Kahvitauot ovat olleet oleellinen osa teollisuustyötä ja suomalaista kulttuuria. Metsät ovat luonnon tärkeä resurssi niin talouden kuin virkistyksenkin kannalta.

– Mikä sen parempi tapa juhlia Kymijokivarren metsäteollisuutta, kuin yhteiset metsäkahvit! Haluamme kannustaa kaikkia kahvittelemaan metsässä ja kohottamaan kuppi 150-vuotiaan metsäteollisuushistorian kunniaksi sekä tekemään tunnetuksi maakunnan luontoa, elinkeinoja ja osaamista, toteaa juhlavuoden toinen koKahvimuki kannon päällä.ordinaattori Laura Lehtinen.
– Haastamme myös pohtimaan, millainen on Kymenlaakson tulevaisuus ja mitä metsä meille tulee seuraavien 150 vuoden aikana tarjoamaan? Tuleeko Kymenlaaksosta monialainen, kansainvälinen, luova osaamiskeskittymä, joka tuottaa biopohjaisia tuotteita maailman markkinoille, biokemikaaleja lääketieteen palvelukseen tai tarjoaa metsäisiä hyvinvointipalveluita? täydentää kollega Anu Vainio.

Suomen luonnon päivää vietetään tämän viikon lauantaina.

– Osallistu päivän tapahtumiin, lähde retkelle termospullon kera tai poikkea polulle take away -kahvin kanssa. Ota kuva metsäkahveistasi ja jaa somessa tunnisteella #metsäkahvit, koordinaattorit kannustavat.

Kymenlaakson partiopiiri sekä Partiolippukunta, Myllykosken Koskikarat ja Myllykosken Latu järjestävät kaikille avoimet tapahtumat:

 

Metsäkahvila Pisara Saaramaalla klo 10–18

Kymenlaakson partiopiiri järjestää metsäkahvilan Ruislehdonmäen leirialueella Saaramaalla (Honkalankuja 106, 45670 Kouvola). Samalla voi tutustua partiotoimintaan ja partiolaisten näkemyksiin metsän merkityksestä käsityötaiteen kautta. Kahvila vapaaehtoinen kahvimaksu, myynnissä myös leivonnaisia. Tuotto menee partiopiirin toiminnan tukemiseen. Kahvila on osa partiopiirin Johtajanuotiot -tapahtumaa. Kymenlaakson partiopiirin johtajat ovat kahviseurana klo 15 alkaen.

 

Metsälettukestit klo 15–18 ja & luontohotelli alkaen klo 18 Myllykoskella

Partiolippukunta Myllykosken Koskikarojen ja Myllykosken Ladun tapahtuma Hevosmäen majalla (Hevosmäentie 88, 46800 Myllykoski). Lettukesteillä tarjolla maksutta kaikille nuotiolettuja, kahvia ja mehua sekä luontoaiheista tekemistä kaikenikäisille. Mahdollisuus myös tutustua kahden paikallisen retkeily- ja ulkoilujärjestön toimintaan. Illalla Hevosmäen metsään kohoaa luontohotelli, jossa pääsee nauttimaan syksyisestä telttayöelämyksestä. Majoittuminen mukavasti toiveiden mukaan joko teltassa, laavussa tai riippumatossa. Oma makuupussi mukaan!

 

Kymenlaakson ihme – metsäteollisuutta 150 vuotta koostuu eri toimijoiden järjestämästä ohjelmasta. Juhlavuoden kautta halutaan vahvistaa tietoisuutta metsäteollisuuden merkityksestä liitännäisaloineen ja edistää osaavan työvoiman saatavuutta tulevaisuudessa. Juhlavuosi toteutetaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Luovien alojen tutkimusyksikön koordinoimana avoimena verkostoyhteistyönä. Mukana on mm. kuntien ja maakuntien toimijoita, kulttuurialan edustajia sekä yrityksiä. Teemaan liittyviä erilaisia tapahtumia tai myytäviä tuotteita voi ilmoittaa juhlavuoden sivustolle kymenlaaksonihme.fi koko vuoden ajan.  Juhlavuotta tukevat Kymenlaakson liitto sekä Kotkan ja Kouvolan kaupungit.

 

 

Lisätietoa Metsäkahveista:

Tapahtuman verkkosivut

Laura Lehtinen,  0447028451
Anu Vainio, 0447028724