Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun haki syksyn yhteishaussa 3946 hakijaa, joista 1625 oli ensisijaista. Xamkin vetovoima – ensisijaisten hakemusten määrä yhtä aloituspaikkaa kohden – oli 2,8. Luvut sisältävät Wellbeing Management -koulutukseen ulkomaisella tutkinnolla hakevien erillishaun.

Xamkissa oli tarjolla yhteensä 582 aloituspaikkaa Kotkan, Kouvolan, Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilta. Hakukohteina oli 16 suomenkielistä ja 2 englanninkielistä ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta sekä päivä- että monimuotototeutuksina.

Hyvinvointiala kiinnostaa edelleen

Suosituin ala syksyn haussa oli jälleen kerran hyvinvointi. Suosituimmat koulutukset olivat sosionomikoulutukset Kotkassa ja Mikkelissä, Game Design Kouvolassa, ensihoitajakoulutus Kotkassa sekä Wellbeing Management Mikkelissä.

Syksyllä ensimmäistä kertaa haussa ollut, Mikkelissä toteutettava tiedonhallinnan ja sähköisen arkistoinnin koulutus veti hyvin hakijoita. Koulutuksen vetovoimaluku oli 2,9. Koulutus on Suomen ainoa sähköisen arkistoinnin ylempään AMK-tutkintoon johtava koulutus.

Xamkin tunnettuus kasvussa

Kilpailu hakijoista on kovaa ja Xamk tekee paljon työtä vetovoimansa eteen. Vetovoimaa, tunnettuutta ja mielikuvia Xamkista selvitetään eri tutkimusten avulla vuosittain.

Keväällä 2019 tehdyn Taloustutkimuksen korkeakoulujen imagotutkimuksen mukaan Xamk on nyt kahdeksanneksi tunnetuin ammattikorkeakoulu – 17–30-vuotiaista 24 % tuntee Xamkin. Tämän taustalla on määrätietoinen ja ympärivuotinen markkinointityö, jota tehdään eri viestintäkanavissa, yhteistyössä opiskelijoiden kanssa ja myös valtakunnan huipputapahtumissa kuten Emma Gaalassa. Hyvän tunnettuuden lisäksi on tärkeää, että yhä useampi 17–30-vuotias pitää Xamkiin hakemista todennäköisempänä kuin pari vuotta sitten. Ammattikorkeakouluopinnoista kiinnostuneista Xamk on kahdeksanneksi kiinnostavin ammattikorkeakoulu.

Tämä alkaa näkyä hakijamäärissä.

– Jos katsotaan koko vuoden tilannetta, ensisijaisten hakijoiden määrä Xamkiin on kasvanut vuodesta 2017 noin 13 %, kertoo vararehtori Mirja Toikka.

Uusi valintakoe otetaan käyttöön

Syksyn yhteishaussa on ensimmäistä kertaa käytössä ammattikorkeakoulujen yhteinen, digitaalinen AMK-valintakoe. Hakija voi siis osallistua yhteen valintakokeeseen, missä tahansa ammattikorkeakoulussa. AMK-valintakoe ei ole käytössä kaikissa hakukohteissa. AMK-valintakokeet eivät koske esimerkiksi ylempiä AMK-tutkintoja, englanninkielistä koulutusta, kulttuurialan koulutuksia tai muutamia monimuotokoulutuksia.

Syksyn yhteishaun valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 29.11.2019 ja opiskelu alkaa tammikuussa 2020.

Suosituimmat koulutukset kampuksittain

Kotka

  • Sosionomi (AMK), monimuoto, vetovoimaluku 7,3
  • Ensihoitaja (AMK), päiväopinnot, vetovoimaluku 5,1

Kouvola

  • Game Design, monimuoto, vetovoimaluku 5,5
  • Yhteisöpedagogi (AMK), vetovoimaluku 3,8

Mikkeli

  • Wellbeing Management, päiväopinnot, vetovoimaluku 5,5 (yhteishaun ja erillishaun hakijat yhteensä) (Vetovoimaluku korjattu 4.10.2019)
  • Sosionomi (AMK), monimuoto, vetovoimaluku 6,0

Savonlinna

  • Fysioterapeutti (AMK), päiväopinnot, vetovoimaluku 2,2

Lisätietoja:

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
vararehtori Mirja Toikka, 044 702 8372, etunimi.sukunimi@xamk.fi
viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiivi Pukkila-Nupponen, 040 521 1809, etunimi.sukunimi@xamk.fi
hakijapalvelut, 040 585 6610 tai 044 702 8891, hakijapalvelut@xamk.fi