Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk on julkaissut ensimmäisen version Mikkelin matkailua edistävästä Päämajakaupunki Mikkeli -mobiilisovelluksesta. Paikkaperustainen sovellus esittelee sotahistoriallisia kohteita Mikkelin keskustassa, Vanhalla kasarmialueella ja Karkialammella neljän eri kävelykierroksen avulla ja siihen sisältyy äänikerrontaa. Sovelluksesta löytyvät myös lisätyn todellisuuden toteutukset Mannerheimin salonkivaunusta ja Mikkelin ortodoksisesta sotilaskirkosta. Sovellus on kehitetty Euroopan aluekehitysrahaston osarahoittaman ARMikkeli-hankkeen puitteissa ja sovelluksen sisällöt on laadittu yhteistyössä Sodan ja rauhan keskus Muistin ja muiden hankkeen sidosryhmien kanssa. Sovellukseen kehitetään edelleen lisää sisältöä.

Sovellus on saatavana Android-puhelimille ja -tableteille ilmaiseksi Google Play -sovelluskaupasta, josta se löytyy nimellä ”Päämajakaupunki Mikkeli”.

Lisätietoja:

Tutkimuspäällikkö Timo Partala, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, 040 596 3533, timo.partala@xamk.fi

 

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Xamk, tarjoaa opetusta, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja yrityksille sekä yksittäisille ihmisille. Xamk profiloituu hyvinvoinnin, teknologian ja luovan talouden korkeakouluksi. Korkeakoulun kivijalkoina ovat Kotka, Kouvola, Mikkeli ja Savonlinna. Opiskelijoita on 11 500 ja henkilökuntaa yli 900.

Etusivu

X: @xamk.fi
Mastodon: @xamk@fedi.xamk.fi