Riittääkö pelimerkit – taloustaitoja nuorille aikuisille

Taloustaitokiertue jalkautuu Xamkin Kouvolan kampukselle tiistaina 26.11. klo 9.30-11. Osoite on Paraatikenttä 7, 45100 Kouvola, luokka 357.

Aiheet ovat tärkeitä ihan jokaiselle oman talouden hallinnan näkökulmasta ja erityisesti ammatillisesti esimerkiksi taloushallinnon ja juridiikan opiskelijoille.

Kiertueen järjestää Kouvolan Nuorkauppakamari ry yhteistyössä EkspSäätiön ja Xamkin kanssa. Tavoitteena on edistää nuorten aikuisten taloustaitojen kehittymistä, ennaltaehkäistä maksuhäiriömerkintöjen kasvua sekä kannustaa ottamaan vastuu omasta taloudestaan ja miettimään järkevästi, mitä rahalla tekee.

Koulutus tarjoaa esimerkkejä ja kokemuksia oman talouden hallinnasta, hallinnan menettämisestä ja maksuhäiriömerkinnän konkreettisista vaikutuksista päivittäiseen elämään. Osallistujat saavat myös tietoa, miten ongelmatilanteisiin voi saada apua. Kiinnostusta oman talouden hoitamiseen ja erilaisten sovellusten hyödyntämiseen herätellään keskustelun kautta.

Nuorten aikuisten velkaantuminen ja pikavippien käyttö ovat jatkuvasti lisääntyvä ongelma Suomessa. Vuonna 2018 lähes 7 %:lla suomalaisista oli maksuhäiriömerkintä. Häiriömerkinnät painottuvat erityisesti nuoriin ikäluokkiin, joista 20–24-vuotiaista miehistä jopa 10 %:lla on jo maksuhäiriömerkintä ja 25–29-vuotiailla miehillä osuus on jo 15 %.

Tervetuloa tilaisuuteen!

Lisätiedot: lehtori Katriina Vesala, katriina.vesala@ xamk.fi