Yläkoulun 9.-luokkalaisten ja 2. asteen opiskelijoiden parhaat liikeideat esitellään ja palkitaan Pieksämäellä Veturitorilla 4.9.2018 klo 13-15. Palkinnot jakaa maailmanmatkaaja, yrittäjä Arman Alizad, joka on myös tilaisuuden pääpuhuja.

Hauenkita-liikeideakilpailua ja tapahtumaa ovat järjestämässä 4H-yhdistys, Pieksämäen kaupunki, Pieksämäen yrittäjät ry., Etelä-Savon yrityskummit ry., Yes Etelä-Savo, Pieksämäen nuorkauppakamari ja lähes kaikki alueen oppilaitokset. Laajaa yhteistyötä koordinoivat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun toteuttamat YES-Lukiot työelämään -hanke ja Pieksämäen yrittäjäyhteisö -hanke.

Tapahtuman tarkoitus on innostaa nuoria yrittäjyyteen. Lähes kaikissa alueen oppilaitoksissa syksyn ajan ovat yrittäjyyskasvatuksesta vastaavat opettajat ohjanneet opiskelijoitaan liiketoimintasuunnitelmien laatimisessa näiden yritysideoiden pohjalta. Yrittäjän päivän aattona järjestettävässä tilaisuudessa esitellään parhaat liikeideat ja palkinnot jakaa Arman Alizad.

Arman puhuu unelmien tavoittelusta ja toteuttamisesta

Arman Alizad on myös erityisesti nuorille suunnatun yrittäjän päivän tapahtuman pääpuhuja. Hän puhuu aidosti ja rehellisesti siitä, miten elämää kannattaa elää, miten löytää oma juttunsa, sekä maailmasta, työnteosta että yrittäjyydestä. Oman tarinansa lomassa hän ottaa esiin käännekohtia, joissa omilla valinnoilla ja asenteella on suuri merkitys tulevaisuuden kehittymiseen.

Vuoden puhujanakin palkittu Arman uskoo, että unelmia tulee tavoitella ja asioihin voi vaikuttaa, kun vain itse niin haluaa. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Pyynnöstä järjestämme medialle haastateltavat paikalle.

YES-lukiot työelämään -hanketta hallinnoi YES ry. ja rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu/Pienyrityskeskus on hankkeen osatoteuttaja.

Pieksämäen yrittäjäyhteisö-hanketta toteuttaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu yhteistyössä Pieksämäen kaupungin ja Pieksämäen yrittäjät ry:n kanssa. Hanketta rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus Euroopan aluekehitysrahastosta.

***********************

Lisätietoja:
Arman Alizadin haastattelupyynnöt 30.8.2018 alkaen Maisa Kantanen, projektipäällikkö, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu/Pienyrityskeskus
+358 40 5697 899
maisa.kantanen@xamk.fi

Hauenkita-liikeideakilpailu, opiskelijoiden/opettajien haastattelut Kai Andersin, yritysasiamies, Pieksämäen kaupunki,
+358 40 647 5616
kai.andersin@pieksamaki.fi