Pelit & Elämä: Pelit taidemuotona

Ilmainen yleisöluento kaikille peleistä ja pelitaiteesta kiinnostuneille! Tapahtumassa puhumassa huippunimiä: pelisuunnittelija, pelitutkija ja tietokirjailija Juho Kuorikoski sekä virtuaalitodellisuuskokemuksiin erikoistunut ohjaaja ja kokemussuunnittelija Eero Tiainen. Asiaa ja mielenkiintoisuutta ei siis tältä luennolta puutu! Luentoa voi tulla kuuntelemaan paikan päälle 11.5. Kouvolatalon Honkasaliin klo 17:30 alkaen tai seurata livestriimiä osoitteesta www.capitalgameart.fi. Luento löytyy tapahtuman jälkeen sivuilta myös tekstitettynä tallenteena.

 

Juho Kuorikosken luennolla pohditaan pelejä taidemuotona. Pelit ovat kokonaan oma taidemuotonsa, jolla on selkeästi tunnistettavat piirteensä. Pelit ovat vuorovaikutteisia taideteoksia, jotka luovat merkityksensä yhdessä pelaajan kanssa. Pelit myös lainaavat muista taidemuodoista, kuten kirjallisuudesta, elokuvista, maalaustaiteesta, kuvanveistosta, arkkitehtuurista ja teatterista.

 

Virtuaalitodellisuus-teknologia – kuten taidekin – voidaan nähdä ihmisen tietoisuuden ja todellisuuskäsitysten laajentajana. Millaisia uudenlaisia taidekokemuksia laajennetun todellisuuden mediat luovat? Mikä mahdollistuu pelillisyyden ja upottavuuden kautta – mikä ei aiemmissa taide- ja mediamuodoissa ole ollut mahdollista? VR-ohjaaja Eero Tiaisen luento käsittelee pelitaiteellisten VR-kokemusten olemusta esimerkkien kautta sekä taiteellisen VR-kokemussuunnittelun lähtökohtia.