Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin järjestämässä valmennuksessa paikalliset pk-yrittäjät tutustuivat sosiaalisen median saloihin asiantuntijoiden opastuksella. Kymenlaaksolaisilla yrittäjillä on halu oppia ja kehittyä muutoksen keskellä: valmennuksen 20 osallistumispaikkaa täyttyivät yhdessä päivässä!

Some Summer 2021 -valmennuksen aikana yrittäjät toteuttivat oman yrityksensä sosiaalisen median kehittämisprojektin asiantuntijoiden tuella.

Somemarkkinointiin ja kuva- ja videomateriaalin tuottamiseen perehdyttiin yhteisissä työpajoissa, joissa yrittäjät myös verkostoituivat ja tukivat toisiaan.

– Oli mahtavaa huomata, miten innokkaita ja avoimia oppijoita yrittäjät ovat. Toisia sparrattiin ja yhteisiä toimenpiteitä mietittiin heti alusta alkaen, kertoo projektipäällikkö Elina Saarela Yrittäjän tukiverkko 2.0 -projektista.

Valmennuksen aikana syntyi loistava yhteishenki, jonka ansiosta yrittäjät saivat markkinointioppien lisäksi vertaistukea ja voimaa toisistaan, kertoo vastuuvalmentajana toiminut Juha Sorjonen Avidlyltä.

– Kyllä siellä taisi syntyä yrityksien kesken muutamia täysin uusia liiketoimintamahdollisuuksiakin. Valmentajan näkökulmasta paras kesäduuni ikinä! On ollut hienoa nähdä, miten yrittäjät toimivat näinä aikoina yhdessä, kasvavat ja oppivat niin vähän isompia kuin pienempiä asioita, iloitsee Sorjonen.

Heinä-elokuussa järjestetyn Some Summer 2021 -ohjelman toisena valmentajana toimi haminalainen valo- ja videokuvaaja Vesa Hovi Vekkuvasta.

Maksuttoman some-valmennuksen mahdollistanut Yrittäjän tukiverkko 2.0 -projekti tukee maakunnan yrittäjiä muutoksessa. Hanketta toteuttavat Xamk ja Kymenlaakson kehittämisyhtiöt Kinno ja Cursor, ja sitä rahoitetaan Kymenlaakson liiton MOKRA-rahoituksesta.

Kevääseen 2022 asti jatkuvassa hankkeessa kymenlaaksolaisille yrittäjille tarjotaan koulutusta ja valmennusta digitaalisen liiketoiminnan kehittämiseen. Lisäksi järjestetään muun muassa yrittäjien jaksamista tukevia hyvinvointitapaamisia.

Maakunnan kehittämisyhtiöt tarjoavat osallistujille räätälöityä asiantuntijapalvelua yritysneuvonnan lisänä. Yritykset voivat hakea asiantuntijapalvelua taloudellisen tilanteen tarkasteluun, tervehdyttämissuunnitelmiin, yritystoiminnan tuottavuuden kehittämiseen, digitalisaatioon ja myyntiin. Kouvolalaiset pk-yritykset voivat hakea tukea Kinnosta ja eteläkymenlaaksolaiset pk-yritykset Cursorilta.

Projekteissa panostetaan käytännönläheiseen ja jatkuvaan kehittämiseen

Yrittäjän tukiverkko 2.0 -projekti on jatkoa keväällä päättyneelle Kymenlaakson liiton rahoittamalle Yrittäjän tukiverkko -hankkeelle, jossa tuettiin yrityksiä koronakriisissä toimisessa ja uusien liiketoimintamahdollisuuksien kehittämisessä.

Hankkeen verkkokoulutuksissa ja webinaareissa annettiin yrityksille työkaluja ja osaamista digitaalisen liiketoiminnan vahvistamiseen. Yrittäjän tukiverkko mahdollisti muun muassa 24 webinaaria ja verkkokoulutusta, joihin osallistui yhteensä yli 180 yritystä.

Kehittämisyhtiöt Kinno ja Cursor osoittivat yrityksille ulkopuolista asiantuntija-apua yritysten tarpeiden mukaan. Yhteensä 62 kymenlaaksolaista yritystä sai asiantuntija-apua hankkeen kautta.

Lisätietoja: