Mikkelin kaupunki ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk) toteuttavat yhteistyössä alakoulujen kuudesluokkalaisille MiniMikkeli-tapahtuman maaliskuun lopulla.

MiniMikkeli on kuudesluokkalaisille suunnattu oppimiskokemus siitä, kuinka Mikkeli toimii. Erityinen painopiste on yrittämisessä. Oppilaat pääsevät kokeilemaan MiniMikkelissä, millaista on perustaa oma yritys sekä työskentelemään jo olemassa olevissa yrityksissä ja julkisen sektorin työpaikoissa.

Tapahtumassa kierretään MiniMikkeliä suorittaen annettuja tehtäviä pelinomaisesti Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ohjauksessa. MiniMikkelin tuottaa Xamk yhteistyössä Mikkelin kaupungin kanssa. Tapahtuman kehittäminen ja toteuttaminen on osa Xamkin opiskelijoiden opintoja. MiniMinikkeli tarjoaa myös Xamkin opiskelijoille harjoittelupaikkoja sekä muita opintoihin sidottuja kehittämistehtäviä. MiniMikkelin tapahtumapaikkana on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun oppimisympäristö Xinno, jonne rakentuu Mikkelin kaupunki pienoiskoossa.

Mukana kattava joukko paikallisia yrityksiä ja yhteisöjä

MiniMikkeli -tapahtumassa on mukana lasten itsensä perustamien yritysten lisäksi joukko oikeita yrityksiä Etelä-Savosta. Yhteistyökumppaneina tapahtumassa ovat tänä vuonna Suur-Savon osuuspankki, Suur-Savon osuuskauppa, Etelä-Savon Energia, Mikkelin yliopistokeskus, RL-Huolinta, Mikkelin teatteri, Radio Mikkeli, Terveystalo sekä Etelä-Savon pelastuslaitos.

 

Lisätietoja:

www.xamk.fi/xamk/minimikkeli

Pekka Pulkkinen, TKI-asiantuntija, 040 630 0341, pekka.pulkkinen(at)xamk.fi