Kymenlaakson alueella starttaillaan valtakunnallisesti ainutlaatuista sosiaali- ja terveysalan kyberturvaverkoston toimintaa. CyberCare- verkoston takana on hanke, jonka tavoitteena on auttaa kymenlaaksolaisia sote-alan toimijoita kyber- ja tietoturvaan sekä tietosuojaan liittyvissä aiheissa.

– Verkostoon ovat tervetulleita sote-alan toimijat; niin yksinyrittäjät kuin hieman suuremmatkin organisaatiot. Mitään ennakko-osaamista aiheesta ei tarvitse olla, hankkeen projektipäällikkö Heidi Ilmonen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta kertoo.

– Samoin verkostoon ovat lämpimästi tervetulleita toimialan kyber- ja tietoturvasta sekä tietosuojasta kiinnostuneet, kuten esimerkiksi sote-alalle näihin aiheisiin liittyviä palveluita tuottavat toimijat.

Verkoston tapaamisissa jaetaan sote-alalle kohdennettua tietoa, työkaluja, uutisia ja kontakteja. Tilaisuuksissa käsitellään aina myös jotain sote-alalle ajankohtaista aihetta.

– Otamme mielellämme vastaan myös ehdotuksia kiinnostavista aiheista, Ilmonen muistuttaa.

Verkoston ensimmäinen tilaisuus järjestettiin huhtikuussa. Aiheena oli tietosuoja ja verkostoitumisen hyödyt.

– Tilaisuus sai positiivista palautetta asian ajankohtaisuudesta ja hyvästä asiasisällöstä! Tapaamisessa saatiin myös hyvää keskustelua sote-alan tietosuoja ja tietoturva näkökulmista ja tulevaisuuden painopisteistä, Ilmonen kertoo.

Seuraava tilaisuus järjestetään torstaina 23. toukokuuta klo 17.00-18:30. Tilaisuuden aiheena ovat Kanta-palveluun ja sote-alan tietojärjestelmiin liittyvät kysymykset. Puhujana on Kanta-palvelutoiminnan päällikkö Jaana Nissilä Kelan tietopalveluista. Tilaisuudesta tulee saataville myös tallenne. Lisätiedot ja ilmoittautumislinkki löytyvät Digiasemalta, https://digiasema.fi/palvelut/cybercare-kymi/

CyberCare Kymi -hankkeen rahoituksen on myöntänyt Kymenlaakson liitto, Euroopan Unionin osarahoittamana. 

 

Lisätietoja: 

 

projektipäällikkö Heidi Ilmonen, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, p. 050 3366202, etunimi.sukunimi@xamk.fi

 

Kuvateksti: Verkoston seuraavassa tilaisuudessa aiheena ovat Kanta-palveluun ja sote-alan tietojärjestelmiin liittyvät kysymykset. Puhujana on Kanta-palvelutoiminnan päälllikkö Jaana Nissilä Kelan tietopalveluista.