Design Office on uudenlainen oppimisympäristö, jossa Xamkin opiskelijat oppivat käytännönläheisesti yrittäjyyttä pyörittämällä omaa opiskelijamainostoimistoa. Mentorina heillä on yrittäjätaustaisia opettajia, joilta löytyy myös alan kokemusta. Oppimisympäristön ovat suunnitelleet yhdessä Xamkin kulttuurialan koulutusyksikkö  ja Xentre, yrittäjyyden ja innovaatioiden tutkimus- ja koulutusyksikkö.

Mainostoimiston opiskelijatiimit koostuvat graafisen muotoilun, palvelumuotoilun ja liiketalouden opiskelijoista. Monialaiset ryhmät mahdollistavat sekä suunnittelun että liiketalouden näkökulmat projekteihin. Tiimeissä opiskelijat oppivat yhteistyötaitoja ja verkostoitumista.

Kuva: Kampanja Suomen luonnonsuojeluliitolle, Julia Suvisalmi
Kuva: Kampanja Suomen luonnonsuojeluliitolle, Julia Suvisalmi

Toukokuussa 2022 alkava pilotti koostuu jo tarjolla olevista projekteista, mutta tarkoitus on myös paneutua yritysyhteistyöhön oman toiminnan kautta etsimällä mainostoimistoon sopivia asiakkaita.

Työtehtävät voivat olla esimerkiksi yritysgrafiikan muotoilua, mainontaa ja markkinointia, brändin rakentamista, kampanjasuunnittelua, ulkoasujen suunnittelua, taittamista, informaatiografiikkaa tai kuvittamista. Opiskelijat voivat tehdä lisäksi yrittämäisesti monenlaisia ja monialaisia omia projekteja myyntiin kuten tuoteperheitä, kuvakirjoja, pelejä tai vaikkapa omaa henkilöbrändäys tulevaa yrittäjyyttä silmälläpitäen.

Design Officen visiona on kasvattaa oman alan yrittäjiä jo opiskeluaikana antamalla heille työkaluja ja kokemusta yritystoiminnasta konkreettisesti.

Julia Suvisalmi

Syksyn Design Office -toteutukseen opiskelijat voivat ilmoittautua 6.4. – 22.4.2022.
MO00DO50-3013 Innovaatio- ja yrittäjyysprojektit Design Office 10 op
Kokonaisuus sopii ensisijaisesti graafisen suunnittelun opiskelijoille sekä liiketalouden, palvelumuotoilun ja Game Design -koulutusohjelmien opiskelijoille.

Yritykset ja yhteistyökumppanit voivat tarjota projekteja jo kesän 2022 Design Office -toteutukseen. Ota yhteyttä Design Office vastuuopettajaan Tarja Brolaan. 

Lisätietoja:

Lehtori Tarja Brola
tarja.brola (at) xamk.fi
044 702 8339

Lehtori Maarit Vahvanen
maarit.vahvanen (at) xamk.fi
044 702 8428