Hyvän mielen taidepaja

HUOM! TAPAHTUMA SIIRTYY!

 

HYVÄN MIELEN TAIDEPAJA
Väritä valoilla oma hyvän olon huoneesi ja tee fiiliksestäsi kuva 

14–18 –vuotiaille Pyhtään Kulttuuritalolla 

Kokemusten talo –hanke ja Pyhtään Kulttuuritalo kutsuvat pyhtääläiset ja sen lähialueiden nuoret hyvän mielen taidetyöpajaan. Työskentelemme kolmena iltana Pyhtään Kulttuuritalolla Siltakylässä.  

Taidetyöpajassa opit, miten valoja, värejä ja kuvaa yhdistelemällä voit luoda lyhyitä videoita ja kuvia. Saat välineitä ja ohjausta jatkaa työskentelyä itsenäisesti ja halutessasi voit julkaista valmiita teoksiasi omissa some-kanavissasi. 

Työpajassa tutustumme valojen ja värien mahdollisuuksiin tunnelman luomisessa ja kokeilemme tilojen valaisua eri tavoin. Valojen ja värien avulla voidaan ilmentää ja pohtia omaa hyvän olon tilaa. Työpajassa tunnustellaan omia fiiliksiä ja rakennetaan siitä kuva joko kollaasitekniikalla tai piirtäen. Kuva voi olla esittävä, abstrakti tai se voi ilmentää esimerkiksi omaa voimaeläintä. Lopuksi yhdistämme tekemämme kuvan värivaloilla valaistuun huoneeseen lisättynä todellisuutena. Kokonaisuuden kuvaamme tai videoimme kännykällä.  

Taidetyöpajan ohjelma:
 Työskentelemme kuvan kanssa kollaasitekniikalla
 Puhumme valoista ja väreistä, teemme niihin liittyvää kokeilua ja katsomme esimerkkejä
Puhumme lisätystä todellisuudesta taiteena. Kuvaamme tai videoimme projektimme kännykällä ja esittelemme ne muulle ryhmälle 

 

Työpaja on maksuton. Työpajassa tarvittavat materiaalit kuvauskäyttöön lainattavia puhelimia löytyy paikan päältä. Tarjoamme välipalan jokaisena työpajapäivänä. 

Ohjaajina toimivat: kuvataiteilija Carine Fabritius, mediataiteilija Tatu Heinämäki ja yhteisöpedagogiopiskelija Kaisa Rokka Xamkilta. 

Carine Fabritius on Helsingissä asuva kuvataiteilija. Hän työskentelee eri tekniikoita käyttäen mm. valokuvauksen, liikkuvan kuvan ja uusien teknologioiden välillä. Fabritius on valmistunut Kuvataideakatemiasta 2017. 

Tatu Heinämäki on mediataiteilija ja pelisuunnittelija. Tatun teokset ovat pelimoottorien sisälle rakennettuja vuorovaikutteisia kokonaisuuksia – siis pelejä! Tatu opiskelee Aalto-yliopistossa valokuvataidetta ja pelisuunnittelua. 

Kaisa Rokka opiskelee yhteisöpedagogiksi, eli nuorisokasvatuksen ammattilaiseksi. Aiemmin hän on työskennellyt sisustusneuvojana ja ollut mukana monissa rakentamisen ja remontoinnin projekteissa. 

Järjestäjinä: Pyhtään Kulttuuritalo ja Xamkin Kokemusten talo –hanke.
Hanke rahoitetaan osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. 

Lisätietoja: Tiina Savallampi, projektipäällikkö, etunimi.sukunimi@xamk.fi, p. 044 702 8960