Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia palkitsi Arttu-Petteri Klamin (vas.) 8.5.2017. Palkinnon luovutti toiminnanjohtaja Jiri Auranen Xamkin Kotkan kampuksella.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu ja Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia päättivät lukuvuoden perinteisesti mitalikahveilla 8.5.2017 Kotkan kampuksella. Mukaan oli kutsuttu kaikki Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa opiskelevat, Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemiaan kuuluvat urheilijat.

Tapahtumassa palkittiin logistiikkaa Xamkissa opiskeleva Arttu-Petteri Klami, joka voitti huhtikuussa SM-pronssia miesten kreikkalais-roomalaisessa painissa 85-kg sarjassa.

Arttu-Petteri pitää opiskelun ja kilpaurheilun tasapainossa tiukalla suunnittelulla.
–  Opiskeleminen ja tavoitteellinen urheilu onnistuu kyllä suunnitelmallisella ajankäytöllä. Tietenkin pieniä kompromisseja on tehtävä koulun ja urheilun välillä. Omalla kohdallani Xamkin ja urheiluakatemian yhteistyö on mahdollistanut tavoitteellisen ja määrätietoisen urheilemisen. Olen iloisesti yllättynyt huomionosoituksesta – kiitos myös valmentajilleni ja opettajilleni hyvästä yhteistyöstä!

–  Arttu-Petterin menestys on hyvä osoitus, että vaativat AMK-opinnot ja kilpaurheilu on sovitettavissa hyvällä suunnittelulla ja yhteistyöllä, toiminnanjohtaja Jiri Auranen Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemiasta toteaa.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa opiskelee kaiken kaikkiaan 12 Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemiaan kuuluvaa urheilijaa. Heidän lajejaan ovat: ampumahiihto, jalkapallo, lentopallo, suunnistus, jääkiekko, paini, salibandy, jääkiekko ja yleisurheilu

Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia on seudullinen, opiskelun, urheilun ja työ- sekä siviiliuran yhdistävä toimintaorganisaatio. Urheiluakatemian tavoitteena on kansalliselle tai kansainväliselle huipulle tähtäävien tai siellä jo olevien urheilijoiden päivittäisvalmennuksen tehostaminen ja opiskelujen tukeminen.

Lisätietoja

  • Arttu-Petteri Klami, arttu-petteri.klami@edu.xamk.fi
  • Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia, toiminnanjohtaja Jiri Auranen, jiri.auranen@kotka.fi
  • Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, koulutusjohtaja Päivi Mäenpää, paivi.maenpaa@xamk.fi
  • Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian sivut: https://peda.net/kotka/urheilijakoulutus