ICT- ja tietoliikenneyritys MPY ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk ovat allekirjoittaneet puitesopimuksen yhteistyöstä. Sopimus mahdollistaa molempia osapuolia palvelevia projekteja, opiskelijatoimeksiantoja sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa. Lisäksi MPY on sitoutunut tarjoamaan opiskelijoille paikkoja opinnäytetöihin, työharjoitteluun sekä vakituisiin työtehtäviin.

”Yhteistyösopimuksen myötä voimme tukea opiskelijoita yhä paremmin työelämäkokemuksen kartuttamisessa. Meillä on hyvää kokemusta siitä, kuinka ura MPY:llä on lähtenyt hienosti käyntiin opiskeluvaiheen työharjoittelun ja sitä seuranneen työllistymisen myötä”, MPY:n henkilöstöjohtaja Satu Berlin kertoo.

Helpotusta työllistymiseen jo opiskeluaikana

Myös Xamkin tutkimusjohtaja Noora Talsi näkee yhteistyösopimuksen merkityksen opiskelijoiden työllistymisen ja toisaalta ICT-alan työvoimapulan kannalta.

”Esimerkiksi tietojenkäsittelyn, ohjelmistotekniikan ja kyberturvallisuuden opiskelijoiden on yhteistyömme ansiosta entistä helpompi päästä oman alan töihin kiinni jo opiskeluaikana. Tämä hyödyttää sekä meitä että MPY:tä, sillä ICT-alalla on nyt kova kysyntä osaajista”, hän sanoo.

Sopimus astuu voimaan välittömästi ja se on kaikkien Xamkin kampusten opiskelijoiden hyödynnettävissä.

 

Lisätietoja:

 

MPY:n henkilöstöjohtaja Satu Berlin, etunimi.sukunimi@mpy.fi, puh. 044 030 1480

Xamk:n tutkimusjohtaja Noora Talsi, etunimi.sukunimi@xamk.fi, puh. 040 648 5020

MPY-konserni on suomalainen tietotekniikkapalveluihin ja tietoliikenteeseen erikoistunut asiantuntijayritys. Konsernin palveluksessa on 160 ICT-alan ammattilaista yhdeksällä paikkakunnalla Suomessa. MPY-konserniin kuuluvat emoyhtiö MPY Osuuskunta sekä liiketoimintayhtiöt MPY Telecom ja MPY Yrityspalvelut. Tutustu meihin osoitteessa www.mpy.fi

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk on vastuullisen hyvinvoinnin, teknologian ja luovan talouden korkeakoulu. Meillä työskentelee yli 900 asiantuntijaa. Opiskelijamäärä korkeakoulussamme on yli 11 000 ja tarjolla on yli 40 amk-koulutusta sekä yli 30 yamk-koulutusta. Kampuksemme sijaitsevat Kotkassa, Kouvolassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa. Lue lisää osoitteessa www.xamk.fi/