Mikkelin Kalevankankaalle nousevan suurhallin peruskivi on nyt muurattu. Alkusyksystä käynnistynyt rakentaminen kestää keväälle 2018 asti, jolloin rakennuksen on tarkoitus olla käyttövalmiina. Erilaisiin käyttötarkoituksiin muuntuva halli tulee täydentämään Kalevankankaan monipuolista liikunta-, urheilu- ja tapahtumatarjontaa. Sen käyttöala on lähes kaksi kertaa viereistä jäähallia suurempi. Rakennuksille tulee yhteinen sisääntulo- ja aulatila.

Monitoimihallin rakennuttaa ja sen toiminnasta vastaa osakeyhtiö, jonka muodostavat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Mikkelin kaupunki ja Suomen Nuoriso-opisto. Rakentamisen kustannusarvio on 18 miljoonaa euroa. Hankkeelle on saatu valtiolta liikuntapaikkarakentamiseen tarkoitettua avustusta vajaat miljoona euroa.

Kunnat vastaavat terveyden edistämisestä

–  Mikkelin monitoimihallissa on ennakkoluulottomasti yhdistetty koulutuksen ja tutkimustoiminnan tarpeet, yritystoiminnan mahdollisuudet sekä kuntien vastuu kansalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä. Tämä kuntien tehtävä tulee korostumaan entistä enemmän sote- ja maakuntauudistuksen myötä”, sanoo opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen, joka osallistui peruskiven muuraustilaisuuteen Kalevankankaalla.

Saimaa Stadiumi lisää alueen vetovoimaa

Kun hankkeeseen ryhtymisestä tehtiin viime vuonna eri omistajatahoilla lopulliset päätökset, keskeisenä peruteltuna tuotiin esille monitoimihallin positiivinen vaikutus Mikkelin imagolle. Kaupungin maine puolestaan kulkee tutkitusti käsi kädessä alueen veto- ja elinvoiman kanssa.

–  Tästä lähtökohdasta tarkastellen, on luontevaa, että monitoimihalli ristitään Saimaa Stadiumiksi. Nimi viestittää paitsi rakennuksen käyttötarkoituksesta, niin myös alueemme keskeisimmästä vetovoimatekijästä eli Saimaan ainutlaatuisesta luonnosta, toteaa Areena Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko tyytyväisenä.

 

– On tärkeää, että keskeiset kaupungin ja lähialueemme matkailun vetovoimatekijät vahvistavat yhteistä brändiä, painottaa Koivikko.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kehitysjohtaja Kalevi Niemen mukaan monitoimiareena tarjoaa varmasti vetovoimaiset puitteet uudelle terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen koulutukselle, jota parasta aikaa suunnitellaan Mikkeliin. Stadiumiin sijoittuva hyvinvointilaboratorio puolestaan on jo tässä vaiheessa herättänyt runsaasti yritysten kiinnostusta yhteiseen tutkimus-, kehittämis- ja testaustoimintaan, toteaa Niemi.

Saimaa Stadiumin tarinaa voi seurata tänään avattavilta verkkosivuilta osoitteessa www.saimaastadiumi.fi

 

Lisätietoja:

 

  • Jyrki Koivikko, hallituksen puheenjohtaja, Mikkeli Areena Oy, puh. 040 670 5509
  • Kalevi Niemi, hallituksen varapuheenjohtaja, Mikkeli Areena Oy, puh.  040 569 8901
  • Timo Welsby, toimitusjohtaja, Mikkeli Areena Oy, puh. 0400 677 817

 

Kuvia tilaisuudesta sekä havainnekuvia Saimaa Stadiumista tästä linkistä.