotkan keskustassa, Xamk RISICO Xlab innovaatiotilat, Kirkkokatu 20, Kotka.

Huom, tilaisuuteen ei mahdu kuin yksi oppilasluokka kerrallaan, 45 minuutin vuoro on varattava etukäteen 22.4. mennessä:  ILMOITTAUDU TÄSTÄ

SEURAAVAT DIGITAALISET PROJEKTIT MUKANA DEMOINEEN

Virtuaalinen kantasatama

Virtuaalisen Kantasataman tavoitteena on Kotkan Kantasatamaan rakentuvan Xamkin kampuksen ja Satama Areena tapahtumakeskuksen virtuaalimallien kehitys. Demo esittelee kyseiset mallit, sekä virtuaalisen alustan, joka sallii pelaajan kävellä mallien sisällä ja tutkia niitä interaktiivisesti. 

Robotiikan virtuaalilaboratorio

Robotiikan virtuaalilaboratorio-hankkeessa valmisteltiin syksyllä alkanutta uutta “Robotiikka ja tekoäly” insinööritutkintoa. Lisäksi luodaan itse virtuaalilaboratorio, joka tulee olemaan kiinteä osa opetusta ja joka toimii alustana erityisesti yritysyhteistyöprojekteihin sekä erilaisiin kehittämisprojekteihin yhteistyöverkostojen ja yritysten kanssa. 

Xamk Game Studios

Game Studioiden tavoitteena on kehittää Kymenlaaksoon ja Etelä-Savoon pelialan innovatiivinen keskittymä, joka kytkee yhteen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ja sidosryhmien pelialan osaamisen Kotkasta, Kouvolasta ja Mikkelistä. Kolmelle kampukselle muodostuvien Xamk Game Studios tilojen kautta tavoitteena on kehittää pelialan kansallista– ja kansainvälistä osaamista törmäyttämällä pelialan opiskelijoita alueiden yrittäjien ja muiden yhteiskunnan palvelualan organisaatioiden kanssa. 

Virtuaalinen satamalogistiikan turvapuisto

Xamkissa kehitetään yhteistyössä satamasidonnaisten yritysten kanssa virtuaalista satamatoimintojen turvallisuustoimenpiteiden harjoitusympäristöä. Demo esittelee konttilukin ja satamanosturin harjoitusskenaariot. Virtuaalista harjoitusympäristöä kehitetään osana Kotkaan rakentuvaa Kaakkois-Suomen turvapuistoa.  

Ensihoitotyötä lisätyssä todellisuudessa – AMBSIMU AR

AMBSIMU AR-hankkeen tavoitteena on laajennetun todellisuuden (XR) teknologian tuominen osaksi Xamkin ambulanssisimulaattoria. Demossa esitellään XR-teknologiaa ja miten sitä voidaan hyödyntää simulaatio-olosuhteissa. 

RISICO Business Booster

RISICO-hankkeen tavoitteena on Kymenlaakson PK-yritysten tuote- ja palvelukehityksen edistäminen, johon kuului myös Business Booster yrityskiihdyttämötoiminta.

Baltic Explorers

Pelien vienti uusille markkinoille on haastavaa ja tarvitsee usein uutta osaamista, kontakteja sekä sopivan alustan, mikä mahdollistaa myynnin ja uusien sopimusten tekemisen. Baltic Explorers tukee osallistuvien maiden – Suomen, Ruotsin, Viron ja Latvian – peliyritysten tuotteiden lokalisointia, kansainvälistymistä, liiketoiminnan kehittämistä ja myyntimatkoja uusille markkinoille Aasiaan ja Pohjois-Amerikkaan.

 

Lisätietoja tilaisuudesta:
Erna Gronow
Xamk RISICO projektipäällikkö
erna.gronow@xamk.fi
0406886919