Vapaita unelmia -valokuvanäyttely

Mikkelin kampuskirjastossa on esillä lastenoikeusjärjestön Plan Internationalin ja palkitun valokuvaaja Meeri Koutaniemen näyttely Vapaita unelmia. 

Kansainvälisesti palkittu Meeri Koutaniemi piti kahdelletoista orjatyöstä vapautuneelle nepalilaistytölle viikon kurssin, jolla nämä oppivat valokuvauksen perusteet ja pohtivat ja kuvasivat kokemuksiaan ja unelmiaan. Kurssin tarkoituksena oli paitsi opettaa valokuvausta myös vahvistaa tyttöjen itseluottamusta ja kannustaa heitä löytämään ilmaisukanavia tunteilleen ja kokemuksilleen. Samalla Koutaniemi ikuisti tytöt ja heidän haaveensa vaikuttaviin valokuviin. Näyttelyn tekstit on kirjoittanut haastatteluiden pohjalta journalisti Iida Riekko.

Näyttelyn kuvaamat 17–21-vuotiaat tytöt kuuluvat etniseen tharu-vähemmistöön. Köyhät tharu-perheet ovat perinteisesti myyneet tyttäriään vauraisiin perheisiin kotiorjiksi, niin kutsutuiksi kamalareiksi. Kun Plan alkoi kampanjoida kamalari-järjestelmää vastaan vuonna 2006, Nepalissa oli yli 12 000 kamalaria. Hallituksen ja järjestöjen työn ansiosta heitä on nykyisin enää joitakin satoja. Plan on vapauttanut yli 4 000 kamalaria. Järjestö valistaa perheitä orjatyön haitoista ja tarjoaa vapautuneille tytöille koulutusta ja tukea.

Vapaita unelmia -valokuvanäyttely Mikkelin kampuskirjastossa 

Vapaita unelmia -näyttely on esillä Mikkelin kampuskirjastossa (Patteristonkatu 2) 31.5. saakka. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Näyttely on avoinna kirjaston asiakaspalveluaikoina ja omatoimiaikana. Kirjaston aukioloajat löytyvät Kaakkurista.
Kirjaston omatoimiaikana pääset kirjastoon kirjastokortilla ja PIN-koodilla.

Lisätietoja Planista: Plan International Suomi