Digitaalinen teknologia, puhdas ympäristö sekä kestävä liiketoiminta kohtaavat Xamkissa 16.-17.11.2017.

Future Hack: environment and forestry hackathon on kaksipäiväinen kehittämistapahtuma, jossa mm. metsä-, ympäristö- ja IT-alojen opiskelijat tutkivat uusinta teknologiaa ja etsivät ratkaisuja erilaisiin haasteisiin. Tapahtuma alkaa avoimella yleisöluennolla, jonka aiheita ovat tekoäly, kognitiivinen teknologia, älykäs metsä ja vesistöjen kansalaishavainnot.
Tapahtuma järjestetään Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin Mikkelin kampuksella ja on tarkoitettu kaikille opiskelijoille alasta riippumatta. Vaatimuksia ovat utelias ja avoin mieli, sekä halu parantaa maailmaa teknologian avulla. Luento-osuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

Vuorokauden mittainen matka kohti uusia innovaatioita 

Tavoitteena on, että hackathonin osallistujat kokeilevat erilaisia vaihtoehtoja ongelmien ratkaisemiseksi ja synnyttävät uusia varhaisen vaiheen innovaatioita.
Valmiita tuotteita reilun 24 tunnin työskentelystä ei kannata odottaa. Sen sijaan se on tutkimusmatka teknologian mahdollisuuksiin.
Nopeat kokeilut ja niiden tulokset auttavat arvioimaan erilaisia ideoita ja niiden mahdollisuuksia.
Xamk järjestää tapahtuman yhdessä IBM:n, Metsä Groupin ja Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) kanssa.  Tapahtuma on osa Puhdas ja älykäs tulevaisuus –hanketta, jossa kehitetään mm. innovaatioalustoja metsä- ja ympäristöalan toimijoille. Hanketta rahoittaa Etelä-Savon maakuntaliitto Euroopan Unionin aluekehitysrahastosta.

 

Lisätietoa tapahtumasta:
https://www.xamk.fi/futurehack/

 

Lisätietoja:

Mikko Lampi
Tutkimuspäällikkö, Xamk
Puh. 050 436 4161
mikko.lampi@xamk.fi