Ammatilliset julkaisut ovat ammattikorkeakoulujen julkaisemisen ydintä, mutta valokeilassa vain harvoin. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa (Xamk) julkaistaan vuosittain kymmeniä julkaisuja, jotka ovat maksutta kaikkien käytettävissä.

Julkaisut tarjoavat ajankohtaista tietoa kaikilta Xamkin aloilta. Tekijät ovat pääosin tutkimus- ja kehitystoiminnan asiantuntijoita sekä opettajia. Viime vuonna julkaisut käsittelivät kaikkea aina mikromuoveista ja vieraslajeista verkkokaupan perustamiseen ja tekoälystä koulunuorisotyöhön. Yritykset ja yhteisöt voivat hyödyntää tietoa esimerkiksi oman toimintansa kehittämiseen ja henkilöstön kouluttamiseen.

Xamkissa palkitaan onnistuneimmat julkaisut

Vuoden julkaisu -äänestys nostaa esiin ammatillisia julkaisuja ja niiden tekijöitä esille nyt viidettä kertaa. Äänestyksessä on ehdolla kuusi julkaisua, jotka on valinnut Xamkin julkaisuryhmä. Yleisö pääsee kannattamaan omaa suosikkiaan antamalla äänensä 10.4. saakka osoitteessa https://julkaisut.xamk.fi/vuoden-julkaisu/ .

Taiteellisia julkaisuja halutaan tänä vuonna nostaa esiin omalla kilpailullaan. Kilpailussa pohditaan erityisesti julkaisujen vaikuttavuutta ammattikorkeakoulun näkökulmasta. Mukana on seitsemän inspiroivaa ehdokasta, jotka edustavat monia eri taidemuotoja, esimerkiksi valokuvanäyttely, video, tekoälyn avulla tehty taide ja 3D-mediainstallaatio sekä interaktiivinen mediainstallaatio. Niistä jokainen voi äänestää suosikkiaan.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa julkaistaan vuosittain useita kymmeniä teoksia viidessä eri julkaisusarjassa: Xamk Tutkii, Xamk Kehittää, Xamk Inspiroi, Xamk Oppimateriaalit ja Xamk Beyond. Uusin sarjoista on Xamk Oppimateriaalit, jossa julkaistaan avointa oppimateriaalia.  Julkaisut ovat nähtävillä verkkosivulla (https://julkaisut.xamk.fi) ja Theseus-verkkokirjastossa.

Lisätietoja:

Xamkin julkaisu- ja kirjastopalvelujen päällikkö Pekka Uotila, 050 312 5087, etunimi.sukunimi@xamk.fi

julkaisuasiantuntija Henni Laitala, 044 702 8542, etunimi.sukunimi@xamk.fi

Vuoden julkaisu 2023 -äänestyksen verkkosivut:

https://julkaisut.xamk.fi/vuoden-julkaisu/