Yöveden ateljeekodissa loihditaan elämyksellinen illallinen Ristiinan Himalansaaressa. Ateljeekotia pitävä kuvataiteilija ja yrittäjä Katja Antonoffin toteuttama taidekierros yhdistyy Ilkka Arvolan luomaan eteläsavolaiseen ruokaelämykseen 11. marraskuuta.

– Ajatus illallisesta ateljeessa syntyi reilu vuosi sitten akvarellimaalauskurssin perinteisen viimeisen illan juhlaillallisen jälkeen. Halusin tarjota myös muille kuin kurssilaisille mahdollisuuden kokea illallinen ateljeessa rennosti taiteesta nauttien ja keskustellen hyvän ruoan ääressä, Katja Antonoff kertoo.

– Illalliselle voi osallistua kuka vaan. Illallinen ateljeessa yhdistää taiteen ja ruokakulttuurin elämyksellisellä tavalla.

Taide- ja makuelämysten lisäksi luvassa on myös musiikkia.

– Äänimaailma on olennainen osa kokemusta. Illallisen aikana kitaristi, laulaja-lauluntekijä Katri O. loihtii äänimaisemia. Lisäksi saamme kuulla hänen soittoaan illallisen lopuksi, Antonoff kertoo.

Hyvinkääläinen muusikko ja muotoilija Katri O. keikkailee aktiivisesti, mutta on ensimmäistä kertaa esiintymässä Etelä-Savossa.

Tapahtuma on maksullinen ja paikka kannattaa varata verkossa ennakkoon.

Konkreettista apua kehittämishankkeesta 

Katja Antonoff on mukana Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Ruokatuotteista boostia -hankkeessa, jossa kehitetään eteläsavolaisia ruokapalveluyrityksiä.

– Tästä kehittämishankkeesta on ollut minulle konkreettista apua suunnitellessani ateljeeillallista. Sisältö on ollut mielekästä myös työpajoissa, joissa syntyy oivalluksia omaan tekemiseen.

Muilta yrittäjiltä Katja Antonoff toivoo myös aktiivista otetta.
– Haluaisin tavata enemmän muita yrittäjiä näissä yhteyksissä ja kuulla millaisia muiden kehittämiseen liittyvät haasteet ovat.

Illallisia ateljeessa Antonoff suunnittelee jatkavansa ensi kesänä. Silloin taideillallisia on mahdollista kuulla myös englanniksi kansainväliset vieraat huomioiden.

 

Faktalaatikko: 

  • Elämyksellinen illallinen ateljeessa la 11.11. klo 18. Yöveden ateljeekoti. Himalansaarentie 553, 52420 Ristiina. Tapahtuma on maksullinen ja vaatii ennakkovarauksen.
  • Taiteilija Katja Antonoff on akvarelli- ja temperamaalari sekä kuvanveistäjä. Yöveden Ateljeekoti järjestää taiteeseen, kulttuuriin ja hyvinvointiin liittyviä kursseja ja tapahtumia sekä tarjoaa majoitusta.
  • Xamkin Ruokatuotteista boostia -hanke lisää yritysten osaamista oman palvelutarjontansa arviointiin, kehittämiskohteiden löytämiseen ja kehittämisprosessin toteuttamiseen. Systemaattisen kehittämisen mallia testataan eteläsavolaisissa pilottiyrityksissä. Hanke toimii ajalla 1.2.-30.11.2023.

 

Lisätiedot: 

Taiteilija Katja Antonoff, Yöveden ateljeekoti 0405784003

Projektipäällikkö Elina Vauhkonen, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, p.  0504680336 etunimi.sukunimi@xamk.fi

Ruokatuotteista boostia -kehittämisen välineitä mikro- ja pk-yrityksille – Xamk

Illallinen Ateljeessa 11.11.2023 – Yöveden Ateljeekoti (johku.com) 

 

 

Kuvateksti: Yöveden Ateljeekoti järjestää taiteeseen, kulttuuriin ja hyvinvointiin liittyviä kursseja ja tapahtumia sekä tarjoaa majoitusta.

Kuvaaja: Pihla Liukkonen / Kontrastia